Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Ezerrel több rendőr a közbiztonságért

2010.03.12

| Menüpont: HÍREK

Kép Az első héten több mint háromszáz bűnelkövetőt kaptak el a rendőrök a közbiztonsági háló program keretében - jelentette be Jászapátiban tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján Bajnai Gordon miniszterelnök, hozzátéve: a szolgálatot teljesítők létszáma áprilistól ezer fővel bővül Magyarországon.
 

Közgyűlési meghívó

2010.03.12

| Menüpont: HÍREK

Kép Az alábbiakban közzétesszük a Központi Rendőr Szakszervezet évi rendes közgyűlésére szóló meghívót. A közgyűlés helye: ORFK RIK Auditórium, Budapest Teve utca 4-6. Időpontja: 2010. március 25. 14.00 
 

IRM-RV megbeszélés

2010.03.11

| Menüpont: HÍREK

Kép 2010. március 10-én 16.00 órakor Dr. Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter és Katus Károly RV elnöke megbeszélést folytatott. A részletek az alábbiakban olvashatók.

 

Fészekrakó rendőrök a miskolci Avas-lakótelepen

2010.03.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Rendőrök költözhetnek be a miskolci Avas-lakótelepen olyan lakásokba, amelyeket korábbi lakóik a Fészekrakó program jogtalan kihasználásával szereztek meg, ám tartozásaik miatt elárverezték ingatlanjaikat.
 

Bencze: nem állunk le a „nagy ügyek” nyomozásában

2010.03.10

| Menüpont: HÍREK

Kép A rendőrség semmi szín alatt nem hátrál meg az úgynevezett „nagy ügyek” nyomozásában, akkor sem, ha úgymond „prominens személyiségekhez” érnek a vizsgálat szálai – nyilatkozta a Duna Televízió Hattól Nyolcig című műsorában Bencze József országos rendőrfőkapitány.
 

Hatékonyabb lett a rendőrség

2010.03.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Nyolc nap alatt 308 bűnöző akadt fenn az ország számos megyéje fölé újra kifeszített közbiztonsági védőhálón. Az országos rendőrfőkapitány újabb közlekedésbiztonsági, közlekedési és körözési akciókat ígér - írja a Népszabadság.
 

Rendészeti Védegylet - Horvát Rendőr Szakszervezet (SPH) tárgyalása

2010.03.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Korábban hírt adtunk arról, hogy a Rendészeti Védegylet belső-külső készülődésbe kezdett és egyeztetéseket hajt végre a 2010. évi rendőrségi cafetéria követelésének kiharcolása érdekében. Az RV az egyeztetések folytatását a vele egy oldalon álló, a rendőrségi munkavállalók érdekeit képviselő hazai szervezetekkel és támogatókkal (más rendőrségi szakszervezettel, rendőrségi aktív és nyugállományú szakmai érdekképviselettel, rendőrségi egyéb célú társadalmi szervezettel, egyes rendőrségi közalkalmazotti tanácsokkal) végzi.
 

RV elnöki levél a Miniszterelnöknek!

2010.03.09

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet elnöke, Katus Károly 2010. március 8.-án levelet intézett a Magyar Köztársaság Kormányfőjéhez. Az RV elnöke Bajnai Gordon miniszterelnökhöz írt levelében támogatását kérte, hogy a Magyar Köztársaság Rendőrségének hivatásos, köztisztviselői, közalkalmazotti munkavállalói állománya a 2010. évi Rendőrség Napja alkalmából egyszeri, nettó 50.000 forintos elismerésben és kifizetésben részesüljön. A levél teljes terjedelmében az alábbi mellékletben  olvasható.
 

Tájékoztató a 2010. március 8-i Rendőrségi Érdekegyeztető Tanácsülésről

2010.03.08

| Menüpont: HÍREK

Kép Budapesten, a Rendőrség Teve utcai székházában 2010. március 8.-án tartotta érdekegyeztető fórumát a rendőrségi vezetés és a reprezentatív rendészeti érdekvédelmi szervezetek. A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanácsülésen (RÉT), az RV, a BRDSZ, az FRSZ és a TMRSZ vezető tisztségviselői képviselték a munkavállalói oldalt.
 

Elszámolta a rendőrök fizetését a bérszámfejtő program

2010.03.07

| Menüpont: HÍREK

Kép Valószínűleg az új bérszámfejtő program hibája miatt sok rendőr kevesebb fizetést kapott a vártnál. Több esetben nem is néhány ezer forintról, hanem több tízezer forintról van szó. Úgy tudjuk, a jövő hónapban nem a rendőrség bérszámfejtői számolják majd ki a fizetéseket.
 

