Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Munkástanácsok: törölje el a Fidesz a cafetéria megadóztatását

2010.05.07

| Menüpont: HÍREK

Kép A Munkástanácsok Országos Szövetsége felhívással fordul a kormányalakításra készülő Fideszhez, eszerint az első intézkedések között kellene eltörölni a béren kívüli juttatások, a cafetéria megadóztatását - áll a szakszervezeti tömörülés szerdán, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
 

Sokszínű meghívó mindenkinek

2010.05.06

| Menüpont: HÍREK

Kép Ma, azaz május 5-én tartják világszerte az Esélyegyenlőség Napját. Az Európai Bizottság kezdeményezésére idén az Európai Unió 27 tagállamában egyszerre kerül megrendezésre az Esélyegyenlőség Napjához kapcsolódó nagy volumenű rendezvény, melynek célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket a sokszínűség jegyében.
 

Orbán: Nem hagyjuk szó nélkül, ami 2006. október 23-án történt

2010.05.06

| Menüpont: HÍREK

Kép Balsai István személyében miniszterelnöki megbízott vizsgálja majd a 2006 októberében történteket - jelentette be a leendő kormányfő a Fidesz-KDNP-frakciószövetség alakuló ülésén az Országházban. Orbán Viktor hangsúlyozta: ez lesz az első döntés a kormány megalakulása után.
 

Szükség lehet még a fiatal nyugdíjas rendőrökre

2010.05.05

| Menüpont: HÍREK

Kép A Fidesz a közrend helyreállítását az azonnali feladatok közé sorolta. A rendőrség azonban a humánerőforrás-gazdálkodás szempontjából nagy kihívásokkal küzd, hiszen az állomány átlagéletkora tavaly már csak 33,8 év volt, sőt a járőröknél csupán 27 év - írja a Napi Gazdaság
 

Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a Kormány közös nyilatkozata

2010.05.05

| Menüpont: HÍREK

Kép Az alábbiakban olvashatják azt a véglegesített közös nyilatkozatot, amelyet az OKÉT április 30-i ülésén született megállapodást követően a fegyveres és rendvédelmi körben érintett szakszervezetek, az IRM képviselője és az OKÉT titkársági feladatait ellátó SZMM szakértői fogalmaztak meg. Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság megbízottai, az érintett szakszervezetek és a kormányzati tárgyaló a nyilatkozat tervezetet jóváhagyták.
 

Életmentőket képez a rendőrség

2010.05.05

| Menüpont: HÍREK

Kép A hirtelen szívhalál bekövetkezésekor alkalmazandó eljárásra, valamint az újraélesztő készülékek kezelésére képeztek ki a napokban 51, úgynevezett laikus életmentőt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon.
 

Pintér Sándor: megjöttünk, rend és közbiztonság lesz

2010.05.04

| Menüpont: HÍREK

Kép Pintér Sándor belügyminiszterként elsőként a kistelepülések közrendjének és közbiztonságának megjavításához lát hozzá. Közölte: szeretné azt éreztetni, hogy "megjöttünk, rend és közbiztonság lesz az ország minden egyes területén".

 

Újabb pernyerés Baranya Megyében

2010.05.04

| Menüpont: HÍREK

Kép Pernyerés történt  I. fokon Baranya Megyében különleges bevetési pótlék tárgyában. A Pécsi Munkaügyi Bíróság korábban már 69 RV tagnak ítélte meg a különleges bevetési pótlékot!  Ebből két ítélet még 2009-ben jogerőre emelkedett és kifizetésre került.
 

Bemutatkozott az új kormány

2010.05.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Bemutatta kormányát Orbán Viktor a Fidesz miniszterelnök-jelöltje a Parlamentben. A leendő miniszterelnök a Parlamentben újságírók előtt mutatta be kabinetje új minisztereit.
 

Nyílt Nap az ORFK Oktatási Igazgatóság Dunakeszi objektumában

2010.05.03

| Menüpont: HÍREK

Kép A környék óvodásai és kisiskolásai részt vettek egy nyílt napon Dunakeszin, a Kutyavezető-képző Központban, ahol megismerkedhettek a rendőrség és a rendőrkutyák munkájával. Az érdeklődők megtekinthettek egy látványos kutyás bemutatót, ahol csoportos fegyelmező-, egyéni fegyelmező-, csoportos őrző-védő-, speciális kábítószer és robbanóanyag kereső-, és speciális őrző-védő gyakorlatokat hajtottak végre a kutyák.
 

