Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Így változik meg az ország 2012 első napján

2012.01.01

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgHazánk neve Magyarország - olvasható az új alaptörvényben, amely 2012. január elsején lép életbe, és az ország új elnevezése mellett több újítást is tartalmaz. Az alaptörvény és a több mint harminc új sarkalatos törvény az önkormányzatiságtól kezdve a bírósági rendszeren át az Alkotmánybíróság és az egyházak működését is több ponton megváltoztatja. Összegyűjtöttük, mi változik január elsejétől.

 

BM: a rendőrséget 8,8, a TEK-et 2,4 milliárd forint értékben érinti a maradványtartás

2011.12.28

| Menüpont: HÍREK

bmlogo.jpgA 2011. évi költségvetési egyensúlyt megtartó intézkedésekről szóló szeptemberi kormányhatározatban előírt maradványtartási kötelezettség a rendőrséget 8,8, a Terrorelhárítási Központot (TEK) pedig 2,4 milliárd forint összegben terheli - ismertette a belügyminiszter egy szocialista képviselő írásbeli kérdésére válaszolva.

 

BM: kapnak munkát a visszatérő rendőrök

2011.12.27

| Menüpont: HÍREK

bmlogo.jpgBiztosítani fogja a Belügyminisztérium (BM) a szolgálati nyugdíjból visszatérő rendvédelmi dolgozók elhelyezését a rendőrség szervezeti keretei között - közölte a tárca parlamenti államtitkára hétfőn.

 

Végtörlesztésre buzdít minket a miniszterelnök! – Kedvezményes munkáltatói kölcsönt ígér erre a célra.

2011.12.25

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgOrbán Viktor miniszterelnök úr hozzánk, közszolgákhoz eljuttatott levelében arra hív fel minket, hogy bankunknál és munkahelyi vezetőnknél egyszerre jelezzük, ha végtörleszteni kívánjuk deviza lakáshitelünket. Ezt legkésőbb december 30-ig meg kell tennünk, különben elesünk a lehetőségtől. A levél kihangsúlyozza, hogy mindkét helyen, a banknál és a munkahelyünkön is jeleznünk kell ezt annak érdekében, hogy megkapjuk ezt a segítséget.

 

A szolgálati nyugdíjat megszüntető törvény áttekintése és tájékoztató a szolgálati nyugdíjasaink részére

2011.12.22

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgMár a Széll Kálmán-tervben megfogalmazott első megjelenése óta szinten minden aktív és nyugállományú hivatásost foglalkoztat ez a kérdés. Most látszólag pont került a történet végére, 2011. november 28-án 22 óra 35 perckor a Parlament megszavazta az –egyéb korhatár előtti nyugellátások között – a szolgálati nyugdíj megszüntetését is.

 

Megszavazták: átalakul a rendvédelmi dolgozók érdekképviselete

2011.12.21

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgAz Országgyűlés hétfőn késő este elfogadta azt a kormány által kezdeményezett törvénymódosítást, amely több ponton szűkíti a rendvédelmi szakszervezetek jogait, érdekvédelmi feladataik nagy részét pedig a Magyar Rendvédelmi Kar néven, kötelező tagsággal létrejövő új köztestületre ruházza.

 

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet a kollektív szerződés meghosszabbításáról tárgyalna

2011.12.20

| Menüpont: HÍREK

lesz_top.jpgSztrájkot helyezett kilátásba a  Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) ha nem sikerül megállapodni a Malév Ground Handling, a földi kiszolgálás vezetésével az év végén lejáró kollektív szerződés tartós meghosszabbításáról - közölte a LESZ hétfőn.

 

Hszt

2011.12.16

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. tv. közszolgálati életpályák összehangolásával összefüggő, valamint egyes munkaügyi tárgyú törvények zárószavazása 2011. december 19-én lesz, miközben a belügyminiszter, zárószavazás előtti módosító javaslatot nyújtott be.

 

Elfogadták az új Munka törvénykönyvét

2011.12.13

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgNév szerinti voksolás volt a Tisztelt Házban. A kormánypártok igent, az ellenzékiek nemet mondtak. A jövő év július 1-jén lépnek hatályba a rendelkezések.

 

A 2011. évi CLXVII. törvény

2011.12.10

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgMa a Parlament elfogadta az úgynevezett "öregségi" törvényt. A Magyar Közlöny 148-as számban jelent meg, 2011. évi CLXVII. törvény. A törvény teljes szövegét a hírben, valamint itt lehet elolvasni.

 

A kismamáknak jár az étkezési utalvány. Jogerősen.

