Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Senki sem jelentkezett szerződéses rendőrnek

2010.03.30

| Menüpont: HÍREK

Kép Bajnai Gordon kormányfő kedden, az Ady-ligeti Rendészeti Szakközépiskola kibocsátó ünnepségén értékeli az elmúlt bő egy év közbiztonsági eredményeit. Kormánykörökben sikertörténetként értékelik az intézkedéseket és azok hatását.
 

Láthatóbbá válik a rendőrség a kampányhajrában

2010.03.29

| Menüpont: HÍREK

Kép Láthatóbbá teszi a rendőrséget a kormány a választási kampány hajrájában. A tervezettnél korábban befejezték az újoncok képzését a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában. A 122 tiszthelyettes többsége a Dél-Alföldön teljesít majd szolgálatot. Szintén a kampánnyal párhuzamosan indította újra a rendőrség a közbiztonsági programot, amelynek sikereiről a napokban személyesen a miniszterelnök tájékoztatta a sajtót.
 

Áprilisban vehetik kézhez a kereset-kiegészítést a közszféra dolgozói

2010.03.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Áprilisban, a márciusi fizetéshez kapcsolódóan, a közszféra dolgozói kereset-kiegészítést kapnak, idén másodszor - erről a Pénzügyminisztérium sajtófőnöke, Pichler Ferenc tájékoztatott.
 

Közgyűlést tartott a Központi Rendőr Szakszervezet

2010.03.25

| Menüpont: HÍREK

Kép 2010. március 25-én tartotta éves tisztújító közgyűlését Budapesten, az ORFK Teve utcai székházában a Központi Rendőr Szakszervezet
 

Bemutatkozott az új kerületi kapitány

2010.03.25

| Menüpont: HÍREK

Kép 2010. február 15-étől teljesít szolgálatot a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányság kapitányságvezetői beosztásában Bucsek Gábor rendőr alezredes. Ebből az alkalomból látta vendégül március 25-én az érdekképviseletek képviselőit a kapitányság épületében tartott munkamegbeszélésen.
 

Magyar szakszervezeti nem az új lisszaboni stratégiára

2010.03.25

| Menüpont: HÍREK

Kép A magyar szakszervezetek számára elfogadhatatlan, hogy az EU új, hosszú távú stratégiája megalkotásakor ugyanazokba a hibákba essen, amelyek az eddigi lisszaboni stratégia nyilvánvaló kudarcát okozták – mondta az MNO-nak Palkovics Imre.
 

Cigány diákok válhatnak rendőrré

2010.03.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Újabb jó tanulmányi eredményekkel büszkélkedő roma fiatalok előtt nyílt lehetőség, hogy tanulmányaik befejezése után a rendőri pályát választhassák. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság határozott célja, hogy utánpótlás bázisát szélesítse.
 

Ötszáz új járőrautót kapott a rendőrség

2010.03.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Ötszáz új, három éves bérleti szerződésű járőrautót adott át a rendőrségnek Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter csütörtökön Budapesten.
 

Bajnai: a kormány biztosítja a pluszforrásokat a rendőrségnek

2010.03.24

| Menüpont: HÍREK

Kép A kormány továbbra is biztosítja a rendőrség Közbiztonsági Háló elnevezésű programjához a pluszforrásokat - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök szerdán azt követően, hogy a programban részt vevő tíz, a bűnözés szempontjából legveszélyeztetettebb megye rendőrfőkapitányaival egyeztetett Budapesten.
 

Lőszerek lapultak a ferihegyi utas zsebében

2010.03.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Lőszerekkel a zsebében akadt fenn a biztonsági ellenőrzésen egy utas Ferihegyen. Az eset még március 17-én történt, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) hétfőn számolt be róla. Az utasnál egyébként elmondása szerint véletlenül maradtak a kispuska lőszerek, ennek ellenére eljárás indul ellene.
 

Átlagos fizetést kaptak az Államvédelmi Központ csendőrei

2010.03.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Örök kérdés, de talán napjainkban minden korábbinál aktuálisabbá vált, hogy vajon az állami alkalmazottak, különösen a rend- és államvédelmi szervek alkalmazottainak a fizetése reális vagy irreális összeg. Mindez régen sem volt másképp: Kovács Tamás a csendőrség 1944-es fizetési listáit elemezte az ArchívNeten.
 

