Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Rövid pórázon a vámosok

2010.07.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Kinevezte tegnapi hatállyal Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Béndek József volt határőr országos parancsnokot a vám- és pénzügyőrség országos parancsnokává, egyúttal Nagy János országos vámparancsnokot felmentette tisztségéből - értesült megbízható forrásból a Népszava. Szabó Zsolt lett az országos vámparancsnok szakmai helyettese, míg Sors László a bűnügyi terület vezetője. Az erről szóló okiratokat csütörtökön adta át személyesen a nemzetgazdasági miniszter az érintetteknek.
 

Átnézi a Fidesz a szakszervezeti fizetéseket

2010.07.16

| Menüpont: HÍREK

Kép A kormánynak és a Fidesz-KDNP-frakciónak eltökélt szándéka, hogy megvizsgálja az állami cégeknél működő szakszervezetek vezetőinek fizetését, és ha igazságtalanságot tapasztal, lépni fog - közölte Selmeczi Gabriella fideszes országgyűlési képviselő a Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelentekre reagálva.
 

Katasztrófát előzött meg a rendőr

2010.07.15

| Menüpont: HÍREK

Kép Beszorult egy lerobbant teherautó a Tündérfürt és Régi Vámsor utca kereszteződésénél lévő vasúti átjáróba szerdán.  A  BRFK kerületi járőre látta, hogy a Keleti pályaudvar irányából vonat közeleg, a síneken pedig ott áll a teherautó.
 

Megszüntetnék az őrezred önállóságát

2010.07.15

| Menüpont: HÍREK

Kép Megszüntetné a kormány a magántulajdonban lévő In-Kal biztonsági szolgálattal az előző ciklusban szorosan együttműködő Köztársasági Őrezred önállóságát.
 

Ítélet van, pénz az ablakban!

2010.07.14

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet kereseti kérelmet nyújtott be tagjai nevében a Munkaügyi Bíróságra az elmaradt különleges bevetési pótlék folyósítására. Beadványunkban kértük, hogy a bíróság 2008. január 01 – 2009. június 30. időszakra állapítsa meg a pótlékra való jogosultságot és kötelezze a rendőrséget annak kifizetésére.
 

Béndek József országos vámparancsnok lehet

2010.07.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Aláírta Béndek József volt határőr altábornagy reaktiválási kérelmét Sólyom László köztársasági elnök tegnap - mondta el lapunk érdeklődésére Kumin Ferenc, a Köztársasági Hivatal Stratégiai és Kommunikációs Főosztályának vezetője. Így elhárult az akadály az elől, hogy a korábban nyugdíjazott határőr főtiszt július 12-i hatállyal átvegye a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnoki tisztségét Nagy János altábornagy országos vámparancsnoktól.
 

12 milliárd vándorolt a rendőrség zsebébe az autósok büntetései után

2010.07.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Tizenkétmilliárd forint került a rendőrség zsebébe abból a pénzből, amit az autósoktól büntetésként szedtek be - számolt be kedden az RTL Híradója. Így tehát a rendőrség érdekelt abban, hogy minél több bírságot szabjon ki, mert akkor több pénzhez jut, ezt egy 2008-as kormányhatározat teszi lehetővé.

 

Fidesz: a rendőrséget el kell választani a politikától

2010.07.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Három évig nem lehetnének képviselőjelöltek a rendőrök, katonák, titkosszolgálati alkalmazottak leszerelésük után - ilyen értelmű alkotmánymódosító indítványt nyújtott be két fideszes képviselő az Országgyűlésnek. Az első javaslat szerint öt év lett volna ez a moratórium, az ellenzék úgy véli, hogy a Fidesz önző politikai érdekből változtatott a saját javaslatán.
 

A BRFK intézkedései hőségriadó esetén

2010.07.13

| Menüpont: HÍREK

Kép Az Országos Tisztifőorvos tegnap az egész országra vonatkozóan elrendelte a hőségriadót. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a szolgálatot teljesítő állomány munkáját a rendszeres ásványvíz ellátással, frissítőkendőkkel, valamint a gyakoribb szolgálatcserékkel próbálja enyhíteni.
 

