Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Több százezres bónuszt ad idén az IRM és a KvVM is

2010.01.06

| Menüpont: HÍREK

Kép Az igazságügyi és a környezetvédelmi miniszter is bejelentette, hogy mennyi cafeteria juttatást - például étkezési utalványt vagy üdülési csekket - kapnak náluk a köztisztviselők 2010-ben. Az igazságügyi tárcánál fejenként évi bruttó 450 ezer forint jár a köztisztviselőknek, a környezetvédelmi minisztériumban pedig bruttó 400 ezret kapnak a dolgozók. A csúcstartó továbbra is a Miniszterelnöki Hivatal és az Önkormányzati Minisztérium a 750 ezres kerettel.
 

Amit a 2010. évi kereset-kiegészítésről tudni kell

2010.01.05

| Menüpont: HÍREK

Kép A szakszervezeti oldal kérése alapján az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács  tavalyi utolsó ülésén a kormányzati oldal a következő tájékoztatást adta a 2010. évi kereset-kiegészítésről
 

Az Alkotmánybíróság elé kerül a magán-nyugdíjpénztári törvény

2010.01.05

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek már korábban kifogásolta a magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakításáról rendelkező, a parlamentben a kormány javaslatára decemberben elfogadott törvényt. Most azzal a hivatkozással, hogy sérti az alkotmányt, Sólyom László köztársasági elnök nem írta alá a jogszabályt, és az Alkotmánybírósághoz fordult.
 

Változott a cafeteria elemek adózása

2010.01.05

| Menüpont: HÍREK

Kép Jelentősen átalakult a cafeteria elemek adózása 2010 január elsejétől. Januártól három csoportba kerülnek a korábban adómentes béren kívüli juttatások: lesznek adómentes, kedvezményes adózású, valamint normál adózású juttatások.

 

Nincs MSZP-MSZOSZ együttműködés

2010.01.04

| Menüpont: HÍREK

Kép Pataky Péter: Ne legyen felesleges a munkavállalók áldozata! Lényeges elemeiben nem teljesültek az elmúlt csaknem nyolc évben azok az elvárások, amelyeket az MSZOSZ a szocialista vezetésű kormányokkal szemben támasztott. Pataky Péter, a konföderáció elnöke lapunknak ezzel is indokolta, hogy ezúttal nem írnak alá együttműködési nyilatkozatot az MSZP miniszterelnök-jelöltjével.

 

A rendőrök, a tűzoltók és mentők továbbra is a Molnál tankolnak

2010.01.03

| Menüpont: HÍREK

Kép A rendőrség, a tűzoltóság és a mentők továbbra is Molnál tankolnak - jelentette ki Szollár Domokos kormányszóvivő szombaton az MTI-nek, arra a lapinformációra reagálva, miszerint káoszt okozott, hogy az állami szervek tankolási pályázatát az osztrák OMV nyerte meg.

 

Változások január 1-jétől II.

2010.01.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Csökken a személyi jövedelemadó (szja), a távhő áfája, valamint a lakásvásárlási illeték, emelkedik viszont a jövedéki adó. Emellett szigorodik a büntető törvénykönyv, és módosul a KRESZ. Januártól közfeladatot lát el a gáz- és a villany-óraleolvasó, és változik a biztosítói kifizetés is a gépjárműkárok után.
 

Változások január 1-jétől I.

2010.01.01

| Menüpont: HÍREK

Kép A kormányszóvivő szerint nehéz év volt az idei, de jövőre sem lesz sokkal könnyebb, viszont látszani fog az áldozatvállalás eredménye.
 

Mi lesz a 3 %-os munkáltatói önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulással?

2009.12.30

| Menüpont: HÍREK

Kép Az önkéntes kiegészítő nyugdíjpénztárak tagjainak egységes munkáltatói támogatásáról szóló 14/2008. ORFK utasítás hatályon kívül helyezésére készül a Rendőrség 2010. január 01. hatállyal.
 

Szigorították a biztonsági intézkedéseket Ferihegyen

2009.12.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Több rendőr és alaposabb csomagátvizsgálás vár az utasokra Ferihegyen, miután a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság szigorított a biztonsági intézkedéseken. Az óvatosság fokozását a múlt pénteki merényletkísérlettel magyarázták, melynek során egy nigériai férfi megpróbált felrobbantani egy Amszterdamból Detroitba tartó repülőgépet.
 

