Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Tüntettek a pécsi közalkalmazottak

2010.02.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Nem sikerült megegyezniük béren kívüli juttatásaikról a jobboldali városvezetéssel, ezért utcára vonult tegnap kora este több száz pécsi közalkalmazott. A demonstráció előzménye, hogy a közalkalmazottak reprezentatív szakszervezeteinek pécsi egységei több alkalommal próbálták kérni az önkormányzatot: tartsa 2010-ben legalább a tavalyi szinten a cafeteria juttatásaikat.
 

Példátlanul alacsony volt a béremelkedés

2010.02.22

| Menüpont: HÍREK

Kép A közszféra tizenharmadik havi illetményének megkurtítása tavaly példátlanul alacsony béremelkedést eredményezett, ezt az szja-sávhatár felemelése némileg kompenzálta. A bruttó átlagkeresetek 2009 során 0,5 százalékkal voltak magasabbak az előző évinél, míg nettó értelemben 1,7 százalékos volt a növekmény – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.
 

A karalábétolvajt is el kell fogni - interjú Bencze Józseffel

2010.02.22

| Menüpont: HÍREK

Kép A rendőrségnek az eljárásában nincs joga említeni az etnikumhoz való tartozást - ezt mondta az országos rendőrfőkapitány azokkal az elképzelésekkel kapcsolatban, hogy származás szerint is regisztrálni kellene a bűnelkövetőket.
 

Ilyen még soha nem történt: leváltották a szakszervezeti vezetőt

2010.02.21

| Menüpont: HÍREK

Kép Visszahívta alelnöki tisztségéből Pécsi Ágnest a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) szombati, XIX. kongresszusa - jelentette be sajtótájékoztatón Galló Istvánné, a szakszervezet elnöke Budapesten.
 

Cafeteria

2010.02.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Az alábbiakban ismertetjük, a 2010. február 19-én kiadott 13/2010 (OT 7.) számú ORFK utasítást, a Rendőrség személyi állományának 2010. évi cafeteria juttatásait biztosító egyes munkáltatói intézkedések végrehajtásáról.

 

Új munkaügyi szabályok miatt tiltakoznak a szakszervezetek

2010.02.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Az Országos Érdekegyeztető Tanács munkavállalói oldalát alkotó szakszervezeti szövetségek kifogásolják, hogy az Országgyűlés elfogadta a rendezett munkaügyi kapcsolatokról szóló törvény módosítását.
 

Tóth Gábor: Budapesten több mint félezer rendőrrel kevesebb van

2010.02.19

| Menüpont: HÍREK

Kép A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az elmúlt évben sikeresen teljesítette kitűzött céljait, noha jelentős létszámhiánnyal küzdött, és nehéz gazdálkodási körülmények közepette végezte munkáját - mondta Tóth Gábor rendőrfőkapitány a fővárosi rendőrség évértékelő állománygyűlésén.
 

Bencze: márciustól interneten megnézhető, miért büntet a rendőrség

2010.02.19

| Menüpont: HÍREK

Kép Bruttó 110 ezer forintos fizetéssel kezdi a pályáját a rendőrség kötelékében egy tiszthelyettes - mondta az országos rendőrfőkapitány a rendvédelmi szervek problémáit sorolva. Bencze József arról is beszélt, hogy a rendőrség új rendszere az objektív felelősség minden pillanatát fel tudja dolgozni. A kamerák képeit továbbítja egy szerverre, ez beavatkozás-mentessé teszi. Aki kételkedik abban, hogy elkövetett-e a jogsértést, az internet segítségével is megnézheti ezt a rendszert március elsejétől. Bencze József az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt.
 

Bencze József: a rendőrség érdekében kértem bocsánatot 2006 őszéért

2010.02.19

| Menüpont: HÍREK

Kép A rendőrség két évvel ezelőtt új stratégiát fogalmazott meg, hogy hatékonyabban tudjon a gazdasági bűncselekményekkel szemben fellépni. Ezért a befolyással üzérkedéssel vagy a vesztegetéssel kapcsolatos ügyekben duplájára nőtt a 2009-ben befejezett ügyek száma - nyilatkozta Bencze József az InfoRádió Aréna című műsorában. Az országos rendőrfőkapitány arról is beszélt, hogy a 2006 őszi rendőrségi túlkapások miatti bocsánatkérését az motiválta, hogy ez szerinte a magyar rendőrség érdeke, a köztársaság, a demokrácia rendőrségének érdeke volt.
 