Szigorú főnök és jól lavíroz az új budapesti főrendőr

2010.07.13

| Menüpont: HÍREK

Kép Meghajtja beosztottjait, a kitűzött feladatra koncentrál és bár korrekt vezetőnek tartják, keménysége miatt több munkatársa nem bírt megmaradni mellette - így jellemezték az [origo]-nak Tóth Tamás új budapesti főkapitányt az őt ismerő források.
 

Leszerelés után 3 évvel lehet jelölt a rendőr

2010.07.13

| Menüpont: HÍREK

Kép Változtatott alkotmánymódosítási javaslatán a Fidesz, ezért a honvédség, a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok tagjai leszerelésük után nem 5, hanem csak 3 évig nem folytathatnak politikai tevékenységet.
 

Minden sarkon legyen rendőr

2010.07.13

| Menüpont: HÍREK

Kép Egyértelmű, hogy több börtön kell. Ez nem gazdasági, hanem társadalmi kérdés. Népnyugtatás. És népnyugtatásra szükség van. Nagyon is. Nem elég biztonságban lenni, abban is kell érezni magunkat.
 

Elmaradtak fejlesztések Ferihegyen az MNV szerint

2010.07.12

| Menüpont: HÍREK

Kép Nem teljesítette maradéktalanul a privatizációs szerződésben vállalt fejlesztéseket a Budapest Airport - állítja a vagyonkezelő.
 

Autóvásárlási stop a rendőrség vezetőinél

2010.07.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Pintér Sándor belügyminiszter járművásárlási stopot hirdetett a rendőri vezetőknek, így a parlamenti ciklus végéig nem cserélhetik le szolgálati autóikat - írta szombati számában a Magyar Nemzet, a lap azt is tudni véli, hogy speciálisan kiképzett rendőröket vezényelnek Faddra.
 

Andor László gyors választ ígér a Liga Szakszervezetek felvetésére

2010.07.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Gyors választ ígér Andor László, a foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős EU-biztos a Liga Szakszervezetek levelére, amelyben azok Magyarország elleni eljárás indítását kezdeményezték az Európai Bizottságnál a kormánytisztviselőkről szóló magyar törvény miatt. A Liga azt sérelmezi, hogy a június 21-én elfogadott törvény lehetővé teszi az érintettek jogviszonyának indokolás nélküli megszüntetését.
 

Pintér: Gyorsabb, hatékonyabb lesz a rendőrség

2010.07.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Kilencszáz autót kapott a rendőrség pénteken, ebből 350 járművet Pintér Sándor belügyminiszter adott át a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti székhelyén.
 

Titkos skodákba ülnek a rendőrök

2010.07.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Hazánk egyik vezető flotta- és gépjárműkezelője, a LeasePlan Hungária Zrt. nyerte el az Országos Rendőr-főkapitányság 250 darab új gépjárműjének kezelésére és finanszírozására kiírt közbeszerzési pályázatot.
 

Tiltakoznak a szakszervezetek

2010.07.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Súlyos kritikával illetik a szakszervezetek a kormánynak az Országgyűlés elé vitt gazdasági törvénycsomagját. A Magyar Szakszervezetek Országos Tanácsának elnöksége igazságtalannak, jogellenesnek nevezi a gazdasági akcióprogramot.
 

Szakszervezeti összefogás a munkabizottságokban

2010.07.08

| Menüpont: HÍREK

Kép A mai napon kerültek átadásra a Belügyminisztériumban azok az összefoglaló javaslatok, amelyeket a 2010. június 25-én a tartott egyeztető megbeszélésen elhangzottak szerint a Nemzeti Együttműködési Programból adódó jogalkotási munkát végző szakszervezeti munkabizottságok állítottak össze.
 

Petrétei a 2006-os rendőrintézkedésekről vallott

2010.07.08

| Menüpont: HÍREK

Kép Valakinek vállalnia kellett a politikai felelősséget, amiért a rendőrség kudarcot vallott a Magyar Televízió székházának ostromakor - indokolta szerdai bizottsági meghallgatásán Petrétei József volt igazságügyi és rendészeti miniszter, hogy 2006 szeptemberében miért ajánlotta fel lemondását, amelyet nem fogadott el az akkori miniszterelnök. A 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló albizottság Gyurcsány Ferenc meghallgatását is tervezi az ősz folyamán.
 