Tájékoztató a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. tv. módosításáról

2009.12.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Az Országgyűlés a közelmúltban az alábbiakban felsorolt, a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Hszt.) módosításáról szóló törvényeket fogadta el.
 

Az országos főkapitány szerint a rendészet egészének működését kell újragondolni

2009.12.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Bár összességében sikeresnek értékeli a „közterületi biztonság évét”, Bencze József országos rendőrfőkapitány a Népszabadságnak nyilatkozva mégis azt hangsúlyozta: a hazai rendészet egészének működését alapjaiban át- és újra kellene gondolni.
 

Egyszeri bruttó 50 ezer forint kifizetésének RV kezdeményezése

2009.12.27

| Menüpont: HÍREK

Kép 2009. december 08-án válaszolt a Miniszterelnöki Hivatal az RV kezdeményezésére, melyben a Rendészeti Védegylet a miniszterelnöknek a Magyar Köztársaság rendőrségi, tűzoltósági és katasztrófavédelmi teljes állománya részére bruttó 50.000 forint kifizetését javasolta a 2009. évi feladataik eredményes végrehajtása címen.
 

Nagyon gyenge: 2010. évre 115.950 forint cafetéria-keret a rendőröknek

2009.12.27

| Menüpont: HÍREK

Kép Az IRM a jogszabályi kötelező cafetéria -szint minimumát tervezi adni a rendőröknek 2010. évre. Nevezetesen az illetményalap háromszorosát, 115.950 forintot. Egyébként a 2009. évben biztosított étkezési hozzájárulás, önkéntes kiegészítő nyugdíjpénztári támogatás, valamint az iskolakezdési támogatás 2010. évtől növelt adóterheivel számolva is meghaladja éves átlagban a 200 ezer forintot.
 

Ünnepi számvetés - Bencze József Országos rendőrfőkapitány írása

2009.12.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Karácsony. Talán a legszebb, legfontosabb ünnep, ilyenkor az ember megáll a rohanásban, és elcsendesült lélekkel magába tekint. Mi, rendőrök, már december közepén megkaptuk a lehetőséget erre: sokan ökumenikus szertartáson vettünk részt a Rendőrségi Igazgatási Központ imaszobájában. Az elcsendesülés jó alkalmat kínál a számvetésre is: érdemes ilyenkor áttekinteni mindazt, amit közösen elértünk.
 

Keddtől sztrájkolnak a kézbesítők

2009.12.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Sztrájkol keddtől a Kézbesítők Szakszervezete, azt akarják elérni, hogy részesüljenek a társaság eladott ingatlanjainak bevételéből. Szerintük minden dolgozónak egyszeri 100 ezer forint járna. A postai szolgáltatásban fennakadás nem várható, mert csak néhány tízen készülnek munkabeszüntetésre.
 

Közlemény (ORFK)

2009.12.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Románia és Bulgária előreláthatólag másfél év múlva, 2011. tavaszán csatlakozik a Schengeni Egyezményt aláíró tagországok sorába.
 

Két rendőr mentett életet - kórházba kerültek

2009.12.21

| Menüpont: HÍREK

Kép Kórházba került két rendőr, de délután már haza is mehettek. A rendőrök egy égő házból hoztak ki egy férfit, majd visszamentek oltani. Ezután rosszullétre panaszkodtak.
 

Légi szakszervezetek juttattak el petíciót Oszkónak

2009.12.21

| Menüpont: HÍREK

Kép Szombaton a Pénzügyminisztériumban adták át az Oszkó Péter pénzügyminiszternek címzett levelüket a Malévnál és a Budapest Airportnál dolgozók szakszervezetei.

 

Draskovics Tibor azt mondja, jó lelkiismerettel távozik posztjáról

2009.12.19

| Menüpont: HÍREK

Kép Veszélyes, ha azok, akiket képviselőként feljelentési kötelezettség terhel, ha bűncselekményről szereznek tudomást, heteken, hónapokon keresztül azt hangoztatják, hogy ilyen-olyan disznóságokról tudnak, és ha hatalomra kerülnek, előveszik a felelősöket.
 

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Közleménye

2009.12.18

| Menüpont: HÍREK

Kép Dr. Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter a mai napon a Rendőrségi Igazgatási Központ épületében megrendezett állománygyűlésen találkozott a Rendőrség központi, területi és helyi szerveinek vezetői állományával.

