Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Magyarország jelentős költségmegtakarításokra készül a közszférában

2010.01.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Az Oracle megbízásából készült Economist Intelligence Unit-tanulmány szerint Magyarország jelentős költségmegtakarításokra készül a közszférában az infokommunikációs technológia (IKT) segítségével. A jelentés szerint a magyar az egyike annak az öt közép- és kelet-európai kormánynak, amely az IKT segítségével próbál költségmegtakarításokat elérni a gazdasági válság után.
 

Vége a ferihegyi sztrájknak

2010.01.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Megállapodott a Malév GH Zrt. és a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) a vitás kérdésekben, így csütörtök este 8 órától a LESZ felfüggesztette a sztrájkot - közölte Csorba Attila, a LESZ elnöke az MTI-vel.
 

Osztrák rendőr szerb támadóját fogták el a szegedi határrendészek

2010.01.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Magyar határrendészek fogták el Szeged-Szőregen azt a 35 éves szerb férfit, aki január 12-én rálőtt egy rendőrre Bécsben - tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t.
 

KÖZLEMÉNY!

2010.01.21

| Menüpont: HÍREK

Kép A rendőrség területén működő szakszervezetek (Rendészeti Védegylet, Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete, Független Rendőr Szakszervezet, Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete) képviselői a mai napon tartották első egyeztető tárgyalásukat a rendőrség teljes munkavállalói körét érintő 2010 évi tervezett cafetéria rendszerről.
 

Az RV demonstrációs előkészületei

2010.01.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Katus Károly a Rendészeti Védegylet elnöke az RV tagszervezeteihez intézett levelet,amelyben a munkáltató egyeztetési reakciójától függően az érdekvédelmi oldalról kilátásba helyezett nyomásgyakorlás előkészítését kezdeményezte. A tagszervezeteknek írt elnöki levél teljes tartalma az alábbiakban olvasható.
 

Ferihegyi sztrájk - A pénzügyminiszterhez fordult a szakszervezet

2010.01.19

| Menüpont: HÍREK

Kép A pénzügyminiszterhez és a vagyonkezelő vezérigazgatójához fordult a Malév földi kiszolgáló cégénél sztrájkot tartó Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ), hogy segítséget kérjen a munkáltatóval folytatott egyeztetések eredményes lezárásához - mondta el Csorba Attila, a LESZ elnöke az MTI-nek hétfőn.
 

Mielőbbi munkabékét! - A Fiatalok Ligájának közleménye

2010.01.18

| Menüpont: HÍREK

Kép Tegnap este egy ország örült annak, hogy a BKV sztrájk véget ért. Örültek a dolgozók, mert legalább azokat a juttatásaikat megvédték, amelyeket eddig is megkaptak. Örültek az utasok, mert mától ismét rendben tudnak közlekedni. És - reményeink szerint -, örült a munkáltató, mert helyreállt a munkabéke.
 

Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium közleménye

2010.01.18

| Menüpont: HÍREK

Kép 2010 január 15-én a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) és a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) kezdeményezésére ismét összeült az Igazságügyi és Rendészeti Érdekegyeztető Tanács (IRÉT), ahol az alábbi napirendi pont került megvitatásra: tárgyalás a Rendőrség és a Büntetés-végrehajtási Szervezet személyi állományának 2010. évi juttatásairól.
 

Ferihegy: nincs megállapodás

2010.01.17

| Menüpont: HÍREK

Kép Mivel ma sem született megállapodás a szakszervezetek és a Malév Ground Handling között. Az érdekképviseletek a pénzügyminiszterhez fordultak.

 

Törvényesen káosz lehet az államhatáron?

2010.01.15

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet (RV) felhívja a figyelmet, hogy a rendőrségi dolgozóknak 2010. évre az IRM-től megajánlott évi 115.950 forintos cafetéria keret olyannyira méltánytalanul alacsony, hogy az egyre gyorsuló ütemben elszegényedő rendőrök elkeseredésükben egyéni és kollektív munkaharci lehetőségekhez kívánnak nyúlni.
 

