Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Az országos rendőrfőkapitány köszönete az ár- és belvízvédelemben résztvevő kollégák számára

2010.05.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Az elmúlt hetek rendkívüli esős időjárási körülményei által az ország nagy részét érintő ár- és belvízi helyzet ismét összefogásra szólította fel az egész országot. Amikor a természet és az ember vívja egyre megújuló csatáját, ott kell lennünk a gátakon. És szép számmal ott is voltunk.
 

Pintér: A Belügyminisztériummal találják szemben magukat, ha törvényt sértenek

2010.05.27

| Menüpont: HÍREK

Kép A törvényes keretek között működő szervezeteknek helyük van Magyarországon, ám a jogszabályok megsértői a Belügyminisztériummal találják szembe magukat – mondta csütörtöki nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatásán a belügyminiszter-jelölt. Pintér Sándor a személyi döntéseknél, így a megyei rendőrfőkapitányok esetleges leváltásánál kizárólag szakmai érveket fog figyelembe venni.
 

Pernyerés II. fokon Baranya Megyében különleges bevetési pótlék tárgyában

2010.05.27

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet kereseti kérelmet nyújtott be tagjai nevében a Pécsi Munkaügyi Bíróságra az elmaradt különleges bevetési pótlék folyósítására. Beadványunkban kértük, hogy a bíróság 2008. január 01-2009. június 30. időszakra állapítsa meg a pótlékra való jogosultságot és kötelezze az alperes BMRFK-t annak kifizetésére.
 

Pintér kivizsgálná a 2006-os rendőri intézkedéseket

2010.05.27

| Menüpont: HÍREK

Kép A 2006-os őszi események kivizsgálásának meg kell történnie – jelentette ki Pintér Sándor kijelölt belügyminiszter az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságában csütörtöki meghallgatásán egy képviselői kérdés kapcsán.
 

Szakszervezetek: kell a minimálbér

2010.05.27

| Menüpont: HÍREK

Kép Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) szerint meg kell őrizni a továbbiakban is a minimálbér és szakmunkásbér minimum jogintézményét - közölte a szakszervezet elnöke sajtótájékoztatón kedden Gyulán.
 

A kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényjavaslatról

2010.05.27

| Menüpont: HÍREK

Kép A Fidesz-KDNP három képviselője T/45 számon törvényjavaslatot terjesztett az Országgyűlés elé, mely szerint a központi közigazgatásban dolgozók foglalkoztatási jogviszonyának rendszerét korrigálnák, új életpályát vázolva fel a kormánytisztviselők számára. A törvényjavaslatot az alakuló kormány nem egyeztette a szokásos formális módon egyetlen érintett féllel sem, pedig a törvény, ha életbe lép, tízezrek munkahelyét veszélyezteti, számtalan tisztázatlan kérdést és alkotmányos aggályokat is felvet.
 

Béndek lehet a kormánybiztos is

2010.05.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Jövő év január elsején kezdené el hivatalosan működését az összevont APEH-VPOP - tudta meg a Népszava. A szervezet elnöke - mint ahogy korábban elsőként megírtuk - Béndek József, volt határőr országos parancsnok lesz. Információink szerint a csúcsszervezet munkáját öt elnökhelyettes segíti majd: egy a vám, egy a nyomozati, és három az adóellenőrzési tevékenységért lesz felelős.
 

Megújuló együttműködés a rendőri állomány segítéséért

2010.05.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Kedden megújította együttműködését az Országos Rendőr-főkapitányság az International Police Association Magyar Szekciójával. A civil szervezettel kötött megállapodás megkönnyíti a rendőrök közötti baráti kapcsolatok kialakulását –belföldön és nemzetközi vonatkozásban egyaránt.
 

Az OÉT-ben is kezdődik a munka a kormány megalakulása után

2010.05.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Az új kormány megalakulása után az Országos Érdekegyeztető Tanácsban (OÉT-ben) is folytatódik a munka, napirendre kerülhet többek között a Munka Törvénykönyvének átfogó módosítása, a sztrájkról szóló szabályozás áttekintése, valamint a korkedvezményes és korengedményes nyugdíj szabályozása, de a gazdasági konzultáción elhangzott javaslatokat is megvitathatják.
 

