Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Végkielégítés: kétmillió forint fölött lesz 98 százalékos adó

2010.07.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Csak a kétmillió forint feletti összegekre vonatkozik a közszférában a végkielégítésekre kivetett 98 százalékos különadó, vagyis ez az adónem nem fogja érinteni az átlagkeresetű rendőröket, tanárokat, orvosokat – közölte Nagy Anna kormányszóvivő pénteken Budapesten újságírókkal.
 

Teljes vezetőváltás volt a rendvédelemnél

2010.07.02

| Menüpont: HÍREK

Kép A teljes rendőri vezetést és a katasztrófavédelem vezérkarát is lecserélte a kormány tegnapi hatállyal. Pintér Sándor belügyminiszter új filozófiát, "más megközelítést" vár az új vezetőktől. Bencze József eddigi országos rendőrfőkapitány várhatóan nagykövet lesz. Tegnap jelentette be Pintér Sándor a Terrorelhárítási Központ létrehozását is - ennek tervéről lapunkban korábban már beszámoltunk.
 

Szakszervezetek: OÉT ülést akarnak és az AB-hoz fordulnak

2010.07.02

| Menüpont: HÍREK

Kép A Liga Szakszervezetek várhatóan még csütörtökön kezdeményezi az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) összehívását a miniszterelnöknél – közölte Gaskó István, a Liga elnöke.
 

Pintér beindult: Bakondi az OKF új főnöke

2010.07.01

| Menüpont: HÍREK

Kép A megyei katasztrófavédelmi igazgatók, az önkormányzati tűzoltóságok parancsnokai és a polgári védelem vezetői részvételével, zárt ajtók mögött tartott állománygyűlés után felolvasott belügyminiszteri parancs szerint Tatár Attilát felmentette beosztásából Pintér Sándor.
 

Pintér több mint féltucat vezetőt lecserélt

2010.07.01

| Menüpont: HÍREK

Kép A csütörtök reggeli állománygyűlésen jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter az ORFK vezérkarának leváltását.
 

Újra Bakondi vezeti a katasztrófavédelmet

2010.06.30

| Menüpont: HÍREK

Kép Leváltják az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetőjét - erősítette meg az MTI értesülését szerdán több, név nélkül nyilatkozó forrás; a tűzoltóság és a polgári védelem szakmai felügyeletét ellátó szervezet új vezetője július elsejétől Bakondi György lesz, aki a 2000-es évek elején már irányította a szervezetet.
 

Milliárdokat kér a rendőrségnek a főkapitány-jelölt

2010.06.30

| Menüpont: HÍREK

Kép Meghallgatta a Honvédelmi és Rendészeti bizottság Hatala Józsefet, akit Pintér Sándor belügyminiszter jelölt Országos Rendőrfőkapitánynak. A tábornokot a bizottság tagjai alkalmas jelöltnek tartják, de a szocialisták szerint a kinevezése módja nem megfelelő.
 

Speciális belügyi kiképzőbázis lesz a sportlövők helyén

2010.06.30

| Menüpont: HÍREK

Kép Speciális belügyi bázis jön létre a Budapesti Honvéd Sport Egyesület (BHSE) lövészszakosztálya kőbányai lőterének helyén, ahol speciális kiképzést kapnak majd egyes belügyi szolgálatot teljesítő alakulatok - mondta a miniszterelnök szóvivője az MTI-nek a Népszava azon pénteki írására reagálva, amely szerint a kormányfő testőrsége költözik a sportlövők helyére.
 

Csütörtökön fejezik le a rendőri vezetést

2010.06.29

| Menüpont: HÍREK

Kép Értesüléseink szerint Pintér Sándor csütörtökre hívta össze azt az állománygyűjtést, amelyen bejelenthetik Bencze József országos rendőrkapitány menesztését. A gyűlésen további megyei főkapitánycserék is várhatók. Bencze Józsefet várhatóan Hatala József követi a poszton, de ez csak a parlamenti bizottságok e heti üléseire szóló meghívókból derül ki. A jelenlegi kapitány menesztését ugyanis hivatalosan még nem jelentették be, utódja meghallgatására viszont már holnap sor kerül.
 