Nem kapnak több pénzt a rendőrök Budapesttől

2010.03.23

| Menüpont: HÍREK

Kép A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) 2010-ben ugyannyi, 153 millió forint támogatást kap a Fővárosi Önkormányzattól, mint az előző évben – közölte a Fővárosi Önkormányzat hétfőn.
 

Mit várnak az új kormánytól a szakszervezetek? Meg fog lepődni!

2010.03.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Az MSZOSZ 4-5 százalékos gazdasági növekedést, 12 százalékos reálbér-növekedést, a foglalkoztatottak számának 150-200 ezerrel történő emelését és a nyugdíjasok helyzetének stabilizálását várja az új kabinettől - írja a Magyar Nemzet keddi számában.
 

Melós szakszervezet kontra Tesco - Elmérgesedett a helyzet

2010.03.23

| Menüpont: HÍREK

Kép A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSSZ) munkaügyi bírósághoz fordul, mert szerint a cég több alkalommal megsértette az egyenlő munkáért egyenlő bért elvét.
 

Idén is robbant az adóbomba

2010.03.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Még márciusban is teljes a káosz a munkabérek számfejtése körül, sok alkalmazott a vártnál 15 ezer forinttal kevesebbet kapott, holott a kormány ígérete szerint nagyobb összeg marad idén a zsebekben. Mindenki a másikra mutogat, munkáltató és munkavállaló vitatkozik, nem tudnak kiigazodni a jogszabályokon, aminek megint csak a dolgozó issza meg a levét. A Pénzügyminisztérium és az APEH pedig még mindig hallgat. Pedig továbbra is jócskán akad nyitott kérdés.
 

Aktualitások a SZÉF előtt

2010.03.21

| Menüpont: HÍREK

Kép A Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának (SZÉF) március 17-i ülésén a munkavállalói oldal ügyvivője Kónya Péter FRDÉSZ elnök volt, a munkáltatót dr. Turi András IRM szakállamtitkár képviselte. Szervezetünket Pósa Zoltán képviselte.
 

Három közlekedési szakszervezettel bővül a LIGA

2010.03.21

| Menüpont: HÍREK

Kép Egységesen lép fel a jövőben, és a LIGA szakszervezeti tömörüléshez csatlakozik három dél-dunántúli autóbusz-közlekedési szakszervezet, amelyek szombaton együttműködési megállapodást írtak alá, valamint koordinációs tanácsot hoztak létre Dombóváron – közölte a Kapos Volán Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (KVASZ) elnöke.
 

Célkeresztben a határbiztonság – magyar-román rendőrfőkapitányi találkozó

2010.03.20

| Menüpont: HÍREK

Kép A nyitott határok zárt kapukat kell, hogy jelentsenek a bűnözőknek. E mondat szellemében vettek részt magyar és román legfelsőbb szintű rendőri vezetők azon a hajdúszoboszlói találkozón, ahol többek között áttekintették azokat a bűnügyi együttműködési, határrendészeti feladatokat, amelyek zökkenőmenetessé teszik Románia 2011-es Schengeni Egyezményhez történő csatlakozását, valamint garantálják a határ mellett élők biztonságát.
 

A köztévé és a rendészet is kap az általános tartalékból

2010.03.20

| Menüpont: HÍREK

Kép A Magyar Televízió Zrt. 300 millió, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium 1 milliárd 170,6 millió forintot kap az idei költségvetés általános tartalékából, az erről szóló két kormányhatározat a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.
 

Csalódás: Bonyolultabb a jövedelemadózás - Részletek!

2010.03.19

| Menüpont: HÍREK

Kép Csalódást okozott az első két havi nettó bér a munkavállalók egy része, különösen a közszférában dolgozók számára: sokan ugyanis nem sokat, vagy semmit nem éreztek az év elején hatályba lépett, és nagy hírveréssel beharangozott személyi jövedelemadó-csökkentésből. Pedig csak arról van szó, hogy az nem jár automatikusan az adózóknak, azt külön kérni kell, vagyis kellett volna.
 