Elismerés a BRFK BFO részére

2010.02.19

| Menüpont: HÍREK

Kép 2010. február 08-án a Hálózat TV vezetői oklevelet, és emléktárgyat adtak át a Bevetési Főosztály Vezetőjének, és az Akció Osztály Vezetőjének.
 

Bencze: az agresszió kemény kihívás volt 2009-ben

2010.02.18

| Menüpont: HÍREK

Kép Mások mellett a romaellenesség megjelenése, a közéleti személyek fenyegetése, az agresszió erőteljesebbé válása jelentett kihívást a rendőrségnek tavaly - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány a rendőrség évértékelő és feladatmeghatározó értekezletén.

 

Mi a szakszervezeti tisztségviselő dolga?

2010.02.18

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek megdöbbenéssel értesült a sajtóból, hogy a legnagyobb létszámú pedagógus szakszervezet vezetősége azért kívánja elmozdítani választott tisztségéből alelnökét, mert az nyíltan fel akart lépni a pedagógusokat érintő súlyos kormányzati megszorító intézkedések ellen. Ráadásul mindezt úgy, hogy esélyt sem ad a „vádlottnak” álláspontja megvédésére.
 

Megalakult az RV Demonstrációs Bizottsága

2010.02.17

| Menüpont: HÍREK

Kép 2010. február 16-án, Budapesten megalakult a Rendészeti Védegylet Demonstrációs Bizottsága 10 fővel. A Demonstrációs Bizottság vezetője Bebes Tibor RV Főtitkár. A Rendészeti Védegylet Demonstrációs Bizottsága levélben tájékoztatja az igazságügyi és rendészeti minisztert a bizottság megalakulásáról és a követeléseiről.
 

Bajai látogatás

2010.02.17

| Menüpont: HÍREK

Kép Az RV D.A.R.SZ. vezetése részéről Nyakó Csaba, illetve Markovics György tett látogatást 2010. január 27-én a Bajai Rendőrkapitányságon, ahol tagjainkkal illetve leendő tagjainkkal találkozzon és információt adjon a 2010-es évről.
 

Gátolja a szakszervezeti tagtoborzást a hipermarket

2010.02.17

| Menüpont: HÍREK

Kép Tíz napra kitiltotta az áruházaiból a magyarországi Tesco a cégnél működő szakszervezet három tagját. Ivony László, Buri Zsolt és Konecsni Róbert addig nem léphet be a munkahelyére, amíg tanulmányi szabadságon van. Vagyis a Tesco megakadályozta, hogy új tagokat toborozzanak, hiszen éppen ezért vettek ki szabadságot - mondta az InfoRádiónak Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.
 

Mentek, láttak, lőttek…

2010.02.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Országos pisztoly lőbajnokságot rendeztek nemrégiben az Országos Rendőr-főkapitányság Vágóhíd utcai kiképző központjában. Fejér megye rendőrei kilenc fővel vettek részt. Hárman közülük a mezőny első negyedébe lőtték be magukat, ami igazán jó teljesítménynek számít.
 

A cafeteria utalványok APEH-ellenőrzése: szabálytalan gyakorlat alakult ki

2010.02.15

| Menüpont: HÍREK

Kép A közelmúltban kapott szárnyra az a hír, amely szerint az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) 2010-ben kiemelten ellenőrzi, hogy a munkavállalók mire használják fel a munkaadóktól természetbeni juttatásként kapott melegutalványokat, továbbá szankciókat is kilátásba helyeztek, amennyiben szabálytalanságra derül fény - írja a Napi.
 

Élet és vér - vérüket adták a rendőrök az életért

2010.02.15

| Menüpont: HÍREK

Kép Sikeres volt az I. Országos Rendőrségi Véradónap. A 2008-ban hősi halált halt Borbély Zoltán r. hadnagy emlékére a Komárom-Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság Esztegomi Rendőrkapitánysága kezdeményezésére a Rendőrség Országos Véradónapot szervezett, amelyen több ezer rendőr, művész, sportoló, közéleti személyiség vett részt.
 

Új mérföldkő a magyar-horvát rendőri együttműködésben

2010.02.15

| Menüpont: HÍREK

Kép Eredményes magyar-horvát kétoldalú tárgyalás folyt a Rendőrség Teve utcai székházában. A kétoldalú tárgyaláson mindkét fél számba vette azokat a közös feladatokat, amelyek elősegítik a nemzeti bűnüldözési szervek hatékonyságát, biztonságosabbá teszik a turisztikai célú látogatásokat, és biztosítják a „PÉCS 2010 EKF” programsorozat közbiztonsági hátterét.
 

Legyen a kötelező tananyag része a munkavállalói ismeretek oktatása!

