Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

„Harc” a cafeteria keret növeléséért

2010.02.06

| Menüpont: HÍREK

Kép Hétfőn dőlhet el, hogy emelik-e a hivatásosok cafeteria keretét - a belügyi szakszervezetek és a kormányzat közötti tárgyalásokat szombaton felfüggesztették. Egyik fél sem nyilatkozott arról, hogy közeledtek-e az álláspontok.
 

EDDSZ demonstráció Nyíregyházán

2010.02.06

| Menüpont: HÍREK

Kép Demonstrációt tartottak az egészségügyi dolgozók Nyíregyházán. Követeléseik között szerepel az egészségügyi és szociális dolgozók szektorsemleges finanszírozása. A demonstrációt az Egészségügyi és Szocális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) helyi alapszervezete hirdette meg, de jelen volt az eseményen Dr. Cser Ágnes EDDSZ elnök és Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke is.
 

Az RV holnap már nem tárgyal…

2010.02.05

| Menüpont: HÍREK

Kép A mai sikertelen IRM-Demonstrációs Bizottság közötti egyeztetés után holnap 10.00 órakor tovább tárgyal a Demonstrációs Bizottság az IRM-el, immár az RV delegációja nélkül.
 

Tiltakoznak a bércsökkenés ellen a vegyipari szakszervezetek

2010.02.05

| Menüpont: HÍREK

Kép A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) tiltakozik a saját munkavállalói körében tapasztalt nettó bércsökkenés ellen, és az Országos Érdekegyeztető Tanács rendkívüli összehívását kezdeményezi az ügyben - közölte a VDSZ pénteken.
 

Gyors résztájékoztatás a mai IRM – Demonstrációs Bizottsági ülésről

2010.02.05

| Menüpont: HÍREK

Kép Ma délben folytatódott az IRM és a már 4 szakszervezeti résztvevőre csökkent Demonstrációs Bizottság tárgyalása a rendőrségi dolgozók 2010. évi cafetéria keretéről, valamint a HSZT múlt év végén szigorított méltatlansági szabályainak módosításáról, továbbá az 1,2 szorzós beosztásokat szabályozó kormányrendelet megalkotásáról szóló napirendi pontok megvitatása.
 

Melegétel-utalvány - Ráfaragtunk?

2010.02.05

| Menüpont: HÍREK

Kép Az adóhatóság szigorúan bünteti azokat az élelmiszerboltokat, amelyek nem felelnek meg a feltételeknek, s cukor, konzerv, kávé vagy ital vásárlásakor elfogadják az utalványokat.
 

Rendőrségi szakszervezetek - Külön kell tárgyalnia a kormánynak a TMRSZ-szel

2010.02.05

| Menüpont: HÍREK

Kép Megbomlott egység az öt nagy rendőrszakszervezet között, miután egyikük előzetes egyeztetés nélkül osztogatott szórólapokat, így az igazságügyi és rendészeti miniszternek a továbbiakban két demonstrációs bizottsággal kell tárgyalnia a rendőrök béren kívüli juttatásának emeléséről.
 

Előrelépés – folytatódó tárgyalások

2010.02.04

| Menüpont: HÍREK

Kép 2010. február 03-án 15.00 órától a Demonstrációs Bizottság, a Rendőrségnél tagsággal rendelkező négy szakszervezet (BRDSZ, FRSZ, RV és az RKDSZ) részvételével tárgyalást folytatott az IRM-ben.
 

Közszolgák: egyszer hopp, másszor kopp

2010.02.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Januárban és márciusban a közszolgák a tavalyinál vastagabb borítékot visznek haza, míg az év más hónapjaiban a tavalyinál is kevesebbet, ha a szerényebb keresetűek közé tartoznak.
 

A Rendészeti Védegyletnek fontos a rendőrségi szakszervezetek akciószövetsége

2010.02.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Nagyon fontos a rendőrségnél működő négy országosan reprezentatív szakszervezet (BRDSZ, FRSZ RV, TMRSZ) és az egy nem reprezentatív érdekvédelmi szervezet (RKDSZ) akciószövetsége, valamint az általuk működtetett demonstrációs bizottság. Erre a megállapításra jutott ismételten a Rendészeti Védegylet országos elnökségének és az RV rendőr tagszervezetei elnökeinek ma késő esti helyzetértékelése.

