Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Egy munkáért kétszer vehetett fel milliókat a rendőrségtől egy cég

2010.04.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Ugyanazt a munkát végezte el egy cég a rendőrség számára két különböző, több milliós szerződésért - tudta meg az RTL Klub híradója a birtokába került szerződésekből. A televízió szerint ez az egyik ügy, amelyben Bencze József országos rendőrfőkapitány hétfőn feljelentést tett hűtlen kezelés gyanújával.
 

A gyásznap miatt elmarad a Rendőrnap (BRFK)

2010.04.14

| Menüpont: HÍREK

Kép 2010. április 17-ét a kormány előreláthatólag nemzeti gyásznappá nyilvánítja, tekintettel arra, hogy ekkor lesz az oroszországi repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt Lech Kaczynski lengyel államfő temetése.
 

Tájékoztató a meleg étkezési utalványok igénybevételének időpontjáról

2010.04.13

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendőrség személyi állományának 2010. évi cafeteria juttatásait biztosító egyes munkáltatói intézkedések végrehajtásáról szóló 13/2010. (OT 7.) ORFK utasítás értelmében a meleg étkezési utalványokat legkésőbb 2010. július 01-jétől kezdődően, az első alkalommal 2010. januárig visszamenőlegesen is, majd a jövőre nézve minden hónapban, a fizetési jegyzékkel egyidejűleg kell továbbítani a jogosultak részére.”
 

Belháború vagy választási helyezkedés zajlik a rendőrségen?

2010.04.13

| Menüpont: HÍREK

Kép Hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség ismeretlen tettesek ellen az ORFK Gazdasági Főigazgatósága egyes szerződéseivel összefüggésben. A Bencze József országos rendőrfőkapitány ellen e-mailben tett feljelentés ügyében feljelentés-kiegészítést rendeltek el. Bennfentesek összefüggést sejtenek a két ügy között.
 

A szakszervezetek a partnerség folytatását várják

2010.04.12

| Menüpont: HÍREK

Kép A korrekt partneri kapcsolatok folytatását és érdemi társadalmi párbeszédet várnak az új kormánytól az MTI-nek vasárnap este, az első hivatalos választási eredményeket kommentálva nyilatkozó szakszervezeti vezetők.
 

Négy párt jutott a parlamentbe a területi listákra leadott szavazatok alapján

2010.04.12

| Menüpont: HÍREK

Kép A területi listákra leadott szavazatok 98,9 százalékos feldolgozottságánál 4 párt – FIDESZ-KDNP, MSZP, Jobbik, LMP - lépi át az ötszázalékos országgyűlési küszöböt.  Valamennyi területi listát a Fidesz-KDNP nyerte meg az első fordulóban.
 

Megnyitottak a szavazókörök

2010.04.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Vasárnap reggel hat órakor megkezdődött a voksolás az ország mintegy 11 ezer szavazókörében az országgyűlési képviselő-választás első fordulójában, este hét óráig valamivel több mint 8 millió választópolgárt várnak az urnákhoz.
 

Debütál a borsodi rendőrszázados musicalje

2010.04.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Noé főszerepét játssza egy saját maga által megírt musicalben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság főnyomozója, Albert Tamás rendőrszázados.
 

A Bevetési Főosztály 2009. évi tevékenységének értékelése

2010.04.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Évértékelő értekezletet tartott 2010. április 9-én a BRFK Bevetési Főosztálya Budapesten, a Rendőrség Teve utcai központjában.
 

Fókuszponti iroda az illegális migráció visszaszorítására Ferihegyen

2010.04.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Az Európai Unió illegális migráció elleni küzdelméhez nyújt segítséget a Ferihegyen megnyílt úgynevezett fókuszponti Iroda - tájékoztatta a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) pénteken az MTI-t.
 

Forgács bekérette a rendőri vezetőket

2010.04.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter a hivatalába kérette csütörtökön Bencze József országos, valamint Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitányt és személyes tájékoztatást kért a választások biztosításának előkészületeiről - tájékoztatta a minisztérium az MTI-t.
 

Beluzsárné Belicza Andrea főhadnagy az év szóvivője az MTI-nél

2010.04.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kapta Az év szóvivője díjat az MTI-től.
 

Az országos rendőrfőkapitányt is feljelentették

2010.04.08

| Menüpont: HÍREK

Kép Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány mellett Bencze József országos rendőrfőkapitányt is feljelentették - olvasható a Népszabadság csütörtöki számában. Benczét azzal gyanúsítják, hogy tudott Tóth rendőrfőkapitány bűncselekményt megvalósító szerződéseitől, de nem tett elllenük semmit.
 

Falakról riogat a rendőr

2010.04.07

| Menüpont: HÍREK

Kép Plakátokról riogat Tomis Károly körzeti megbízott. A rendőr törzszászlós így népszerűsíti magát körzetében, és lehet, hogy ötletével új divatot teremt.
 

Nyomoznak a rendőrségi szerződések ügyében

2010.04.07

| Menüpont: HÍREK

Kép Hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség egyes, BRFK-t érintő tanácsadói szerződésekkel összefüggésben - közölte a főügyészség szóvivője.
 

Nyerjen ajándékcsomagot a rendőrségtől!

2010.04.07

| Menüpont: HÍREK

Kép Folytatódik az ötvenmillió forintos rendőrségi kampány, amelynek célja a KRESZ-változások megismertetése. A buszok, metrók és óriásplakátok mellett mostantól city-lightokon, rádiókban és az interneten is azt kérik a közlekedőktől, hogy kattintsanak rá a módosításokat megismertető kreszvaltozas.hu-ra. Az oldalt naponta bő ezren látogatják, akik ha ügyesek, ajándékcsomagot nyerhetnek a rendőrségtől.
 