 

A versenyszférában 0,4%-kal emelkedett; a költségvetési szférában 8,1%-kal csökkent a reálkereset

2009.12.18

| Menüpont: HÍREK

Kép A legalább 5 fős vállalkozásoknál és a költségvetési intézményeknél a számviteli nyilvántartások alapján jelentett bruttó átlagkeresetek 2009 első tíz hónapjában 0,9%-kal, a nettó átlagkeresetek 1,8%-kal haladták meg az egy évvel korábbit. A reálkereset (a fogyasztóiár-index 4,0%-os növekedése mellett) 2,1%-kal maradt el az előző évitől. A versenyszférában 0,4%-kal emelkedett; a költségvetési szférában (döntően a 13-ik havi juttatás kifizetési szabályainak változása miatt) 8,1%-kal csökkent a reálkereset az előző év azonos időszakához viszonyítva.
 

Alkalmatlan pszichológiai tesztek a rendőrségnél?

2009.12.17

| Menüpont: HÍREK

Kép Nem alkalmasak a rendőrségnél eddig használt pszichológiai tesztek arra, hogy kiszűrjék a hivatásos állomány bűnözésre hajlamos tagjait – értesült a Magyar Nemzet. A fővárosi rablógyilkosság (volt) rendőr gyanúsítottja is mindig megfelelt a korábbi teszteken.
 

Ferihegyen karácsonykor lesz a legnagyobb káosz?

2009.12.17

| Menüpont: HÍREK

Kép Határozatlan idejű sztrájkot kezdenek a Malév pilótái december 24-én reggel, ha 24,3 százalékos bérkövetelésüket a munkáltató nem teljesíti - közölte a légitársaság szerdán.
 

A költségvetés ellen mozgósít az EDDSZ

2009.12.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Demonstrációra készül az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) a jövő évi költségvetés visszavonása és a "rendkívül előnytelen" hitelszerződések újratárgyalása érdekében - mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján Cser Ágnes elnök.
 

Bencze: tartalék üzemmódon az államigazgatás

2009.12.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Az alábbiakban a hvg.hu interjúja olvasható Bencze József országos rendőr-főkapitánnyal. A romák ellen elkövetett emberölések sorozatának vagy a kiskunlacházi gyilkosságnak a sikeres felderítése mellett a rendőrség idén adós maradt több gazdasági bűncselekmény megoldásával. Erről is kérdeztük Bencze József országos rendőr-főkapitányt, valamint a rendészeti politikáról és az országgyűlési választások előtti hangulatról is.
 

Közszféra: a sok sem elég

2009.12.15

| Menüpont: HÍREK

Kép Több százmilliárd forint – ilyen mértékű megtakarításra nyílik lehetőség az állam- és közigazgatás terén, ám ekkora tétel már nem csíphető le a működési költségekből a fűnyíróelv alapján. Ahhoz, hogy Magyarországon kevesebbe kerüljön az állam működtetése, át kell alakítani a feladatellátás rendszerét, csökkenteni a jogszabályok dzsungelét is.
 

A decemberi illetmények e hó 23-án számlán lesznek

2009.12.14

| Menüpont: HÍREK

Kép A Magyar Államkincstár a 2010. január 05-ig esedékes 2009. december havi nettó járandóságok összegét megelőlegezi. Az illetmények a munkavállalók egyéni számláin történő jóváírása - a központi illetményszámfejtés függvényében - várhatóan még 2009. december 23-án megtörténik (ORFK GF tájékoztatója).
 

Nem sok jó vár a közalkalmazottakra jövőre

2009.12.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Az év hátralévő részében az inflációs ráta emelkedése várható, 2010 áprilisában pedig 4,8 százalékkal lesznek magasabbak a fogyasztói árak az egy évvel korábbinál. Az Ecostat előrejelzése szerint a közszférában tovább mérséklődnek a keresetek, de a versenyszférában már emelkedés várható tavasszal.
 

Felmentette a bíróság a II. kerületi kapitányt

2009.12.13

| Menüpont: HÍREK

Kép Bűncselekmény hiányában felmentette a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa csütörtökön a II. kerületi rendőrkapitányt, dr. Hangyási Sándor ezredest és két beosztottját a szolgálati visszaélés vádja alól. Az eljárás a kapitányság egyik volt dolgozójának a pótmagánvádja alapján indult. A volt rendőr jogi képviseletét, a Tettrekész szakszervezet biztosította, amelynek főtitkára maga is több rendőri vezető ellen kezdett pótmagánvádas eljárást.