Az IRM cafetéria utasítás tervezete nem lehet tárgyalási alap a holnapi IRÉT-en!

2010.01.14

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet alapjában utasítja el az igazságügyi és rendészeti miniszter irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek, valamint a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata hivatásos állományú tagjai 2010. évben választható természetbeni juttatásairól, annak mértékéről, kifizetésének rendjéről és módjáról szóló IRM utasítási tervezetet.
 

„Lefejezett” szakszervezet? Több mint százan tüntettek

2010.01.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Több mint százan vettek részt a Magyar Posta Zrt. budapesti székháza előtt szerdán tartott demonstráción, amelyet a Kézbesítők Szakszervezete szervezett azért, mert jogtalannak tartja 29 tisztségviselőjének elbocsátását.
 

VDSZSZ sajtóközlemény

2010.01.13

| Menüpont: HÍREK

Kép A BKV sztrájkot hirdető szakszervezetei által megfogalmazott követelések teljesülése érdekében szervezett szolidaritási nyomásgyakorló akció keretében elsőként határozott idejű országos szolidaritási sztrájkba kezd a VDSzSz január 14-én 04:00 és 08:00 óra között.
 

Üzentek a közszolgálati dolgozók: Valamennyiünk érdeke, hogy az államszervezet hatékonyan működjön

2010.01.13

| Menüpont: HÍREK

Kép 2006-2009 között elbocsátottak 13 000 embert a közigazgatásból. Soha nem látott munkaterhelés sújtja a hivatalnokokat: jellemző az 50-55 órás munkahét. A reálkereset a 2002-es szinten – a KSZSZ és az MKKSZ közleménye
 

Három pofont kaptak a rendőrök

2010.01.12

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet tiltakozik a rendőröket érintő aránytalanul szigorú, megfélemlítő hatású szolgálati törvénymódosítás ellen, illetve a rendőrök részére történt megalázóan alacsony cafetéria-keret meghatározása, valamint a rendőri illetmények évek óta tartó befagyasztása miatt.
 

Szolidaritást! - A Fiatalok Ligájának közleménye

2010.01.12

| Menüpont: HÍREK

Kép Nem telt el egy hónap sem azóta, hogy a Fiatalok Ligája közleményben figyelmeztetett azokra az aggasztó jelenségekre, amelyek szerint egyre több jogsértés történik, illetve jogsértésnek a gyanúja merül fel egy-egy szakszervezeti nyomásgyakorló akció során magyarországi cégek külföldi tulajdonosai részéről.
 

Harmincnégy fős, modern Őrzött Szállás Ferihegyen

2010.01.12

| Menüpont: HÍREK

Kép Hétfőn átadták Ferihegyen az európai normáknak is megfelelő Őrzött Szállást, mely a biztonsági kockázatok csökkentése mellett a befogadottak etnikai, nemzeti, vallási hovatartozása szerinti elszeparálását is lehetővé teszi. Szükség volt a beruházásra, csupán tavaly harmincöt ország 213 állampolgára került befogadásra.
 

Elkezdődött a BKV-sztrájk!

2010.01.12

| Menüpont: HÍREK

Kép Az utolsó, hétfői éjszakai tárgyaláson sem tudtak megegyezni a szakszervezetek a vállalatvezetéssel, így a tömegközlekedési vállalat dolgozói éjféltől sztrájkba léptek. A hajnali buszok már nem indulnak. A vasutasok szolidaritási sztrájkot hirdettek.
 

Sztrájkba kezdtek Ferihegyen

2010.01.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Eredménytelenül zárult a dolgozók és a Malév GH vezetése között zajló tárgyalások hétfői fordulója is, így este 8 órakor sztrájk kezdődött a Ferihegyi repülőtéren – olvasható a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) hétfői közleményében.

 

Sztrájk sztrájk hátán: még a szervezők sem tudják, mikor csap be a ménkű

2010.01.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Határozatlan idejű szolidaritási sztrájkot hirdet a VDSZSZ a BKV-val, azt ugyanakkor még nem tudni, hogy mikortól - mondta el Gaskó István.
 