Borsik János: az érdekvédelmet nem szabad a kiszolgáltatni a pártoknak

2010.04.07

| Menüpont: HÍREK

Kép Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) szerint a munkavállalók érdekvédelmét nem szabad a pártoknak kiszolgáltatni. Borsik János, a konföderáció elnöke kedden Székesfehérváron, a Fejér megyei szakszervezeti tisztségviselők fórumát követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az ASZSZ nem írt és nem ír alá megállapodást egyetlen párttal sem, mert a munkavállalók érdekvédelmét nem szabad a pártok változó értékrendjéhez kötni.

 

A voksolásra készülnek a rendvédelmi szervek

2010.04.06

| Menüpont: HÍREK

Kép A korábbi választásokat megelőző kampányokhoz képest a viszonylag csendes korteskedés ellenére a pártokon kívül is sokan már a szavazásra készülnek. A rendőrök, a tűzoltók és a katonák úgy szervezik a szolgálatot, hogy mindenki tudjon voksolni.
 

Változnak a munkába járással kapcsolatos költségtérítések

2010.04.06

| Menüpont: HÍREK

Kép Május 1-jétől módosulnak a munkavállalók számára fizetendő, munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítések szabályai - hívja fel a figyelmet az RSM DTM Hungary.
 

Feljelentették a budapesti rendőrfőkapitányt

2010.04.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Hűtlen kezelés miatt feljelentést tettek Tóth Gábor Budapest rendőrfőkapitánya ellen. A Központi Nyomozó Főügyészség keddig dönt arról, hogy indít-e nyomozást.
 

Munkástanácsok: rosszabb lett a munkavállalók helyzete

2010.04.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Egyre rosszabb lett az utóbbi évek során a magyar munkavállalók általános helyzete; alacsony munkabérekért dolgoznak hosszabb munkaidőben, és fenyegeti őket a munkanélkülivé válás - mondta Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke sajtótájékoztatón szerdán Veszprémben.
 

A polgárőrök nem hasonlíthatnak a rendőrökhöz

2010.04.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Egy ombudsmani vizsgálat hatására a polgárőrök a jövőben nem használhatnak olyan gépkocsit és egyenruhajelzést, amely akár részben is a rendőri állományhoz való tartozásukra utalna - közölte az Országgyűlési Biztos Hivatala pénteken.
 

Húsvét előtt megkapják április fizetésük a közszférában dolgozók

2010.04.02

| Menüpont: HÍREK

Kép A húsvéti ünnepek előtt kézhez kapják áprilisi fizetésüket a közszférában dolgozók – közölte Szollár Domokos kormányszóvivő.
 

Miért jó, ha biciklizik egy rendőr?

2010.04.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Csütörtökön újból szolgálatba álltak Zalaegerszegen a kerékpáros rendőrök, akik a tavalyi kezdőévben közel háromezer kilométert tekertek, főként bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági feladattal.
 

Illetéktelen behatolót fogtak el a Ferihegyi reptéren

2010.04.01

| Menüpont: HÍREK

Kép Futni indult, de eltévedt az a fiatalember, aki szerdán átmászott a Ferihegyi repülőtér kerítésén. A férfit a fegyveres biztonsági őrök fogták el, az eddigi vizsgálat szerint nem járt a repülőgépek közelében. A rendőrség szerint aggályos, hogy a rendre előforduló hasonló esetekben pszichiátriai beteget is vettek már őrizetbe a lezárt területen.
 

Hetven új rendőrt kap Pest megye

2010.04.01

| Menüpont: HÍREK

Kép Hetven új, most végzett rendőr áll szolgálatba Pest megyében. Az újoncoknak csütörtökön tart eligazítást Ármós Sándor megyei főkapitány, ismertetve az állománnyal szembeni elvárásokat - mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
 

Bencze: 3 ezer új rendőrre lenne szükség

2010.03.31

| Menüpont: HÍREK

Kép Magyarország a legösszetettebb közbiztonsági kihívással néz szembe, az elmúlt tíz év megosztottsága miatt – ezt mondta Bajnai Gordon miniszterelnök az Adyligeti rendészeti szakközépiskola végzőseinek kibocsátó ünnepségén.
 

Száz új rendőrt kapott Miskolc

2010.03.31

| Menüpont: HÍREK

Kép Készenléti rendőri egység állomásozik szerdától Miskolcon, a bevetési osztály állományába százan tartoznak.

 

Pernyerés I. fokon Baranya Megyében bevetési pótlék tárgyában

2010.03.30

| Menüpont: HÍREK

Kép A Pécsi Munkaügyi Bíróság március 29-én három tárgyalást tartott az úgynevezett „bevetési pótlék” tárgyában. Az első fokon eljáró bíróság, az RV jogsegélyszolgálat által támogatott igényt megalapozottnak találta és kimondta, hogy a felperesek jogosultak az illetményalap 100%-nak megfelelő bevetési pótlékra.

 

Tájékoztató az illetményszámfejtés folyamatában bekövetkező változásokról

2010.03.30

| Menüpont: HÍREK

Kép A központosított illetményszámfejtésről szóló 172/2000. (X.18.) Korm. Rendelet módosításáról szóló 81/2009. (IV.10.) Korm. Rendelet rendelkezik a központosított illetmény-számfejtési rendszer hatékonyabbá és teljes körűvé tételéről. A kormányrendeletekből eredő feladatok végrehajtása érdekében az IRM és a Pénzügyminiszter megállapodása alapján 2010. március 1-jei hatállyal a Magyar Államkincstár átvette a Rendőrség személyi állománya rendszeres illetményének számfejtését.