2011.12.07

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpg2010. január 01-ig a hivatásos állomány tagja kedvezményes étkezésre vagy étkezési hozzájárulásra volt jogosult. Minden további feltétel nélkül. Azonban a gyermekgondozás céljából illetmény nélküli szabadságot  (GYES/GYED) igénybe vevő kolléganőinknek, pont a kismamáknak, akiknek leginkább szükségük lett volna rá, ezt nem folyósították, mondván, ha illetmény nem jár, akkor étkezési hozzájárulás sem.

 

Nyugdíjmizéria: ki örülhet jövőre az új szabályoknak?

2011.12.06

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgJövőre sem szűnik meg teljesen az a lehetőség, hogy az öregségi korhatár elérése előtt a jelenlegi korengedményes nyugdíjhoz hasonló korhatár előtti ellátást lehessen igényelni. Az Országgyűlés által elfogadott törvényjavaslat szerint több esetben is megmarad ez a lehetőség.

 

KRSZ Mikulás

2011.12.04

| Menüpont: HÍREK

miki100.jpgA Rendőr Szakszervezetek Védegyletének tagja a Központi Rendőr Szakszervezet idén a Teve utcai RIK auditóriumában tartotta meg nagy sikerrel a hagyományos Mikulás ünnepségét. A hírben egy kis összefoglaló videó látható az eseményről. Az ünnepségről készült képeket videókat tisztségviselőinken keresztül, vagy irodánkban lehet a résztvevőknek átvenni.

 

Megállapodás az új Munka törvénykönyve kollektív részéről

2011.12.03

| Menüpont: HÍREK

liga100.jpgMegállapodást kötött az új Munka törvénykönyvének a kollektív munkavállalói jogokra és a munkaviszonyra vonatkozó részéről a kormány a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletekkel.

 

A szolgálati nyugdíjat megszüntető törvény rövid áttekintése

2011.12.01

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpg2011. november 28-án 22 óra 35 perckor 257 igen szavazattal 97 nem szavazat ellenében az Országgyűlés elfogadta a szolgálati nyugdíj eltörléséről szóló törvényjavaslatot.

 

Matolcsy egyeztet a szakszervezetekkel az munka törvénykönyvéről

2011.12.01

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA nemzetgazdagsági miniszter felkérést kapott a kormány részéről, hogy még ezen a héten a jusson megállapodásra a munka törvénykönyve kapcsán a szakszervezetekkel kapcsolatban - közölte Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán a kormányszóvivői tájékoztatón.

 

Gyászhír

2011.11.29

| Menüpont: HÍREK

mecsesekkonyv.gifLex Anett rendőr főtörzsőrmester, a Rendészeti Védegylet korábbi repülőtéri irodavezetője, a Központi Rendőr Szakszervezet alapító tagja, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság dolgozója, 2011. november 28-án életének 31. évében elhunyt.

 

Ennyire nincs már pénz?

2011.11.24

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA rendőrség költségvetése láthatóan nagyon kimerült, mivel az egyik városi kapitányság vezetője olyan nyilatkozat-mintát készíttetett, és juttatott el beosztottjaihoz, amelyben a  hivatásos állomány tagja KÉRELMEZI, hogy a túlmunkát ne pénzben, hanem szabadidőben váltsák meg számára.

 

Korkedvezményes kiskaput nyitnak a tábornokoknak

2011.11.23

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgEgyes rendvédelmi szakszervezeti vezetők szerint csak a vezető beosztású, magas rendfokozatban lévőknek – mintegy 300 főnek – kedvez a Talabér Márta fideszes parlamenti képviselő által benyújtott törvénymódosító javaslat, amely lehetővé tenné, hogy az érintettek a nyugdíj folyósításának kezdetéig szolgálati járandóságot kapjanak.

 

Lólépésben sakk-matt a szakszervezeteknek

2011.11.22

| Menüpont: HÍREK

liga100.jpgSürgős lehet a kormánynak, hogy a szakszervezetek végleg eltűnjenek a közéletből, megunta a sok egyeztetési kérelmet, levelet, demonstrálást, útlezárást és kritikai hangot. Az új Rabszolgák Munka Törvénykönyve általános hatályba lépése a kormány nézőpontjából még olyan messze van (hét hónap), hogy azt nem lehet kivárni, így a szakszervezetekre vonatkozó minden hátrányos paragrafus már január elsején életbe lép. Plusz a rendvédelmi szférában is ellehetetlenülnek a szakszervezetek, helyettük kamara lesz.