Az Európai Bizottsághoz fordul a LIGA

2010.06.29

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek csalódottan vette tudomásul, hogy az Országgyűlés gyakorlatilag változatlan formában fogadta el újra azt a törvényt, amely lehetővé teszi több-tízezer köztisztviselő indoklás nélküli elbocsátását.
 

Hatala Józsefet javasolja országos rendőrfőkapitánynak Pintér Sándor

2010.06.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Hatala Józsefet javasolja országos rendőrfőkapitánynak Pintér Sándor belügyminiszter - derül ki a parlamenti bizottságok e heti üléseire szóló, hétfőn közzétett meghívóból.
 

Lecserélik a budapesti rendőrfőkapitányt és az ORFK két helyettes vezetőjét is

2010.06.28

| Menüpont: HÍREK

Kép A Népszabadság értesülése szerint nemcsak az országos rendőrfőkapitány, hanem két helyettese és több megyei főkapitány, valamint a budapesti rendőrfőkapitány is távozik posztjáról.
 

Magyar rendőrnők képzik a rendőrség női tagjait Afganisztánban

2010.06.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Robbanóanyag- és fegyverhasználatra, a rendőri intézkedéssel kapcsolatos ismeretekre, a nők jogaira tanították magyar rendőrnők az afgán rendőrség női tagjait.
 

Orbán: dezertőr a félkatonai szervezetbe belépő rendőr

2010.06.27

| Menüpont: HÍREK

Kép Az egyik legfontosabb nemzeti ügynek nevezte a rend és közbiztonság megteremtését a kormányfő. Orbán Viktor a Rendőrtiszti Főiskola tisztavatási ünnepségén, a budai Várban megismételte, hogy a biztonság garantálását semmilyen félkatonai vagy félrendőri szervezet nem vállalhatja át az állami rendvédelmi szervektől.
 

Szent László napi megemlékezések(954)

2010.06.27

| Menüpont: HÍREK

Kép Szent László nap alkalmából a Rendészeti Védegylet 2010. június 25-én Budapesten, több helyszínen koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott.
 

Jövő héten kiderül, ki lesz az új rendőrfőkapitány

2010.06.25

| Menüpont: HÍREK

Kép A jövő héten állománygyűlésen mutatják be az új országos rendőrfőkapitányt - közölték a Belügyminisztériumban az MTI érdeklődésére pénteken.
 

Ki lesz a vám- és pénzügyőrség kormánybiztosa?

2010.06.25

| Menüpont: HÍREK

Kép A Népszava úgy tudja, a kabinet várhatóan csütörtökön vagy pénteken jelenti be, hogy a vám- és pénzügyőrség fölé kinevezik kormánybiztosnak Vida Ildikót, és Béndek József lesz átmenetileg az országos vámparancsnok.
 

Bár fővédnök volt, nem jelent meg a rendőrfőkapitány

2010.06.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Sem az országos rendőrfőkapitány, sem a VPOP főparancsnoka nem jelent meg reggel azon a rendészeti konferencián, amelynek ők voltak a fővédnökei.
 

Felhívás az árvízkárosultak megsegítésére

2010.06.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Az ország több területén kialakult árvízi veszélyhelyzet kezelésében rendőrök ezrei vettek részt a gátak, emberéletek, lakóházak és anyagi javak mentése érdekében. Kollégáink helytállása az egész ország számára példaértékkel szolgált.
 

Gergényi-ügy: ezt mondta Pintérnek Orbán Viktor

2010.06.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Jogállamban szerinte sem fér bele, hogy a rendőr célzott lövést adjon le tömegoszlatáskor, nagy felháborodást kiváltott "Gergényi-mondatait" viszont félreértették - véli Pintér Sándor. A belügyminiszter szerint természetes, hogy az elmúlt években üzletemberként kereste a kenyerét.
 