A LIGA Szakszervezetek közleménye

2010.01.11

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek aggodalommal figyeli a munkáltatók utóbbi időben egyre agresszívabbá váló szakszervezet-ellenességét, amely a tárgyalópartneri viszony megszüntetésétől a rémhírek terjesztésén át a jogtalan elbocsátásokig terjed.
 

Fegyveres biztonsági őrök veszik át a rendőrségi épületek őrzését

2010.01.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Január végéig 350 fegyveres biztonsági őr áll szolgálatba és veszi át a rendőrségi objektumok őrzését, az így felszabaduló rendőröket pedig közterületi szolgálatra vezénylik - közölte pénteken a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában tartott sajtótájékoztatón Bencze József országos rendőrfőkapitány.
 

Ferihegyen biztos nem tesznek robbanószert a csomagokba

2010.01.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Kizárt, hogy a Ferihegyi repülőtéren robbanószert vagy más tiltott anyagot tegyenek a biztonsági szolgálat munkatársai az utasok csomagjába - mondta az InfoRádiónak a légikikötőt üzemeltető Budapest Airport Zrt. vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója.
 

Határrendészeti múzeum nyílt a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában

2010.01.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Határrendészeti múzeum nyílt a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában pénteken. A kiállítást Bencze József országos rendőrfőkapitány és Holló József, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum főigazgatója nyitotta meg.
 

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium közleménye(512)

2010.01.09

| Menüpont: HÍREK

Kép A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének főtitkára ma délelőtti sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva kötelességünk a közvéleményt tájékoztatni arról, hogy az IRM az elmúlt években folyamatosan fenntartotta az érdekegyeztetés jogszabályokban rögzített fórumait.
 

közalkalmazotti bértábla 2010-ben sem változik

2010.01.08

| Menüpont: HÍREK

Kép A 2009. decemberében elfogadott költségvetési törvény szerint jövőre sem változik a köztisztviselői illetményalap és a közalkalmazotti bértábla, tehát továbbra is a 2008. januári szinten vannak befagyasztva a közszféra bérei. Emellett lesz néhány kisebb változás, amelyek részletei a következőkben olvashatók.
 

Adóváltozások januártól: ki keres többet, ki kevesebbet 2010-ben?

2010.01.07

| Menüpont: HÍREK

Kép Az adóalap-kiegészítés, a minimálbér emelése és a cafetéria megadóztatása három olyan változás 2010-ben, amely nemcsak a dolgozók megélhetését befolyásolja, hanem a cégek működésére is hatással van. Számítási példák, szakértői vélemények. Az idei évben 71 500 forintról 73 500 forintra emelkedett a minimálbér és 89 500 forintra duzzadt a garantált bérminimum összege.

 

Kilencszáz új rendőrautót szerez be az ORFK

2010.01.07

| Menüpont: HÍREK

Kép Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) új közbeszerzési eljárást hirdetett járművek bérletére és üzemeltetésére.
 

Ferihegyen havi kilencvenezerért keresik a bombákat. EP-képviselők előtt a budapesti biztonsági kockázatok

2010.01.06

| Menüpont: HÍREK

Kép Miközben a biztonsági és utasbiztonsági ellenőrökön a nyomás egyre nő, 2010 a negyedik év, amikor a Hochtief-Budapest Airport nem emelné átlagosan nettó 90-100 ezer forintos fizetéseiket. A legnagyobb brit szakszervezet európai parlamenti vizsgálatot sürget a cég kockázatosnak ítélt lépései miatt.
 

Finszter: a rendőrségnél a parancs megelőzi a jogot

2010.01.06

| Menüpont: HÍREK

Kép A rendőrség tavaly Háló néven dolgozta ki azt a programot, amellyel a hátrányos helyzetű települések közbiztonságát kívánják erősíteni. Ennek lényege, hogy az északi országrészt rendőrökkel erősítik meg és valamennyi községbe körzeti megbízottat helyeznek. A programot és a testületet – elsősorban a politika részéről – sok támadás éri. A magyar rendészet helyzetéről a téma kutatóját, Finszter Gézát kérdeztük.