Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

A 2009. Év Rendőrei

2010.04.27

| Menüpont: HÍREK

Kép „Év Rendőre” díjat adományozott dr. Forgács Imre, a Magyar Köztársaság igazságügyi és rendészeti minisztere április 24-e, a Rendőrség Napja alkalmából.
 

Ököllel ütötték az intézkedő rendőröket Jánoshalmán

2010.04.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Könnyű sérüléseket szenvedett két intézkedő rendőr, akiket egy kocsmai rendbontáshoz hívtak, de két garázda férfi rájuk támadt vasárnap Jánoshalmán - közölte a rendőrség az MTI-vel.
 

A munkavállalók partnerséget várnak az új kormánytól - ÖSSZEFOGLALÓ

2010.04.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Az érdekegyeztetés, az érdemi párbeszéd fontosságát emelték a választások második fordulója után az MTI-nek nyilatkozó szakszervezeti vezetők.
 

Harminc új rendőr állt munkába Pécsen

2010.04.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Ennyi rendőre még sohasem volt Pécsnek. Folyamatos a jelenlét, különösen a turisták által kedvelt részeken, itt éjjel-nappal 10-15-en teljesítenek szolgálatot jelenleg. A cél az volt, hogy látható legyen a rendőrség, ami most sikerült.
 

Megszerezte a kétharmados parlamenti többséget a Fidesz-KDNP

2010.04.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Az országgyűlési választások vasárnapi, második fordulójában eldőlt, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség a parlamenti mandátumok 68 százalékát megszerezve 263 képviselőt küldhet az új Országgyűlésbe. Az MSZP-nek 59, a Jobbiknak 47, az LMP-nek 16 mandátuma lehet, egy független is bejutott a parlamentbe.
 

Rendőrség Napja 2010

2010.04.24

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendőrség védőszentje, Sárkányölő Szent György napja alkalmából, ami 1992. óta egyben a Rendőrség Napja is, a Központi Rendőr Szakszervezet vezetősége köszönti tagjainkat, kollégáinkat. Kívánunk a Magyar Köztársaság Rendőrsége minden munkatársának szakmai sikereket, magánéletükben sok boldogságot, erőt, egészséget.
 

Kiszolgáltatottá váltak rendőrök és tűzoltók mulasztás miatt

2010.04.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint a rendvédelmi szervek nem a törvénynek megfelelően cselekedtek, amikor olyan helyzetet teremtettek, hogy azok a tűzoltók és rendőrök, akik a velük szemben hozott fegyelmi határozat után munkaügyi bírósághoz fordultak, nem kaphattak illetményt, de máshol sem vállalhattak munkát.
 

Újabb névtelen feljelentés a budapesti rendőrfőkapitány ellen

2010.04.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Újabb névtelen feljelentést küldtek a Központi Nyomozó Főügyészséghez Tóth Gábor ügyében - tudta meg a HavariaPress.  A feljelentő továbbra is hűtlen kezeléssel vádolja a budapesti rendőrfőkapitányt.

 

A rendszerváltás főkapitányai - könyvajánló

2010.04.23

| Menüpont: HÍREK

Kép A 2010. évi rendőrnap tiszteletére jelenik meg Tátrai Miklós A rendszerváltás főkapitányai című második interjúkötete, amelyben tizenhét olyan főkapitány szólal meg, akik a rendszerváltás első évében pályázati úton nyerték el kinevezésüket. Beszélnek életükről, munkájukról, a korról, amelyben éltek és dolgoztak.
 

Még a rendőrök is szedték a szemetet

2010.04.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Idén a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is csatlakoztak a közútkezelő szemétszedési akciójához. A rendőrök a 21-es főút környékét tisztították meg Salgótarján és Somoskőújfalu között.
 

Titkosrendőrség Magyarországon - rendvédelem-történeti konferencia a Teve utcában

2010.04.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Jeles kutatók előadásit hallgathatták meg az érdeklődők a magyar titkosrendőrség történetéről a Rendőrségi Igazgatási Központban.
 