Tájékoztató a lakhatási támogatásokat érintő változásokról

2010.03.18

| Menüpont: HÍREK

Kép A közteherviselés rendszerének átalakítását célzó törvénymódosításokról szóló 2009. évi LXXVII. törvény az adómentes jövedelmek átalakításának részeként 2010. január 01-től módosította a személyi jövedelemadóról szóló 1995. CXVII. törvényt (Szja tv.), ezáltal adóterhet nem viselő járandósággá vált a lakáscélú munkáltatói támogatást.
 

Kérni kell, hogy havonta utalják az adójóváírást

2010.03.18

| Menüpont: HÍREK

Kép A munkavállalónak külön kérnie kell, hogy az adójóváírást havonta megkapja, ellenkező esetben az éves összeget jövőre egyben utalja vissza neki az adóhivatal - közölte a kormányszóvivő a szerdai tájékoztatón.

 

A Hszt. méltatlansági szabályai módosultak

2010.03.18

| Menüpont: HÍREK

Kép A Magyar Közlöny 2010. 38. száma közzé tette a Parlament tavaszi ülésszakán hozott Hszt. méltatlansági szabályainak enyhítéséről, valamint a büntetlen előélet igazolásáról szóló törvénymódosítást.
 

Az APEH válaszol: a munkavállaló segélye sem lehet adómentes

2010.03.17

| Menüpont: HÍREK

Kép Hogyan változik a jövedelem a szuperburttósítás után? Adhat-e a munkaadó adómentes segélyt a rászoruló munkavállalónak? Mit kell tudni az átalányadózásról és a 4 éves korlátról? Az olvasók kérdéseire az APEH munkatársai válaszolnak.
 

Több fizetésért hűségesebbek lennénk munkahelyünkhöz

2010.03.17

| Menüpont: HÍREK

Kép A magyarországi munkavállalók figyelemreméltó rugalmassággal viselik az ország nehéz gazdasági helyzetét, és egynegyedük "teljes mértékben elkötelezettnek" vallja magát jelenlegi munkaadója iránt - ez derül ki a világ egyik vezető munkaerő-közvetítő és kölcsönző cégének számító Kelly Services által készített felmérésből.
 

Nem jut rendőr a falura, sok a bűncselekmény

2010.03.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Állandó rendőri jelenlétet szeretne a bogyiszlói önkormányzat vezetése – mondta Tóth István, a Tolna megyei falu polgármestere.
 

Az idén jelentősen változnak a munkaviszonyra vonatkozó szabályok

2010.03.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Az idén jelentősen változik a munkaviszonyra vonatkozó szabályozás, ami az alkalmi munkavállalói könyvet, a munkáltató jogutód nélküli megszűnését, a munkaerő-kölcsönzést, valamint a gyermekgondozási segélyt érinti - hívja fel a figyelmet az RSM DTM adótanácsadó cég.

 

Főkapitányi köszöntő a Szabad Sajtó Napja alkalmából

2010.03.14

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendőrség teljes személyi állománya nevében tisztelettel köszöntöm a Szabad Sajtó Napja alkalmából a magyar újságíró-társadalom tagjait.
 

Több rendőrt, szigorúbb Btk.-t akar a Fidesz

2010.03.13

| Menüpont: HÍREK

Kép Több rendőrt, a Btk. szigorítását, valamint a jogállam helyreállítását ígéri a Fidesz a pénteken elfogadott Nemzeti ügyek politikája című programjának a közbiztonságról, illetve a demokratikus normák helyreállításáról szóló szakpolitikai fejezeteiben.
 

Veszélyes, ha a minimális alá csökkentik a tűzoltók létszámát egyes parancsnokságokon

2010.03.13

| Menüpont: HÍREK

Kép A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) tiltakozik az ellen, hogy egyes tűzoltóságokon a törvényt figyelmen kívül hagyva a minimális létszám alá csökkentik a tűzoltók létszámát a napi szolgálatellátás során - mondta Hócza György, a szakszervezet ügyvivője pénteken az MTI-nek.