A szakszervezet kérésének megfelelően módosítanának

2010.07.08

| Menüpont: HÍREK

Kép Módosulhat a végkielégítések extraadójáról szóló szabályozás. A gazdasági bizottság fideszes elnökének javaslata szerint a legalább 20 éves jogviszonnyal rendelkezőknek nem 2 millió, hanem 3,4 millió forinttól kellene csak 98 százalékos adót fizetni a lelépési pénz után.
 

Adóelőleg megállapítása hóközi kifizetés esetén

2010.07.07

| Menüpont: HÍREK

Kép A rendkívüli időjárási- és árvízhelyzet kezelése során június hónapban két ízben is sor került a túlórák hóközi számfejtésére és kifizetésére. Az alábbiakban olvasható az adóelőleg megállapításának módja hóközi kifizetés esetén.
 

Folytatódik a volt budapesti rendőrfőkapitány pere

2010.07.07

| Menüpont: HÍREK

Kép Ősszel folytatódik Berta Attila pere, miután az egyik fontos tanú nem jelent meg a Pécsi Városi Bíróságon kedden; az egykori Tolna megyei, majd budapesti rendőrfőkapitány 2008 decemberében halálra gázolt egy nőt Szekszárdon.
 

Így változhat a közszféra különadója

2010.07.07

| Menüpont: HÍREK

Kép A közszférában a 2010. január 1-je után kifizetett jövedelmeket érintő, 98 százalékos különadót a rendszeres járandóságok 60 napra számított összegét meg nem haladó részéből a 2 millió forint feletti összegre vonatkozóan kell megfizetni; ha azt a kifizető nem vonja le és fizeti be, akkor az érintett magánszemélynek kell ezt megtennie.
 

Közszféra: nem hagyják magukat, az Alkotmánybírósághoz fordultak

2010.07.07

| Menüpont: HÍREK

Kép A Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete (MKKSZ) élesen ellenzi, ahogy az Orbán-kormány saját képére szabja a közszférát. Fehér József, az MKKSZ főtitkára bejelentette: az Alkotmánybírósághoz fordultak a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény azon rendelkezései miatt, amelyek az indoklás nélküli felmondásra, illetve a két hónapos felmondási időre vonatkoznak.
 

Hatékonyabb fellépést biztosít a közbiztonsági csomag

2010.07.06

| Menüpont: HÍREK

Kép A kis értékű lopások, magánlaksértések, a feloszlatott társadalmi szervezetek tevékenységében való részvétel és a terrorfenyegetettség elleni hatékonyabb fellépés egyaránt szerepel abban a közbiztonság javítását célzó törvényjavaslatban, amelyet péntek délután nyújtott be a kormány az Országgyűlésnek.
 

Nemzetközi körözési akcióban vesz részt a magyar rendőrség

2010.07.06

| Menüpont: HÍREK

Kép Nemzetközi körözési akciót hirdetett meg az Interpol INFRA-RED 2010 elnevezéssel, amelyet július 5. és 31. között 29 ország rendőrségének részvételével tartanak - olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfői közleményében a rendőrség honlapján.
 

Országos polgárőrnap

2010.07.05

| Menüpont: HÍREK

Kép A polgárőrségre nem a rendőrségnek, hanem a hazának van szüksége, ezért a rendőrség stratégiai partnerének tekinti a polgárőröket - jelentette ki Hatala József országos rendőrfőkapitány szombaton a Heves megyei Poroszlón, az országos polgárőrnapon.
 

Megszűnt a Maléter laktanya - jönnek a speciális belügyi alakulatok

2010.07.05

| Menüpont: HÍREK

Kép Két évvel felavatása után megszűnt a honvédség Maléter Pál laktanyája. 2008. június 16-án, a forradalom miniszterének kivégzése 50. évfordulóján az államfő és Maléter özvegye jelenlétében Szekeres Imre honvédelmi miniszter tartotta a névadó ünnepséget a kőbányai Zách utcai laktanyában, ahol leleplezték Maléter emléktábláját is.
 

Reszkethetnek a bűnözők

2010.07.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Várhatóan börtönöket, fogdákat nyitnak újra, hogy legyen helyük azoknak a tolvajoknak, akikre a közbiztonsági törvénycsomag elfogadása után szabnak ki elzárást a bíróságok. Megnő a rendőrök munkája is, mert a jövőben a tulajdon elleni szabálysértések ügyében nekik kell eljárniuk.