Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Chikán: a gazdaság problémái a közszférából adódnak

2010.05.18

| Menüpont: HÍREK

Kép A magyar versenyképességről kétféleképpen címmel szervezett rendezvényt a a Magyar Közgazdasági Társaság Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztálya. Az eseményen Chikán Attila és Czakó Erzsébet a Vállalati versenyképesség válsághelyzetben c. munkát ismertette, majd Oblath Gábor mutatta be a Romlott-e Magyarország nemzetközi versenyképessége a 2000-es években c. kutatás eredményeit.
 

Így alakul át a minisztériumok szerkezete

2010.05.17

| Menüpont: HÍREK

Kép Tizenháromról nyolcra csökken a minisztériumok száma annak a törvényjavaslatnak az alapján, amit a Fidesz és a KDNP nyújtottak be a parlamentnek. A nyolc minisztérium, illetve a Miniszterelnökség veszi át a jelenlegi tárcák feladatait. Egyes minisztériumok feladatai több új tárca között oszlanak meg a jövőben. A javaslat részletesen szabályozza az átadás-átvételt is.
 

Jövedelem: hátul kullogunk az OECD-országok között

2010.05.17

| Menüpont: HÍREK

Kép Az OECD-országokban egy átlagos egyedülálló munkavállaló kevesebbet keres, mint családos társa. Az Economist táblázata szerint az állítás Magyarországra is igaz, ugyanakkor bevétel szempontjából utolsó előttiek vagyunk a rangsorban.
 

A rendőr nem követheti a trendet?

2010.05.17

| Menüpont: HÍREK

Kép Hazazavartak a munkából egy rendőrnőt, mert túlságosan lilára sikerült a hajfestése. Az eset az Egyesült Államokban történt. Magyarországon sem „öltözhetnek bohócnak” az egyenruhás rendőrök, ám nálunk jóval enyhébb az elbírálás. Például azt már nem tiltják meg, hogy a férfiak is megnövesszék a hajukat, és mindkét nem hordhat fülbevalót is.
 

Pintér: Nem lehetnek az anyagi javak folyamatos veszélyben

2010.05.15

| Menüpont: HÍREK

Kép Magyarország területén nem lehet egyetlenegy olyan település sem, ahol a lakók nem érzik biztonságban magukat, nem lehet egyetlenegy olyan település sem, ahol az anyagi javak folyamatos veszélyben vannak – mondta Pintér Sándor kijelölt belügyminiszter az Országos Polgárőr Szövetség szombati közgyűlésén.
 

Megalakult az új Országgyűlés

2010.05.15

| Menüpont: HÍREK

Kép Letették esküjüket az új Országgyűlés képviselői pénteken a parlament alakuló ülésén. Ezt követően a korelnök bejelentette: megalakult az Országgyűlés.
 

Szolidaritási nyilatkozat

2010.05.15

| Menüpont: HÍREK

Kép A Liga Szakszervezetek szolidáris a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetével és az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségével, és támogatja közös fellépésüket a szakszervezeti, munkavállalói érdekérvényesítés minden területén. Megengedhetetlen ugyanis, hogy a Vértesi Erőmű Zrt. május 18-i közgyűlésén olyan kérdésekben hozzon munkavállalók tömegét érintő döntéseket, amiről a munkáltató mindeddig – jogellenesen – elmulasztotta tájékoztatni a cégnél működő üzemi tanácsot, valamint a szakszervezeteket.
 

Gyorshajtók nélkül csődbe megy a rendőrség

2010.05.15

| Menüpont: HÍREK

Kép Aggódik az ORFK: veszélyben a 16 milliárdos bírságbevétel. A javuló közlekedési, és a romló bírságfizetési morál veszélybe sodorja az ORFK költségvetését, amelyből 16 milliárd forintot, saját bevételként, a többek között a gyorshajtókra kivetett közigazgatási bírságokból kell előteremtenie a rendőrségnek. A májusig kivetett bírságoknak alig több, mint a harmadát fizették be az autótulajdonosok. Ha nem javul jelentősen a behajtás hatékonysága, az év végére felborul a rendőrség költségvetése.

 

Pintér egyik helyettese volt rendőr lehet

2010.05.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Maga a kijelölt belügyminiszter sem tudja még, hogy általa javasolt személyek vagy a miniszterelnök-jelölt ma még ismeretlen nevű káderei lesznek a BM államtitkárai - értesült a Népszava. Nem biztosan változik a rendőrfőkapitány személye.
 

