Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Árvíz helyzet: hiányoznak a parancsnokok, a dolgos kezek azonban lankadatlanok!

2010.06.08

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet alábbi árvízi összefoglalójának mondanivalója csak azoknak szól, s csak azok értik meg lényegét, akik résztvevői a természeti katasztrófával vívott harcoknak, vagy már saját bőrükön tapasztalták meg milyen egy háborús helyzet.
 

A Liga összehívná az OÉT-t adóügyben

2010.06.08

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek arra kéri a kormányt, hogy hívja össze az Országos Érdekegyeztető Tanácsot, és egyeztessen az érintettekkel a tervezett adóváltozásokról - közölte a szakszervezeti tömörülés.
 

A kormány lépéseire kíváncsiak a szakszervezetek

2010.06.08

| Menüpont: HÍREK

Kép A szakszervezetek részéről egyre nagyobb az igény, hogy a kormány nyilatkozzon a munkavállalókkal folytatott érdekegyeztetés további formájáról - jelentette ki Borsik János hétfőn Egerben.
 

Szervezetlenségre panaszkodnak a gátakon dolgozó rendőrök

2010.06.07

| Menüpont: HÍREK

Kép Kényelmetlen szállásra, elmaradó váltásra és elkésett ebédre panaszkodnak Miskolcon azok az elcsigázott rendőrök, akik állításuk szerint közel másfél napig pihenő nélkül dolgoztak a Sajó gátjain, hogy megvédjék a környező falvakat. A végletekig kimerült rendőrök között olyan is volt, aki inkább rendőrautó csomagtartójában aludt, minthogy a központi szállásra menjen. Az [origo]-nak azt mondták, "nem teljesen elégedettek a szervezéssel".
 

Felborult egy rendőröket szállító traktor Bőcsön

2010.06.07

| Menüpont: HÍREK

Kép Felborult egy, az árvízi védekezésre kivezényelt rendőröket szállító traktor és pótkocsija a Borsod megyei Bőcsön, személyi sérülés nem történt - értesült az MTI a védekezésen dolgozóktól hétfőn.
 

Cigit loptak a ferihegyi rakodók - nem is keveset

2010.06.07

| Menüpont: HÍREK

Kép Lopás miatt fogtak el a rendőrök Ferihegyen két rakodót. A reptéri dolgozók egy 300 doboz cigarettát tartalmazó csomagot "tettek félre". A lopásra egy utasbiztonsági ellenőr jött rá. A rendőrség folyamatosan tart razziákat a rakodóknál, de azt ajánlják, hogy az értékes tárgyakat az utasok inkább a kézipoggyászukban szállítsák.
 

Pintérnek egy hete maradt ígéretei teljesítésére

2010.06.07

| Menüpont: HÍREK

Kép Egy hete maradt Pintér Sándor belügyminiszternek, hogy javítson a közbiztonságon - legalábbis eredeti, kinevezése előtt tett ígérete szerint. Az árvízi helyzet azonban sok mindent felülírt: péntekre meghirdették ugyan a belügyminisztériumi állománygyűlést, amelyen állítólag rendőri vezetők fejei hulltak volna porba, ám azt el kellett halasztani. Talán a héten pótolják, ám erősen kérdéses, hogy a kritikus helyzetben elmozdítja-e a hatóság vezetőit.

 

Tájékoztató a Vörösmarty utca 54. szám alatti BRFK objektum átadásáról

2010.06.05

| Menüpont: HÍREK

Kép A Budapest, Vörösmarty utca 54. szám alatti BRFK objektum Köztársasági Őrezred számára történő azonnali hatályú átadásáról levélben a Rendészeti Védegylet tájékoztatást kért az országos rendőr főkapitánytól.
 

Ötnapos közbiztonsági akciót indít a rendőrség Budapesten

2010.06.05

| Menüpont: HÍREK

Kép Közbiztonsági akciósorozatot indít a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A következő öt napban százzal több rendőr és ötven polgárőr ellenőrzi a budapesti aluljárók, főpályaudvarok, tömegközlekedési eszközök és a bevezető utak rendjét - mondta az InfoRádiónak Kalmár Tamás közrendvédelmi főosztályvezető.
 