Elgyávult rendőröket bátorítanának a vasmarkú Pintérrel

2010.04.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Bár a Fidesz politikusai nem erősítették meg az erről szóló híreket, több jel is arra utal, hogy Pintér Sándor korábbi belügyminiszter az új kormányban is szerepet kaphat. Az [origo]-nak nyilatkozó jelenlegi és egykori rendőrök szerint Pintért mindenki vasmarkú vezetőnek ismeri, de az állomány örülne a keménykezű vezetőnek, mert a rendőrség "elgyávult". A rendőrségen már most is téma forrásaink szerint, hogy milyen személycserék jöhetnek, ha Pintér lesz a belügyminiszter.
 

Újabb pernyerés Baranya Megyében!

2010.04.22

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet kereseti kérelmet nyújtott be P. R. r. ftőrm. nevében a Pécsi Munkaügyi Bíróságra az elmaradt különleges bevetési pótlék folyósítására. Beadványunkban kértük, hogy a bíróság 2008. január 01-2009. június 30. időszakra állapítsa meg a pótlékra való jogosultságot és kötelezze az alperes BMRFK-t annak kifizetésére.
 

SAP-oktatás indult a Rendőrtiszti Főiskolán

2010.04.21

| Menüpont: HÍREK

Kép Ha a féléves ingyenes képzés sikeres lesz, a jövőben is meghirdetik az elsősorban gazdasági nyomozóknak szóló kurzust.
 

10 millióval támogatja a rendőrséget Hódmezővásárhely

2010.04.21

| Menüpont: HÍREK

Kép Hódmezővásárhely önkormányzata 10 millió forinttal támogatja a a városi rendőrkapitányság munkáját – közölte a település sajtóirodája kedden.
 

Belügyminiszter Pintér, országos főkapitány Hatala?

2010.04.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Minden jel arra mutat, hogy az újabb Fidesz-kormányban ismét Pintér Sándoré lehet a belügyminiszteri poszt. Bár hosszú az esélyesek listája az országos főkapitányi posztra, úgy tudjuk, annak a Hatala Józsefnek van a legnagyobb sansza, aki 2006-ban közbiztonsági főigazgatóként távozott a rendőrségtől, majd Pintér Sándor cégében vállalt vezetői posztot. Hivatalos bejelentés még nincs, de a nevek már forognak.
 

Egymást verték a rendőrök Jánoshalmán

2010.04.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Brutálisan összeverte egymást két rendőr a Bács-Kiskun megyei Jánoshalmán. A verekedésben egyikük édesapja is megsérült, és valamennyien kórházi ellátásra szorultak.
 

IN VINO VERITAS 2010!

2010.04.19

| Menüpont: HÍREK

Kép Az elmúlt évi tapasztalatokat hasznosítva, második alkalommal rendezte meg a Tompai Szent László Király Határőr Egyesület a környékbeli bortermelők találkozóját és a borok versenyeztetését. A szíves meghívást hét település: Balotaszállás, Csikéria, Kisszállás, Kelebia, Kiskunhalas, Mélykút, Tompa 36 bortermelője fogadta el és a versenyre 30 fehér és 22 vörös borfajtát jegyeztettek be.

 

Hullámvasúton a keresetek dinamikája a bérkompenzáció miatt

2010.04.19

| Menüpont: HÍREK

Kép A közszférában hullámzóan alakultak a bérek a kompenzáció kifizetése miatt. A fogyasztói kereslet növekedésének feltétele, hogy növekedjen a foglalkoztatás, ami az új kormány politikájától is függ - mondták az MTI által megkérdezett elemzők.
 

Magyar légtérzár: Ferihegyen alvó moldávok, ingyenes vízum

2010.04.18

| Menüpont: HÍREK

Kép Továbbra is érvényben van a légtérzár Magyarország fölött. Ferihegyen szombat este több mint 30 gép vesztegelt. Vasárnap délig nem szállhatnak fel a repülők, a légi mentés viszont délben újraindulhatott.
 