Nem volt kérdés, hogy Pintér felügyelje az NBH-t

2010.05.14

| Menüpont: HÍREK

Kép A miniszterjelöltek bemutatásánál nem esett szó a titkosszolgálatok felügyeletéről. A papírforma bejött, a Nemzetbiztonsági Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Pintér Sándorhoz kerül. A többi titkosszolgálat más tárcákhoz kerül.
 

Félmillió forintért vehetett lakást a csepeli rendőrkapitány?

2010.05.14

| Menüpont: HÍREK

Kép 2,5 millió forintért újíttatta fel a csepeli önkormányzat vagyonkezelő cége azt a szociális bérlakást, melyet egy nappal később havi kilencezer forintért bérelt ki szociális alapon Császár Mihály, Csepel korábbi rendőrkapitánya – írja a Csepel.info.
 

A kriminológus szerint nem csak rendőrre, munkahelyre is szükség lesz

2010.05.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Lopásért is elzárást kértek az új kormánytól a közbiztonságról tartott ózdi nemzeti konzultáció résztvevői. A Borsod megyei közgyűlés elnöke szerint is ez lenne a megoldás. A szakember szerint a közbiztonság „kooperációs termék”, nem csak rendőri feladat.
 

Összefognának az új kormánnyal a szakszervezetek

2010.05.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Partnerséget kér és ajánl az új kormánynak az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége - mondta Borsik János, a konföderáció elnöke csütörtöki győri sajtótájékoztatóján.
 

OÉT - hosszasan búcsúzott a leköszönő kormányoldal

2010.05.13

| Menüpont: HÍREK

Kép Az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) utolsó ülését tartotta május 7-én, ahol megválasztották a Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat 82 tagját. A Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat (MKDSZ) korábbi tagjainak mandátuma 2010. május 29-én lejár, a most elfogadott listán szereplő szakemberek június elsejei hatállyal kezdik meg munkájukat, mandátumuk 5 évre szól.
 

Intézkedő rendőrökre támadtak Dunaújvárosban és Székesfehérváron

2010.05.13

| Menüpont: HÍREK

Kép Intézkedő rendőrökre támadtak kedden Dunaújvárosban és Székesfehérváron is, az egymástól független esetek során mindkét városban könnyebben megsérültek az intézkedő rendőrök - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.
 

A Malév szerint felesleges a szakszervezeti feljelentés ellenük

2010.05.13

| Menüpont: HÍREK

Kép A sajtóban a mai napon megjelent hírek szerint a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) hatósági bejelentést tett a légitársaságnál „eltűnt több mint nyolcszázmillió forint ügyében” az országos rendőrfőkapitánynál, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél és a legfőbb ügyésznél.
 

Házkutatást tartottak a rendőrségen

2010.05.12

| Menüpont: HÍREK

Kép Házkutatást tartott a budapesti nyomozó ügyészség a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) – tudta meg a hvg.hu. Információink szerint fénymásolókhoz szükséges patronok beszerzésére kötött szerződések miatt tett feljelentés ügyében vizsgálódnak.
 

Orbán: lesz pénz, lesz rendőrőrs!

2010.05.12

| Menüpont: HÍREK

Kép Lesz pénz, lesz rendőrőrs, "nem nyugszom addig, amíg nem lesz minden faluban körzeti megbízott" - jelentette ki Orbán Viktor Ózdon a Nemzeti Konzultáció első állomásának nyitányaként.
 

Rendőrségi reformcsapda - az elmúlt 12 év kísérletei

2010.05.12

| Menüpont: HÍREK

Kép Az elmúlt tizenkét évben négy rendőrkapitány is megígérte, hogy jelentősen javul majd a közbiztonság, azonban az adatok stagnálást mutatnak. A bűncselekmények száma már a nyugati átlagot tükrözik, a társadalmi hangulat mégis másképpen éli meg a helyzetet. Az ok, hogy az esetek 60 százaléka a vagyon ellen irányul, a jelenlegi szisztéma pedig valószínűleg elérte a felső határát, így a felderített esetek száma nehezen növelhető.
 

Meghalt a legjobb orrú magyar rendőr

2010.05.12

| Menüpont: HÍREK

Kép Elpusztult Kása, a „bűnügyi területen legeredményesebb rendőrkutya” címet elnyert négylábú rendőr. Kása, - hívónevén Hektor, azaz Heki - két éve volt rendőrkutya, és az azóta eltelt időszakban kiemelkedő munkát végzett.
 