Vaskézzel alakítják át a közszférát

2010.06.05

| Menüpont: HÍREK

Kép A szavazás előtti utolsó pillanatban visszavonták azt fideszes javaslatot, amely mégis munkáltatói indokláshoz kötötte volna kormánytisztviselők elbocsátását.
 

RV képviselet bírósági ügyekben

2010.06.04

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet kereseti kérelmet nyújtott be tagjai nevében a Munkaügyi Bíróságra az elmaradt különleges bevetési pótlék folyósítására. Beadványunkban kértük, hogy a bíróság 2008. január 01 - 2009. június 30. időszakra állapítsa meg a pótlékra való jogosultságot és kötelezze a rendőrséget annak kifizetésére.
 

Mire készül Pintér Sándor pénteken?

2010.06.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Információink szerint Pintér Sándor miniszteri értekezletet hívott össze péntekre. A találkozón a minisztériumi vezetők mellett a főkapitányok is részt vesznek.
 

Rendőrség: pozitívan fogadták a borsodi akciót

2010.06.03

| Menüpont: HÍREK

Kép A rendőrség szerint a lakosság pozitívan fogadta a Pintér Sándor belügyminiszter által Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére meghirdetett rendőri akciót. Az első - keddi - nap eredményei alapján a rendőrség eredményesnek nevezte az akciót.
 

Tanítás helyett a gátakon dolgoznak a rendőr diákok

2010.06.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Tanításmentes hetet tartanak a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, a diákokat edelénybe vezényelték, újra az árvíz elleni védekezésben segédkeznek.
 

Melltartójában csempészett droggal bukott le Ferihegyen egy nő

2010.06.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Hollandiából csempészett melltartójában marihuánát egy fiatal nő, aki a Ferihegyi reptéren bukott le. Anyja szerint a nő Hollandiában prostituáltként dolgozott és most sikerült hazaszöknie

 

Lövészversenynek adott otthont a hét végén a kecskeméti lőtér.

2010.06.02

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet Bács-Kiskun Megyei Rendőr Tagszervezete és a Kecskeméti Rendőrkapitányság állománya rendészeti  lövészversenyt szervezett szombaton Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Rendőr Főkapitányság, 6000 Kecskemét, Mindszenti krt. 4. szám alatt található lőterén.
 

Vezetői kinevezések a Honvédelmi Minisztériumban és a Magyar Honvédségnél

2010.06.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter a mai napon kezdeményezte a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség új vezetőinek kinevezését. Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter 2010. június 5-i hatállyal javasolja a Magyar Köztársaság elnökének Benkő Tibor altábornagy kinevezését a HM Honvéd Vezérkar főnökévé, június 1-jei hatállyal pedig kinevezte Orosz Zoltán vezérőrnagyot a HM Honvéd Vezérkar főnök helyettesévé.
 

Pintér az árvízről, munkáról

2010.06.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Eddig mintegy 2,6 milliárd forintot fordítottak az árvíz elleni védekezésre az államigazgatási és a Belügyminisztérium alá tartozó szervek, valamint a honvédség szervei. A kormány az önkormányzatok árvízi védekezésére fordítható vis maior alapot megduplázta - közölte Pintér Sándor belügyminiszter a keddi kormányszóvivői tájékoztatón.
 

Házkutatás volt a Tettrekész Szakszervezetnél

2010.06.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Házkutatást tartott a Budapesti Nyomozó Ügyészség hétfőn a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet (TMRSZ) központi irodájában, Szekszárdon. Szima Judit főtitkár kezét az ügyészeket kísérő egyik rendőr az ügyész utasítására hátracsavarta. Nyolc napon belüli sérülést szenvedett.
 