Betörtek a dorogi rendőrségre

2010.05.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Még el sem készült, de már kipakolták a dorogi rendőrség új épületét. Két kamasz gyerek kábeleket lopott az építkezésről.
 

Retteghetnek a köztisztviselők

2010.05.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Bénult tanácstalanság jellemzi az állami pénzbeszedő szervezeteket, az APEH-et és a VPOP-t. A munkatársak a folyosókon találgatják, mi lesz a sorsuk azután, hogy a leendő kormány mögött álló parlamenti frakció az elsők között nyújtottba be azt a törvénymódosító javaslatot, ami lehetővé teszi a két szervezet összevonását.
 

Új rendőrség születik

2010.05.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Nemzeti ügy és nemzeti érdek, hogy Magyarországon rend legyen – olvasható a Nemzeti Együttműködés Programjában, amelyet Orbán Viktor kijelölt miniszterelnök szombaton nyújtott be a parlamentnek.
 

Kétezer adórendőr állhat munkába

2010.05.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Ezer munkatárssal alakulhat meg az adórendőrség, ám az sem elképzelhetetlen, hogy a pénzügyi bűncselekményekben nyomozó új egység létszáma megközelíti majd a kétezret - írja a Magyar Nemzet.
 

MSZOSZ: a munkavállalókkal is egyeztessen a kormány

2010.05.23

| Menüpont: HÍREK

Kép A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és 38 tagszervezete elvárja, hogy a nemsokára megalakuló kormány a munka világát, a munkavállalókat közvetlenül érintő kérdésekben még a konkrét intézkedések előkészítésének időszakában kezdjen tárgyalásokat - áll a nyílt levélben, amelyet az MSZOSZ küldött Orbán Viktor kijelölt miniszterelnöknek.
 

Orbán Viktor benyújtotta a kormányprogramot az Országgyűlésnek

2010.05.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Orbán Viktor kijelölt miniszterelnök szombaton benyújtotta a Nemzeti Együttműködés Programja címet viselő kormányprogramot az Országgyűlésnek - jelentette be a dokumentumot a parlament épületében leadó Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.
 

Rég várt hír: rendőrlakások épülnek

2010.05.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Heteken belül megkezdődhet a rendőrlakópark építése Jánoshidán, miután aláírták az erről szóló megállapodást - írta szombati számában az Új Néplap.
 

A Fidesz kivizsgálná a 2006-os őszi rendőri fellépést

2010.05.22

| Menüpont: HÍREK

Kép A fideszes Balog Zoltán szerint a jogállam 2006 őszén elbukott Magyarországon. A politikus szerint a 2006-os őszi tüntetéseken történt jogszerűtlen rendőri fellépés nyomán nem állapították meg a rendőri vezetők és a politikusok felelősségét, és elmaradt az áldozatok kárpótlása is.
 

Lelőtték az üzletelő kábítószerest

2010.05.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Hangos durranás, füst, tűzpárbaj és hátba rúgás: akciódús elemekkel próbálták még vonzóbbá tenni a határrendészeti hivatást a diákoknak a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában.
 

Rendőri erősítés a Balatonnál

2010.05.21

| Menüpont: HÍREK

Kép A Balaton közbiztonságát az érintett megyék rendőreinek átcsoportosítása mellett három bevetési csoport, 160 rendőrtiszti főiskolás és rendészeti szakközépiskolás, egy helikopter, valamint 5 bűnügyi szakember erősíti majd a nyári szezonban.
 

Kit szolgálnak és védenek?

2010.05.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Ha a rendőrség megsérti az állampolgárok jogait, felelősségre kell vonni mind a jogsértést elkövetőt, mind az arra parancsot adó vagy azt eltűrő elöljárót. Ha ez nem történik meg, a felelősség az egész intézményre rávetül és lejáratja azt, hiszen az egyéni felelősség hiánya óhatatlanul az intézmény felelősségét veti fel.
 