 

A LIGA szolidáris a rendőrökkel

2010.02.02

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek szolidaritásáról biztosítja a rendőrségi szakszervezeteket és munkavállalókat, támogatja követeléseiket és felszólítja a kormányt, hogy a lehető legrövidebb időn belül, megnyugtató módon állapodjon meg a szakszervezetekkel a követeléseikről.
 

Lebuktak a ferihegyi csaló utasbiztonsági ellenőrök

2010.02.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Távollévő görög kollégáik belépőkódjával használták a számítógépes utasbiztonsági rendszert és az átvilágítógépeket. Lehet, hogy csak a szigorú kontroll alól kerestek kibúvót, de elvileg csempészetben és terrorcselekményben is közreműködhettek volna.
 

Három fővárosi kerület élére kerül új rendőrkapitány

2010.02.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Három kerületben is új rendőrkapitány kinevezését tervezi Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya – közölte a BRFK hétfőn az MTI-vel.
 

Szerdán két témában megállapodás lehet

2010.02.01

| Menüpont: HÍREK

Kép 2009. február 1-én, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban folytatódott a múlt héten pénteken kezdődött egyeztetés a kormányzati, szakirányítói, munkáltatói oldal és az öt rendészeti szakszervezetet tömörítő akciószövetség (RV, BRDSZ, FRSZ, TMRSZ, RKDSZ) között. A három főtémakör közül kettőben, a Hszt módosításban és az 1.2-es szorzó tekintetében egészen közel kerültek egymáshoz a felek, amely akár megegyezést is hozhat a következő szerdai találkozón. A harmadik kérdésben, a cafeteria juttatás mértékében még túl nagy a távolság a két fél álláspontja között.

 

I. Országos Rendőrségi Véradónap (2010. február 11.)

2010.02.01

| Menüpont: HÍREK

Kép 2008. február 11-e, Esztergom-Kertváros. Ezen a napon, szolgálatteljesítés közben halt hősi halált Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy.
 

Sokszínűségért. A diszkrimináció elleni kampány

2010.02.01

| Menüpont: HÍREK

Kép 2010-ben 27 Európai Uniós tagállamban – így többek között Magyarországon – is megrendezésre kerül az úgynevezett „Sokszínűségi Nap”, melynek kezdeményezője és támogatója az Európai Bizottság, hazai szakmai irányítója és támogatója pedig a Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
 

Miért távoztak hirtelen a kerületi rendőrkapitányok?

2010.01.31

| Menüpont: HÍREK

Kép Az ügyészség gyanúja szerint alapítványi kártyát használt saját kocsija tankolásához a II. kerületi rendőrkapitány, a józsefvárosi rendőrkapitány pedig hivatali visszaélést követett el. A hvg.hu értesülései szerint ezért helyezték minkettőjüket hirtelen nyugállományba. A testülettől távozott parancsnokok nem kívántak nyilatkozni az ügyről.
 

Vörös riasztás - bezárt a ferihegyi repülőtér

2010.01.30

| Menüpont: HÍREK

Kép Hajnal óta folyamatosan havazik az ország nagy részén. Lelassult a közlekedés. Budapesten eddig tíz centiméter friss hó esett. A közép-magyarországi régióban vörös riasztás van, a ferihegyi repülőtér bezárt.
 

Pest megyében feleannyi rendőr se dolgozik, mint kellene

2010.01.30

| Menüpont: HÍREK

Kép Az ország legnagyobb régiójában tavaly több mint 36 ezer bűncselekmény, többségében vagyon elleni bűntett történt, és 17 kiemelt gyilkossági üggyel is meg kellett küzdeniük a nyomozóknak: a kiskunlacházi gyermekgyilkosság ügyében a jövő hét elején benyújtja a vádindítványt a rendőrség – mondta Papp Péter, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a 2009-es évet elemezve. Az ezredes kitért arra is, hogy a megyében feleannyi rendőr teljesít szolgálatot, mint amennyire szükség lenne.
 