Pintér: Borsodban már ma minden településen rendőr van

2010.06.01

| Menüpont: HÍREK

Kép A belügyminiszter elmondta: azért ebben a megyében kezdtek hozzá az akcióhoz, mert a tulajdon elleni bűncselekményeket tekintve ez a legfertőzöttebb.
 

Csónakon járőröztek a rendőrök Igar-Vámon

2010.06.01

| Menüpont: HÍREK

Kép Csónakon járőröztek a rendőrök vasárnap éjjel a Fejér megyei Igar-Vám területén, miután este elöntötte a víz a települést és 50 házat ki kellett kiüríteni az egyik utcában. A Kossuth utcai vízelvezető árkot éjjel tizenegy órára sikerült kitisztítani, de 25 ház így is víz alatt maradt. A lakókat ideiglenesen a művelődési házban helyezték el.
 

Egyeztetést kezdeményezünk - Sajtótájékoztatót tartott az FRDÉSZ

2010.06.01

| Menüpont: HÍREK

Kép A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöksége május 31-i ülésén a tagszervezetek elnökei kialakították közös álláspontjukat az Új Kormány Programjának fegyveres és rendvédelmi szférát érintő részeiről.
 

Mintegy 65 ezer embert érint a kormánytisztviselői törvény

2010.05.31

| Menüpont: HÍREK

Kép Hatvanötezer köztisztviselő elnevezését és jogállását változtathatja meg a fideszes Navracsics Tibor, Répássy Róbert, valamint a kereszténydemokrata Rétvári Bence   Országgyűlésnek benyújtott, kormánytisztviselőkről szóló javaslata.

 

Dr. Bencze József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány megnyitotta a XVIII. Nemzetközi Határrendészeti Konferenciát

2010.05.31

| Menüpont: HÍREK

Kép 2010. május 26-án 14.30 órakor, dr. Bencze József Országos Rendőr-főkapitány Varsóban megnyitotta a XVIII. Nemzetközi Határrendészeti Konferencia plenáris ülését, amelynek tradicionális helyszíne Magyarország.
 

Sztrájk lehet a közszférában

2010.05.31

| Menüpont: HÍREK

Kép A sztrájkot sem zárják ki a szakszervezetek, ha az Országgyűlés elfogadja a kormánytisztviselőkről szóló törvényjavaslatot - mondta a Krónika kérdésére Fehér József, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) alelnöke.
 

Hivatalosan is megalakult az új kormány

2010.05.30

| Menüpont: HÍREK

Kép Miniszterelnökké választotta Orbán Viktort a köztársasági elnök javaslatára az Országgyűlés szombaton; a miniszterek kinevezésével megalakult a rendszerváltás utáni kilencedik kormány.

 

Összehangolná az önkormányzati és rendőri erőket Pintér

2010.05.29

| Menüpont: HÍREK

Kép Pintér Sándor szerint össze kell hangolni az önkormányzat által a rend fenntartása érdekében foglalkoztatottak tevékenységét a rendőrséggel a nagyobb közbiztonság érdekében. A belügyminiszter-jelölt a kinevezését megelőző meghallgatáson, az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságában, pénteken beszélt erről.
 

Rendőrség: Szűkebb központi és bővebb területi vezetés

2010.05.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Szűkebb központi és bővebb területi vezetést szándékozik kialakítani a rendőrségen Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt, aki erről a kinevezését megelőző meghallgatáson beszélt az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságában csütörtökön.
 

Ferihegyen razziáztak a hatóságok

2010.05.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Közös akciót hajtott végre a VPOP a rendőrséggel, illetve az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatallal (APEH) 2010. május 25-26. között Ferihegyen.
 

Pintér: a lakosságszámhoz kell alakítani a rendőrség létszámát

2010.05.28

| Menüpont: HÍREK

Kép A lakosság számához és a népsűrűségéhez kell igazítani a rendőrkapitányságok létszámát - válaszolt képviselői kérdésre Pintér Sándor kijelölt belügyminiszter a nemzetbiztonsági bizottság csütörtöki budapesti ülésén.