Hová tűnt a rendőrök fizetése?

2010.03.05

| Menüpont: HÍREK

Kép Tucatjával jelezték a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományában szolgálatot teljesítő rendőrök, hogy komolyan hibádzik a februári fizetésük.

 

Mi furcsa a magyar rendőr fején? Itthon alig látni ősz hajú egyenruhást.

2010.03.05

| Menüpont: HÍREK

Kép Volt egy időszak, amikor folyton azt hallottuk, hogy hazánk koraszülött jóléti állam. Ez nagyjából a Bokros-csomag idejére tehető. A mondat sokkal több igazságot tartalmazott, mint amennyit abból meg akart érteni a társadalom. Három választási kampányban – 1998, 2002 és 2006 – úgy tűnhetett, hogy a központi költségvetés tartalékai kimeríthetetlenek, miközben csak annyi történt, hogy a pártok ígérgetési licitjei olyan magasságokba jártak, ahol már a hegymászók is légszomjjal küzdenek. Ez a sokat emlegetett cifra nyomorúság? Gazdagnak akarunk látszani, és közben szegények vagyunk?
 

Örömujjongás és bosszúság a revizorok tüntetésén

2010.03.05

| Menüpont: HÍREK

Kép Hangos ovációval hat pontból álló követeléslistát fogadtak el a Pénzügyminisztérium előtt tüntető APEH-ellenőrök és vámosok. A petícióban tavalyi drasztikus jövedelemcsökkenésük ellentételezésére szólították fel a kormányzatot. A dokumentumot Oszkó Péter tárcavezető nevében a minisztérium szóvivője vette át, aki nem az utcán beszélné meg a vitás kérdéseket.
 

Jelentősen megerősödött a Rendészeti Védegylet a Fővárosban

2010.03.05

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegyleten keretein belül működő két Budapesti Tagszervezet, (a Fővárosi és az ORFK) úgy határozott, hogy a felesleges kettősséget és párhuzamosságot megszüntetve, erejüket egyesítik, és a jövőben közösen képviselik tagságuk érdekeit. A régi-új érdekképviselet neve Központi Rendőr Tagszervezet, vagyis röviden: KRSZ
 

A Munkástanácsok szolidáris a VPOP és az APEH dolgozóival

2010.03.04

| Menüpont: HÍREK

Kép A Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) követeli a kormánytól, hogy teljesítse ígéreteit, és biztosítsa a pénzügyőröknek, az APEH dolgozóknak járó, elmaradt juttatásait - áll a szövetség szerdai közleményében. Hozzáteszik: a szövetség szolidáris a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezetének és az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Dolgozók Szakszervezetének március 4-re meghirdetett demonstrációjával.
 

Szépek és okosak versenyeztek

2010.03.04

| Menüpont: HÍREK

Kép A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Hivatala IQ-bajnok címmel műveltségi vetélkedőt szervezett 2010. március 01-jén, amelyen 16 három fős csapat versenyzett. A nap folyamán a korábban intraneten meghirdetett Pest Megye Szépe 2010. verseny eredményhirdetésére is sor került.
 

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány közleménye - Már 95 ezer személy támogatásáról döntöttek

2010.03.03

| Menüpont: HÍREK

Kép A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az eddig beérkezett kérelmek figyelembevételével már 95.000 szociális hátrányos helyzetben élő személy több mint 2,2 milliárd Ft összegű üdülési támogatásáról döntött.
 

Megkezdte működését a rendőrség közigazgatási szolgálata

2010.03.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Hivatalosan is megkezdte működését hétfőn a rendőrség közigazgatási szolgálata, amelynek irányítását országos hatáskörrel a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság végzi - mondta Gábriel Gábor őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek.
 

Kata és Kumite … Országos versenyen bizonyítottak…

2010.03.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Február 25-én a Köztársasági Őrezred rendezésében tradícionális kumite és kata, valamint Full-contact, Low-Kick küzdelemben mérték össze tudásukat az ország rendvédelmi szervei Budapesten, az ORFK kiképző központjában. A közel 150 induló közül Fejér megye két kategóriában is dobogós helyet harcolt ki…
 

Jobbik-konkurencia a vámos szakszervezeteknél

2010.03.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Demonstrációval fenyegetőznek az APEH és a Vám- és Pénzügyőrség bejegyzett szakszervezetei, ha a kéthavi jutalmon felül nem kapnak még egyhavit a 2009-es teljesítményük után. Elvileg már az első kettőre sem volt jogalap, de a szabályok rugalmasak. A megmozdulás elkerülhetetlennek látszik, aminek magyarázata, hogy a Jobbikkal együttműködő új szakszervezeti mozgalom versenytársként lép fel a mostani szakszervezetekkel szemben.
 