A pártok jövőbeni szerepükről, a szakszervezetek a munkavállalók igényeiről szóltak - ÖSSZEFOGLALÓ

2010.05.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Az MSZP és a Jobbik egyebek mellett jövőbeni ellenzéki szerepét és terveit, az LMP a kisgyermekes anyák munkához jutásának támogatását, míg a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), illetve a LIGA Szakszervezetek a foglalkoztatás bővítését, új munkahelyek teremtését állította május elsejei beszéde középpontjába.
 

Ismét közeleg a személyi jövedelemadó bevallás határideje

2010.05.03

| Menüpont: HÍREK

Kép A vállalkozói tevékenységet nem folytató magánszemélyek számára 2010. május 20-a a személyi jövedelemadóról és a járulékokról szóló bevallás benyújtási, illetve az adó megfizetésének határideje. A bevallás benyújtására az idén is több lehetősége van az adózóknak: elektronikus út, az APEH internetes honlapjáról ingyenesen letölthető nyomtatvány-, illetve papír alapú nyomtatvány kitöltése.
 

Fennállásának 60. évfordulóját ünnepelte a tűzoltóság a Ferihegyi repülőtéren

2010.05.02

| Menüpont: HÍREK

Kép A Központi Rendőr Szakszervezet vezetősége és tagsága nagy tisztelettel köszönti a Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság minden munkatársát abból az alkalomból, hogy fennállásának 60. évfordulóját ünnepelte 2010. április 30-án a Ferihegyi tűzoltóság. Eredményes munkájukhoz ezúton is sok sikert, magánéletükben boldogságot, erőt egészséget kívánunk.
 

Esélyegyenlőségi Tagozat: Küldöttgyűlés

2010.05.01

| Menüpont: HÍREK

Kép 2010. április 28-án szerdán különleges esemény miatt gyűltek össze az Esélyegyenlőségi Tagozathoz csatlakozott szervezetek képviselői. A Liga Szakszervezetek Esélyegyenlőségi Tagozata ekkor tartotta -a 2009. június 18. utáni alakuló ülést követően- első küldöttgyűlését.
 

Május elseje a Kossuth téren

2010.05.01

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek idén május elsején nem szervezett demonstrációt, sztrájkot, tüntetést, de a Városligetben sem ült le a volt vagy leendő kormány prominenseivel "sörvirslizni". A munkavállalók helyzete semmit sem javult az elmúlt években. Sem megélhetésük, sem biztonságuk nem ad okot az ünneplésre. Az alábbi hírben Gaskó Istvánnak, a Liga szakszervezetek elnökének sajtónyilatkozatát láthatják, valamint képeket a mai eseményről:
 

Kalandtábor

2010.04.30

| Menüpont: HÍREK

Kép A Központi Rendőr Szakszervezet május 31-ig várja tagjaink jelentkezését a 2010. évi kalandtáborunkba, a tagok 10-16 év közötti gyermekei részére. A tábor helye és ideje: Parádfürdő, 2010. augusztus 9. - 2010. augusztus 15.
 

Májustól módosul a Munka törvénykönyve

2010.04.30

| Menüpont: HÍREK

Kép Május 1-től átalakulnak a gyermekgondozási ellátások, amelynek következtében a gyes két évre csökken, a gyed jogosultsághoz szükséges munkaviszony ideje pedig 180 napról 365-re emelkedik a 2010. április 30-a után született gyermekek esetében - közölte a BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó cég.
 

Szilvásy nem tervezi lemondását az ÁEK éléről

2010.04.30

| Menüpont: HÍREK

Kép Szilvásy István nem tervezi lemondását az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) főigazgatói tisztéről. A főigazgató csütörtökön az MTI-vel közleményben tudatta, hogy a Magyar Nemzet információ ellenére "sem az ÁEK főigazgatója, sem a katonai főigazgató-helyettes, sem a speciális osztály vezetője nem tervezi lemondását". Hozzátette: a távozásáról szóló találgatások egyértelműen politikai indíttatásúak, azokat a "politikai tisztogatás előfutárának tekinti".

 

Bujtogatás miatt lefokozták a Tettrekész főtitkárát

2010.04.29

| Menüpont: HÍREK

Kép Folytatólagosan elkövetett bujtogatás vétsége miatt 160 ezer forintos pénzbüntetésre és lefokozásra ítélte Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkárát a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa.
 