2010.02.13

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek kezdeményezi az oktatási jogszabályok olyan változtatását, hogy a kötelező tananyagba kerüljenek be a munkavállalói ismeretek, ezen belül a munkajogi, szakszervezeti ismeretek. Javasoljuk továbbá, hogy a pedagógusképzésben, és -továbbképzésben a lehető leghamarabb jelenjen meg a munkajogi ismeretek oktatásának ellátására való felkészítés.
 

Az igazságügyi és rendészeti miniszter utasítása a 2010. évben választható természetbeni juttatásokról

2010.02.12

| Menüpont: HÍREK

Kép Dr. Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter a mai napon aláírta a Rendőrségnél, a büntetés-végrehajtási szervezetnél, a Rendőrtiszti Főiskolán, a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatánál, a Nemzetközi Oktatási és Polgári Válságkezelési Központnál, valamint a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetnél a 2010. évben választható természetbeni juttatásokról, azok mértékéről, kifizetésének rendjéről és módjáról szóló IRM utasítást, és intézkedett az utasításnak a Hivatalos Értesítőben való közzététele iránt.
 

Meleg étkezési utalványok: kedvező változásról döntöttek!

2010.02.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Az előző évi feltételeket lehet idén is alkalmazni az egyik legnépszerűbb béren kívüli juttatás esetén. Ez kedvező változás, mivel korábban úgy volt, hogy jelentősen változnak az elfogadási lehetőségek.
 

Kihallgatták a II. kerületi rendőrkapitányt

2010.02.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Gyanúsítottként hallgatta ki szerdán a Budapesti Nyomozó Ügyészség a volt II. kerületi rendőrkapitányt "nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntette és magánokirat-hamisítás" bűntette miatt - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője.
 

2010 a fordulat éve lesz a rendőrségnél?

2010.02.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Komoly változások esztendeje lehet 2010 a rendőrségnél. Ez azonban nem csak a korösszetételt, de a szemléletet tekintve is módosulást vonhat maga után.
 

Rendészeti Védegylet: tovább, előre!

2010.02.09

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet az alábbiakban tájékoztatja a rendőrségnél dolgozó tagságát az IRM és a rendőrségi tagságú érdekképviseleti szervek közötti megállapodásról, valamint az RV további teendőiről:

 

Rendőr Képzőművészek Kiállítása

2010.02.09

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendőr Kulturális Hagyományőrző Egyesület 1999. év április 21-én  hagyományteremtő szándékkal szervezte meg első képzőművészeti kiállítását, amely azóta Egyesületünk illetve a Magyar Rendőrség egy nagyon szép hagyományává nőtte ki magát. A rendezvények, amelyek 3-3 héten keresztül tartottak, a Rendőrség dolgozói vettek részt saját maguk készítette alkotásokkal.
 

Az RV helyesbítést kér a rágalmazóktól!

2010.02.08

| Menüpont: HÍREK

Kép Rendészeti Védegylet: a megállapodást aláíró szakszervezetek helyesbítsék az RV-re vonatkoztatott rágalmazó és sértő közleményüket! A Rendészeti Védegylet tiszteletben tartja az önálló képviselettel rendelkező rendőrségi tagsággal dolgozó, az RV-n kívül országosan reprezentatív szakszervezetek (BRDSZ, FRSZ) és a nem reprezentatív szakszervezet (RKDSZ) mai megállapodását a munkáltatóval, az RV a belső ügyeikbe és tárgyalási módszereikbe eddig sem szólt bele, s ezután sem teszi meg.
 

A rendőrségi szakszervezetek kialkudták a cafeteria emelését

2010.02.08

| Menüpont: HÍREK

Kép Megállapodott a rendvédelmi szakszervezetek demonstrációs bizottsága és a kormány arról, hogy a kormány megemeli 42 ezer rendőrségi dolgozó béren kívüli juttatásának (cafeteria) összegét - közölte a demonstrációs bizottság az MTI-vel.
 

Mostantól érezhetik az emberek az új adótörvények hatását

2010.02.08

| Menüpont: HÍREK

Kép A kormányszóvivő szerint közel hárommillió ember kapja kézhez a következő napokban az első olyan fizetését,  amelynél - az új adótörvényeknek köszönhetően - "több marad a borítékban", mint korábban.
 

Liga állásfoglalás az EVDSZ konfliktus kapcsán

2010.02.07

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek kiáll a villamosenergia-ipari ágazati kollektív szerződés vitatott pontjának mielőbbi rendezése mellett. A vitatott pont értelmében a munkáltatói oldal a jövőben nem kíván tárgyalni az ajánlott éves keresetszínvonal növekedéséről.