Az APEH bekebelezi a VPOP-t

2010.05.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Összevonnák az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalt (EPEH) a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP). Legalábbis ez a szándék olvasható ki a Matolcsy György (Fidesz) kijelölt gazdaságfejlesztési miniszter és Fónagy János (Fidesz) országgyűlési képviselők önálló indítványából, melyet kedden nyújtottak be az Országgyűlésnek. Lapunk úgy tudja, hogy fél év múlva az APEH magába olvasztja a VPOP-t, és az új csúcsszervezet első embere Béndek József, volt határőr országos parancsnok lesz.
 

Cafetériába kerülne a lakhatási támogatás?

2010.05.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Hosszú távú otthonteremtési programot, innovációs stratégiát és a foglalkoztatás szabályainak megváltoztatását javasolták a gazdasági konzultáción szerdán felszólaló munkacsoportok vezetői.
 

Látogatás a Bevetési Főosztályon

2010.05.20

| Menüpont: HÍREK

Kép 2010. május 5-én Alex Zelekovics ny. r. dandártábornok, az Izraeli IPA alelnöke vezetésével a Tel Avivi, és a Jeruzsálemi főkapitányság vezető tisztségviselői tettek látogatást a Bevetési Főosztályon.
 

Fiatalok Ligája-FES konferencia

2010.05.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Bár azt gondoltuk, május közepén szinte már nyári melegben találkozhatunk újra, az időjárás nem volt túlságosan kedvező a vidékről Budapestre érkező azon fiatalok számára, akik május 14-én kétnapos képzésre érkeztek – de el kell mondanunk azt is, az ezután következő napok bebizonyították, az idő még rosszabb is lehetett volna.
 

Árvíz: a helyszínen tájékozódott a leendő belügyminiszter

2010.05.19

| Menüpont: HÍREK

Kép Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat székházában tájékoztatták Pintér Sándor leendő belügyminisztert a megyei árvízvédelmi helyzetről szerdán.
 

Pintér Sándor majd rendet tesz, ugye?

2010.05.19

| Menüpont: HÍREK

Kép Két héten belül már érezni fogják az emberek, hogy javult a közbiztonság – ígérte bemutatkozásakor Pintér Sándor leendő belügyminiszter. A korábbi főrendőrre és belügyminiszterre afféle megoldóemberként tekint az új kormány, a csodavárás azonban korábbi eredményeit szemlélve kevésbé indokolt.
 

Készenléti rendőrök vonultak a gáthoz

2010.05.18

| Menüpont: HÍREK

Kép A folyamatos esőzés következményeként jelentős erőket kellett mozgósítani a katasztrófahelyzet elhárítása érdekében, melyben a Készenléti Rendőrség miskolci X. Bevetési Osztálya és a nyírbátori IX. Bevetési Osztály rendőrei is jelentős szerepet vállalnak – áll a Készenléti Rendőrség közleményében.
 

Bűnpártolás és hűtlen kezelés miatt nyomoznak a csepeli rendőrkapitány ellen

2010.05.18

| Menüpont: HÍREK

Kép Hűtlen kezelés bűntette miatt nyomoz a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a csepeli rendőrkapitány lakásvásárlása ügyében - erősítette meg az MTI-nek rendőrség kedden a csepel.info értesülését, hangsúlyozva azt, hogy az eljárás ismeretlen tettes ellen zajlik.
 

Munkástanácsok - a cafetéria felülvizsgálatát kérik Matolcsy Györgytől

2010.05.18

| Menüpont: HÍREK

Kép A béren kívüli juttatások felülvizsgálatát kéri az új kormány leendő nemzetgazdasági miniszterétől a Volán-társaságoknál a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ); levelüket hétfőn jutatták el a Matolcsy Györgyhöz - közölte a szövetség hétfőn az MTI-vel.
 

Közös áldozatvédelem a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesülettel

2010.05.18

| Menüpont: HÍREK

Kép Hétfőn együttműködési megállapodást írt alá az Országos Rendőr-főkapitányság és a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület a bűncselekmények áldozatainak segítése és az áldozati jogok érvényesülésének elősegítésében, a másodlagos áldozattá válás megelőzésének érdekében.