Kihasználta a Jobbik a TMRSZ-t?

2010.04.29

| Menüpont: HÍREK

Kép Elképzelhető, hogy csak politikai célokra használta a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetét (TMRSZ) a Jobbik - egyebek közt ezzel kommentálta lapunknak Szima Judit, a TMRSZ főtitkára, hogy a parlamentbe bejutott párt várhatóan nem őt küldi EP-képviselőnek.
 

Új rendőrséget épít a Fidesz

2010.04.29

| Menüpont: HÍREK

Kép 3500 új egyenruhással, jelentős átcsoportosítással a szervezeten belül, magasabb fizetéssel és a rendőri tisztelet visszaállításával vágna rendet a Fidesz. Mindehhez milliárdos pluszforrásokra és egy kemény belügyminiszterre is szükség lesz.
 

Három feltételnek kell teljesülnie egy jól működő rendőrség kialakításához

2010.04.29

| Menüpont: HÍREK

Kép Átlátható, végrehajtható rendőrségi törvény, hatékony szervezet, önkormányzati irányítású közrendvédelem - az Országos Kriminológiai Intézet munkatársa szerint e három feltétel szükséges egy jól működő, európai rendőrség kialakításához.
 

Szakszervezetek várakozó állásponton

2010.04.29

| Menüpont: HÍREK

Kép A közszféra szakszervezetei partnerséget, az MSZOSZ elsősorban foglalkoztatásbővítést vár az új kormánytól. A formálódó kabinet összetételéből mindazonáltal úgy tűnik, a munkaügy nem élvez majd prioritást.
 

Kedvezményes jelzáloghitellel bővült a Közszféra szolgáltatáscsomag

2010.04.29

| Menüpont: HÍREK

Kép Kedvezményes jelzáloghitellel bővült a Közszféra szolgáltatáscsomag. Az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. 2010. március 1-jétől elindította Közszféra szolgáltatáscsomagját, amely köztisztviselők, közalkalmazottak, a fegyveres és rendészeti szervek hivatásos állományú tagjai, a bíróságok és ügyészségek (együtt: közszféra*) dolgozói számára érhető el.

 

Másodállási lehetőség hölgytagjainknak!

2010.04.29

| Menüpont: HÍREK

Kép Budapesten, konditerembe kínálunk reprezentatív, sportos megjelenésű, mosolygós, barátságos hölgytagjaink részére másodállási lehetőséget!
 

Nem lesz egyszerű a rendőrlétszám felduzzasztása

2010.04.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Egyelőre csak találgatni lehet arról, miként javítana a Fidesz a közbiztonság helyzetén, és hogyan növelné a rendőrség létszámát gyors ütemben, a tervek szerint mintegy háromezer fővel. A Fidesz azt is ígéri, hogy a kormányalakítás után azonnal új rendőrőrsöket hoznak létre.
 

Nyomoznak az országos rendőrfőkapitány ügyében

2010.04.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el kedden a Központi Nyomozó Főügyészség a Bencze József országos rendőrfőkapitány ellen tett feljelentés ügyében - közölte a főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére.
 

Az Autonómok várják az új kormányt az OÉT-be

2010.04.28

| Menüpont: HÍREK

Kép A szakszervezetek és az új kormány munkája akkor kezdődik majd, ha a megalakult kabinet  képviselője, remélhetőleg a miniszterelnök megjelenik az Országos Érdekegyeztető Tanácsban, és egy indító tárgyalást  folytatnak - mondta Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének (ASZSZ) elnöke hétfőn Szolnokon sajtótájékoztatón.
 

Újjáéledő adórendőrség?

2010.04.27

| Menüpont: HÍREK

Kép Adórendőrséget állítana fel az új kormány – értesült a magyar Nemzet. A jövőben az adóhivatal, a vámhatóság és az adóügyekben nyomozó egység egy szervezetbe kerülhet.
 

Miskolc rendőrváros lesz?

2010.04.27

| Menüpont: HÍREK

Kép A rendőrségen a tervek szerint nem spórolna az új, várhatóan június elején megalakuló kormányzat, sőt: megerősítenék a szervezetet, s a jelenlegi 2600 helyett 9685 körzeti megbízottat foglalkoztatnának.