Pintér: a rend a fejlődés egyik záloga

2010.05.11

| Menüpont: HÍREK

Kép A rendre szükség van, a fejlődésnek ez az egyik záloga – jelentette ki a leendő belügyminiszter Ózdon, a nemzeti konzultáció-sorozat első, közbiztonsággal foglalkozó állomásán. Pintér Sándor szerint nincs megfelelő közbiztonság, a tisztes állampolgárok vagyona, tulajdona és családja is sok esetben veszélyben van.
 

A közbiztonsággal kezdi Ózdon a nemzeti konzultációk sorát a Fidesz

2010.05.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Kedden kezdődik a nemzeti konzultációk sorozata, amelyet Orbán Viktor a Fidesz-KDNP választási győzelme után jelentett be. Az első konzultációt Ózdon tartják, ahol a közbiztonságról lesz szó.
 

Rendőr is könnyen csalás és bűncselekmény áldozatává válhat

2010.05.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Vannak néhányan, akik a gazdasági világválság szelét befogva a vitorlájukba sikeresen lovagolták meg válság hullámait és megtöbbszörözték a vagyonukat. A rend őrei nem tartoznak közéjük. Sem mobilizálható vagyonuk nincs, amit megtöbbszörözhettek volna, sem vitorlával felszerelt közlekedési eszközük. Van viszont megemelkedett lakás, gépjármű és egyéb hiteltörlesztő részletük. Van évek óta tartó reálbér csökkenésük, munkanélkülivé vált családtagjuk, megemelt közüzemi díjuk, és sújtja őket is az égbeszökő üzemanyagár és egyéb megszámlálhatatlan csapás. Mit tehet ilyen helyzetben a rend éber őre?

 

Az ORFK Felhívása!

2010.05.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Minden szervezet – legyen az állami vagy társadalmi – életében eljön az a pillanat, amikor az előtte álló feladatok elvégzéséhez erőt merítendő, visszatekint az eddig elvégzett munkára. Megemlékezik azokról az eseményekről, amelyek az állampolgárok szemében komoly mértékben befolyásolták megítélését, illetve azokról az emblematikus vagy éppen hétköznapi egyéniségekről, akikre büszke lehet és a jövő nemzedéke elé példaként állíthatja.
 

Visszaszámlálás - Kisokos az adóbevalláshoz

2010.05.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Kevesebb mint két hét maradt arra, hogy ki-ki elkészítse és az adóhatósághoz eljuttassa személyi jövedelemadó (szja) bevallását. A bevallások benyújtásának határideje május 20-a, és addig kell befizetni az adót is. Összegyűjtöttük a legtipikusabb hibákat, amit az adózó ilyenkor ejthet.

 

Eltörölnék a szuperbruttósítás technikáját – ÖSSZEFOGLALÓ

2010.05.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Hiába jutott túl az alkotmánybírósági rostán, az új kormány megszünteti azt a szuperbruttósításnak nevezett technikát, amelyben a munkaadói tb-járulék után is személyi jövedelemadót kell fizetni - a bejelentést Matolcsy György, az Orbán-kormány leendő nemzetgazdasági minisztere tette pénteken.
 

Folyamatosan bővül Ferihegy

2010.05.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Egy nap alatt háromszor annyi utas fordul meg a Ferihegyi repülőtéren, mint a légikikötő megnyitásakor egy egész év alatt.
 

Lázár: A rendőrségnek nem verni, hanem szolgálni kell

2010.05.08

| Menüpont: HÍREK

Kép A négy évvel ezelőtti tűzijáték és az októberi események kivizsgálására és a felelősök megnevezésére készül a Fidesz – derült ki pénteken Lázár János felkért frakcióvezetőnek az egyik kereskedelmi televízió reggeli műsorában elmondott szavaiból.
 

Ruházati kérdések

2010.05.07

| Menüpont: HÍREK

Kép A 2010. április 09-én, ruházati témában és egészségügyi ellátást érintő kérdésekben megtartásra került szakmai fórumon az írásban elhangzó ruházati szakmai kérdésekkel kapcsolatban az alábbi válaszokat kaptuk a munkáltató részéről.
 

Gaskó: Ha kell, most is sztrájkolunk

2010.05.07

| Menüpont: HÍREK

Kép A VDSZSZ elnöke az Orbán kormánnyal szemben is fenntartja a követeléseiket. Az elmúlt évek legelszántabb szakszervezeteiként megismert VDSZSZ, illetve a LIGA a jövőben is kész sztrájkolni, ha követeléseikről nem kezd velük rövid időn belül tárgyalásokat az új kormány.