Az RV „különleges demonstráció” megvalósítása. Belső-külső készülődés a Rendészeti Védegyletnél.

2010.03.01

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet 2010. február 26-án megkezdte az egyeztetéseket a 2010. évi rendőrségi cafetéria követelésének kiharcolásában. Az RV az egyeztetések folytatását a vele egy oldalon álló, a rendőrségi munkavállalók érdekeit képviselő azon hazai szervezetekkel és támogatókkal (más rendőrségi szakszervezettel, rendőrségi aktív és nyugállományú szakmai érdekképviselettel, rendőrségi egyéb célú társadalmi szervezettel, egyes rendőrségi közalkalmazotti tanácsokkal) végzi, amely szervezetek önmaguk korlátozására nem írtak alá a munkáltatóval bér és béren kívüli követeléssel kapcsolatos -  az egész 2010. évre -  demonstrációs moratóriumot.
 

Meghívó a Magyar Rendőrnők Szervezetének éves közgyűlésére

2010.03.01

| Menüpont: HÍREK

Kép A Magyar Rendőrnők Szervezete 2010. március 5-én 10.00 órai kezdettel tartja éves közgyűlését a Rendőrségi Igazgatási Központ Auditóriumában, melyre ezúton meghívjuk a Rendőrségen dolgozó kollégákat és tagtársainkat.
 

Gépjármű-felderítési akciót tartott a rendőrség Budapesten

2010.02.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Gépjármű-felderítési akciót tartott szombaton a fővárosban a Budapesti Rendőr-főkapitányság és több polgárőrszervezet. Az akció szombati eligazításán Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány elmondta: tavaly 20,7 százalékkal kevesebb gépkocsit loptak el a fővárosban, mint az előző évben, tíz év alatt pedig negyedére csökkent az autólopások száma.
 

Cafeteria kalkulátor Frissítve!

2010.02.27

| Menüpont: HÍREK

Kép A cafeteria keret felhasználásának pontos kiszámítása érdekében, segítségképpen a tagság részére az alábbiakban elhelyeztünk egy cafeteria kalkulátort.

 

Kötelező a részmunkaidő a közszférában

2010.02.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Idén már kötelező lesz részmunkaidőben foglalkoztatni a közszférában a gyes-ről, gyed-ről visszatérőket - amennyiben ők ezt kérik. Ennek a szülői kérésnek a munkáltató köteles eleget tenni, a gyermek három éves koráig.
 

Újabb pernyerések elsőfokon

2010.02.25

| Menüpont: HÍREK

Kép A Pécsi Munkaügyi Bíróság február 24-én két tárgyalást tartott az úgynevezett „bevetési pótlék” tárgyában. Az elsőfokon eljáró bíróság, kereseti az RV jogsegélyszolgálat által támogatott igényt megalapozottnak találta és kimondta, hogy a felperesek jogosultak bevetési pótlékra.
 

Magyar-szlovén országos rendőrfőkapitányi találkozó Zala megyében

2010.02.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Dr. Bencze József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány kezdeményezésére 2010. február 22-én kétoldalú határtalálkozóra került sor Zala megyében. A Janko Gorąek rendőrfőigazgató által vezetett szlovén delegáció látogatásának célja a kétoldalú együttműködés aktuális helyzetének áttekintése volt.
 

Évértékelő Pest megyében

2010.02.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Megtartotta éves értékelő értekezletét a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 2010. február 23-án. Az értekezleten részt vettek a főkapitányság vezetői állománya mellett dr. Bencze József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány úr, dr. Birtalan Örkény úr, a Pest Megyei Főügyészség vezetője, dr. Kovács András úr, a Pest Megyei Bíróság elnöke, valamint dr. Somssich Gabriella r. dandártábornok asszony, az IRM főosztályvezetője.
 

Negyvenezer rendőr béréről nincs megállapodás

2010.02.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Elégedetlenek fizetésükkel a rendőrök, ami nem csoda, hiszen 8,7 százalékos reálbércsökkenést szenvedtek el az elmúlt években. Ráadásul most a 250 ezres cafeteria-keret is csak a bérek reálszinten tartására elegendő. A szakszervezetek azonban megalkudtak, mert a kormány törvényi szigorításokat helyezett kilátásba.
 

Demonstrációra készülnek az adóigazgatási szakszervezetek

2010.02.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Demonstrációt tart a közeljövőben az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Dolgozók Szakszervezete (ADOSZT), valamint a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezete (VPFSZ), derül ki a szakszervezeteknek a  miniszterelnökhöz írt leveléből.