Jogsértő volt a zalai rendőr-főkapitányság

2010.01.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Jogsértés miatt egymillió forintos bírságot szabott ki a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságra a közbeszerzési döntőbizottság - írja csütörtöki számában a Zalai Hírlap.
 

Miniszteri meghívó tárgyalásra

2010.01.28

| Menüpont: HÍREK

Kép

 

A rendőrségi szakszervezetek közös sajtóközleménye

2010.01.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Öt rendészeti szakszervezet a Rendészeti Védegylet (RV), a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ), a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ), a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ), és a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete (RKDSZ) közösen lép fel a rendőri állomány érdekében és akciószövetséget kötött. Az öt rendészeti szakszervezet közös sajtóközleménye az alábbi mellékletben olvasható.

 

Összefogtak a rendőrszakszervezetek

2010.01.27

| Menüpont: HÍREK

Kép Összefogott az öt nagy rendőrszakszervezet, és közösen tiltakoznak a hivatásosok szolgálati viszonyáról szóló törvénynek az állomány számára hátrányos módosítása és a béren kívüli juttatások csökkentése ellen - jelentette be Bárdos Judit, az öt szakszervezetből alakított demonstrációs bizottság szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.
 

Március 30-tól lesz készenléti rendőrség Miskolcon

2010.01.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Immár bizonyosnak tekinthető, hogy március 30-tól Miskolcon állomásozik a készenléti rendőrség X. bevetési osztálya, az új rendőri erő leendő bázisát ma mutatják be a borsodi megyeszékhelyen az Eperjesi utcában, a korábbi rendőr-szakközépiskolai kollégium épületében.
 

Közös fellépés a rendészeti dolgozók érdekeiért

2010.01.25

| Menüpont: HÍREK

Kép

 

Osztrák lap: bírálatok a schengeni biztonsági övezetet illetően

2010.01.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Pálfy M. Katalin, az MTI tudósítója jelentette Bécsből, 2010. január 23-án: Bírálatok érték rendőrségi körökben a schengeni biztonsági övezet hatékonyságát, mivel egy osztrák rendőr szerb támadója hat napig anélkül volt Magyarországon idegenrendészeti őrizetben, hogy azonosították volna az Ausztriában körözött személlyel - írta szombaton a Kurier című osztrák napilap.
 

Érdemes kimeríteniük a cafeteriakeretet

2010.01.24

| Menüpont: HÍREK

Kép A törvényi minimum kétszeresét kapják természetbeni juttatásként a hivatásos önkormányzati tűzoltók. A szakminiszter a köztisztviselői illetményalap hatszorosában határozta meg az éves cafeteriakeretet, ami 231 900 forintot jelent.
 

Szuperbruttósítás, adóköteles cafeteria – Nézze meg mi történik az ön fizetésével!

2010.01.24

| Menüpont: HÍREK

Kép A cégek többsége a decemberi havi bérek kifizetése után, a napokban kezd bele, az évváltás adminisztrációjába és a bérügyviteli szoftverek átállításába.
 

Bende Péter: romlik a tűzoltók szociális helyzete

2010.01.23

| Menüpont: HÍREK

Kép A fővárosi tűzoltóparancsnok szerint az idén tovább romolhat a tűzoltók szociális helyzete, ugyanis kevesebb ellátásra számíthatnak; Bende Péter az MTI-nek adott interjúban mindezek miatt a legfontosabb feladatnak azt nevezte, hogy a folyamatos készenlét fenntartása mellett erősítsék a tűzoltói lelkesedést, amely egyre nehezebb feladat.
 

OÉT: a hazautazási pénzen vitatkoznak

2010.01.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Az OÉT-en a hétvégi hazautazási költségtérítésről folyt a vita: a munkavállalók havi 40 ezer forintot szeretnének, a munkaadók csak 25 ezret adnának