 

Átalakuló rendvédelmi érdekképviselet - jöhet a Magyar Rendvédelmi Kar

2011.11.19

| Menüpont: HÍREK

bmlogo.jpgA kormány létrehozná 2012-től a Magyar Rendvédelmi Kart (MRK), a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak és közalkalmazottainak érdek-képviseleti köztestületét, amelyben kötelező lenne a tagság. Átalakulhat a honvédségi szakszervezeteknél jelenleg fennálló kedvezményrendszer is, így a rendvédelemben és a honvédségnél is megszűnne a szakszervezeti kifogás intézménye.

 

Tájékoztató a hétfői RÉT ülésről

2011.11.16

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA 2011. november 14-én tartott RÉT ülésen Pósa Zoltán főtitkár és dr. Ilovics Tamás jogi ügyvivő képviselte a Rendőr Szakszervezetek Védegyletét, a munkáltatói oldal részéről Lajtár József r. vezérőrnagy és Gömbös Sándor r. ezredes vett részt a megbeszélésen.

 

Az ILO bírálja az új Munka törvénykönyve tervezetét

2011.11.15

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) tizenhárom oldalas dokumentumban kritizálta a magyar Munka Törvénykönyvének tervezett módosításait. Erre hivatkozva törvény tervezet azonnali visszavonását követelte Székely Tamás a VDSZ elnöke. Az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke, Borsik János pedig hívta fel a figyelmet, hogy az ILO felszólította a magyar kormányt, hogy folytasson érdemi társadalmi párbeszédet a munkaügyi törvények reformjáról.

 

Szakszervezetek közös levele

2011.11.13

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA Rendvédelmi Szervek Érdekvédelmi Fóruma (RÉF) 2011. október 27-ei plenáris ülésén elhangzottakra, a BM dolgozók egészségügyi ellátásának javításával kapcsolatban az érintett szakszervezetek közös javaslatukat az alábbi levélben foglalták össze, és küldték meg dr. Pintér Sándor belügyminiszter részére.

 

Hűség a kormányhoz

2011.11.11

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgÁllását, sőt a jogos végkielégítését is elveszítheti az a rendvédelmi dolgozó, aki bármilyen kormányellenesnek minősíthető kijelentést tesz, vagy legalábbis ilyesmivel vádolják meg parancsnokai vagy a belső elhárítás. Az erről szóló szolgálati törvényjavaslatot a szakszervezetek nemcsak alkotmánysértőnek, hanem emberellenesnek is tartják. A köztisztviselőket is érinti a "lojalitás-törvény", ha nem is ennyire súlyosan.

 

Az új Munka törvénykönyve az Országgyűlés előtt

2011.11.09

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA nagyobbik kormánypárt szerint a nyár óta folyó társadalmi egyeztetések konstruktívan járultak hozzá az új munka törvénykönyvének koncepciójához. Az ellenzéki pártok a többi közt a valódi párbeszéd hiányát rótta fel a kormánynak a törvényjavaslat szerdán megkezdődött általános vitájában, az Országgyűlésben.

 

Törzskocsmájukról is vallaniuk kell a rendőröknek, tűzoltóknak

2011.11.08

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgKedvenc szórakozóhelyeikről is nyilatkozniuk kell majd a jelenlegi tervek szerint a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak – ez derül ki a hvg.hu birtokába került előterjesztésből, amely a hivatásosok szolgálati viszonyát szabályozó törvényen változtatna.

 

"Továbbra is politikai játszótér a rendőrség"

2011.11.07

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgTendenciózusnak, ugyanakkor célt tévesztettnek tartják a rendőrök a parlament honvédelmi bizottságának legújabb javaslatát a szolgálati járandóságuk korlátozásával kapcsolatban. A tervezet szerint bizonyos bűncselekmények elkövetése után nem járna szolgálati járandóság. A rendőrök meggyőződése, hogy ezzel is a 2006-os őszi túlkapásokban részt vetteket sújtaná a kormányzat.

 

Közös horvát-magyar szakszervezeti megmozdulások jöhetnek

2011.11.05

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgMintegy félszáz autóval tart a déli órákban Pécsett a 6-os úton. A Horvát Rendőr Szakszervezet elnöke leszögezte: ők egy ilyen Európához nem szeretnének csatlakozni. A két állam rendőr szakszervezetei ma közös akciókról egyeztetnek.

 

Zajlik az úton állás!

2011.11.04

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgElkezdődött, és jelenleg is zajlik a Liga szakszervezetek által meghirdetett országos félpályás útlezárásos demonstráció. A Rendőr Szakszervezetek Védegylete, Központi Rendőr Szakszervezet, A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezettel közösen, a repülőtéri bevezető út, Repülőtéri Rendőr Igazgatóság bejáratától a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér "D" portájáig tartó útszakaszon demonstrál este 7 óráig.