Magyar-osztrák rendőrcsúcs a Tevében

2010.04.18

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendőrség külföldi kapcsolatrendszerét tovább bővítve csütörtökön ismét jelentős nemzetközi rendőri csúcstalálkozóra került sor a Rendőrség Teve utcai székházában, amelyen fontos, gyakorlati kérdésekre adandó, közös válaszokat fogalmaztak meg magyar és osztrák rendőri vezetők.
 

A KRSZ segíti a tagság munkakörülményeinek javítását

2010.04.16

| Menüpont: HÍREK

Kép A Központi Rendőr Szakszervezet ismét tartós fogyasztási cikkeket vásárolt és adott át a Rendőrség részére, elősegítve ezzel  tagjaink  és kollégáink munkakörülményeinek javulását.
 

IRM tájékoztatás az 1.2-es szorzóval kapcsolatban

2010.04.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Dr. Turi András az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium rendészeti szakállamtitkára levélben tájékoztatta Katus Károlyt a Rendészeti Védegylet elnökét a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény végrehajtásáról szóló 14/1996 (VIII. 31.) Korm. Rendelet módosításának előkészítésével kapcsolatban. A levél  az alábbi hírben olvasható.
 

Milliókat utazgatnak el a rendőrök

2010.04.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Több millió forintot költ a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a költségvetéséből arra, hogy a 80-100 kilométeres távolságból ingázó rendőri vezetői bejussanak a munkahelyükre - tudta meg a HavariaPress.

 

Magyar anyanyelvű rendőrtiszteket képeznek Romániában

2010.04.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Az RMDSZ kezdeményezésére 37 helyet különítenek el magyar anyanyelvű román állampolgárok számára az Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémia 2010-2011 akadémiai évében.
 

Lecserélné a Pedagógusok Szakszervezetét a volt alelnök

2010.04.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Távozásra szólította fel a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnökét annak volt alelnöke, a posztról februárban menesztett Pécsi Ágnes. Szerinte a szervezet nem működik demokratikusan, tagságát pedig passzivitásba kényszeríti a vezetőség, adja hírül a a Magyar hírlap alapján az Edupress.
 

Rendőr Képzőművészek Kiállítása 2010.

2010.04.15

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendőr Kulturális Hagyományőrző Egyesület 1999. április 21-én hagyományteremtő szándékkal szervezte meg első képzőművészeti kiállítását, amely azóta az Egyesület, illetve a Magyar Rendőrség egy nagyon szép hagyományává nőtte ki magát.
 

„R/3-as ügynökök” a Rendőrtiszti Főiskolán

2010.04.15

| Menüpont: HÍREK

Kép Úgy látszik, az üzleti szféra nagyvállalatai nem csak civil oktatási intézményeket támogatnak gyakorlati képzéssel: az SAP már a Rendőrtiszti Főiskolával is megállapodást kötött. 
 

Adórendszer: mit váltott be ígéreteiből a kormány?

2010.04.15

| Menüpont: HÍREK

Kép A válságkezelő kormány programjában az adó kitüntetett szerepet kapott. Az adócentralizáció mértékén nem tudott csökkenteni, de mérsékelte az élőmunka közterheit, az árakat terhelőket viszont megnövelte. Az általános „elvárásoknak” megfelelően az adórendszer egyszerűsítését is megígérte, a kiszámíthatóságot is zászlóra tűzte.
 

Vádat emelhetnek a XVIII. kerületi rendőrkapitány ellen

2010.04.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Vádat emelhetnek a XVIII. kerületi rendőrkapitány ellen, mert a gyanú szerint a kapitányságon kisebb ügyekben rendszeresen nem vették fel a bejelentéseket, és állítólag méltatlan stílusban küldték el az embereket. Az egyik ilyen esetről hangfelvétel is készült.