A rendőrök helyreigazítást kezdeményeznek

2010.06.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Az egyik országos napilap szerint félszáz Heves megyei rendőrt szedett rá egy csaló, az egyenruhások azonban másként látják a kérdést és helyreigazítást kezdeményeznek.
 

Béren kívüli juttatás lehet a focibérlet

2010.06.23

| Menüpont: HÍREK

Kép A sporteseményekre szóló belépők, bérletek adómentes természetbeni juttatások lehetnek, ha az Országgyűlés elfogadja a Fidesz és a KDNP által benyújtott sporttámogatásról szóló törvénytervezetet. A cafeteria szakértő szerint az ötlet jó, mivel a dolgozók körében felértékelődött az egészségmegőrzés, ezen belül a sportolás szerepe, de a sportrendezvények támogatása nem teljesen új keletű dolog.
 

Liga Szakszervezetek Esélyegyenlőségi Tagozat - Friedrich Ebert Alapítvány

2010.06.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Az egy éve alakult Esélyegyenlőségi Tagozat már ősszel felkészített, szakmailag alkalmas tagokból álló, regionális szinten működő esélyegyenlőségi hálózatot hozott létre, mely 2010. január elsején kezdte meg működését.
 

Országos segélyakciót indít a rendőrség

2010.06.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Az Országos Rendőr-főkapitányság kedden azt közölte, hogy az adományozók tartós élelmiszereket, ruhákat, tisztító és fertőtlenítőszereket, háztartási felszereléseket küldhetnek a bajbajutottaknak a rendőrségen keresztül.

 

Pintér: A szervezett bűnözői köröknek nem kívánunk utat engedni

2010.06.22

| Menüpont: HÍREK

Kép A magyar kormány elkötelezett amellett, hogy aki rászorul, annak megadja a szükséges menekültjogi védelmet, de kiszűrje azokat, akik vissza akarnak élni ezzel a lehetőséggel – erről Pintér Sándor belügyminiszter beszélt hétfőn a nemzetközi menekültnap alkalmából tartott ünnepségen Budapesten.
 

Egyesítenék a Zrínyit és a Rendőrtisztit

2010.06.21

| Menüpont: HÍREK

Kép Új közszolgálati egyetem segítené a katonai pályájukat befejező honvédségi állomány polgári életbe történő visszailleszkedését, illetve további karrierlehetőségét - mondta el Afganisztánban Hende Csaba honvédelmi miniszter, aki június 16-án érkezett az országba.
 

Munkahelyi stressz

2010.06.21

| Menüpont: HÍREK

Kép Egyre több munkavállaló panaszkodik a munkahelyi stressz okozta megbetegedésekről. A szakemberek sokféleképpen vélekednek a témáról, azonban abban mindenki egyetért, hogy ez a probléma hosszú távú egészségromlást eredményezhet.

 

Negyvenmilliárd forintot zárolt a kormány

2010.06.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Negyvenmilliárd forintot zárolt a kormány a költségvetésben - hangzott el a Hír Televízióban szombat délelőtt. Az erről szóló kormányrendelet pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben

 

Eddig elzárt iratok a 2006-os rendőri fellépés vizsgálatához

2010.06.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Újabb, eddig hozzáférhetetlen dokumentumokat is felhasznál munkája során a 2006-os őszi rendőri fellépést vizsgáló bizottság. Ha valakivel szemben bűncselekményt követtek el, akkor ezért kártérítés jár minden esetben. Azoknak a sértetteknek az esetében, akiknek még folyik a pere, az állam bizonyos nagyvonalúságot fog gyakorolni.
 

Élesedik a szakszervezet küzdelme a Tescóval

2010.06.20

| Menüpont: HÍREK

Kép A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) szerint a Tesco áruházlánc vezetése továbbra is jogsértő módon akadályozza a helyi szakszervezet működését. A Tesco válasza szerint a cég a szakszervezet vezetőjének legitimitását vitatja.