Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

A szakszervezet szerint is ciki a Ferihegy leminősítése

2010.07.29

| Menüpont: HÍREK

Kép A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) szerint a munkaadó Hochtief Budapest Airport felelős a repülőtér leminősítéséért.
 

A szakszervezetek minél előbb tárgyalnának a kormánnyal

2010.07.29

| Menüpont: HÍREK

Kép A szakszervezetek későinek tartják, ha csak augusztus végén vagy szeptember elején ülésezne az Országos Érdekegyeztető Tanács. A kormányfő ezt az időpontot tartja a legvalószínűbbnek.
 

Ferihegy környékén ólálkodott a repülők felrobbantásával fenyegető férfi

2010.07.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Ferihegy 1-es terminálja közelében ólálkodott az a férfi, aki korábban több repülőgép felrobbantásával fenyegetőzött. A repülőtéri rendőrök elfogták, de ahogy korában, most sem találtak nála veszélyes eszközt. Egy közeli pszichiátriára vitték.
 

Pintér rendőrrel kísértetné iskolába a lógós gyereket

2010.07.28

| Menüpont: HÍREK

Kép A belügyminiszter kötelezővé tenné, hogy aki önként nem megy iskolába, azt rendőr vihesse be. Az ATV-ben Pintér Sándor közölte, ez lesz a következő lépés. Mint mondta, egy kistelepülésen a helyi rendőrök tudják egy fiatalról, ha iskolában lenne a helye.
 

Ferihegy megbukott az utolsó vizsgán

2010.07.27

| Menüpont: HÍREK

Kép Mára bebizonyosodott, hogy Magyarország és a Ferihegyi repülőtér valóban elbukott a hazánkat is ellenőrző repülésbiztonsági, úgynevezett ICAO-felülvizsgálaton. Erről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a hét végén tájékoztatta a Budapest Airport Zrt.-t – értesült a Magyar Hírlap.
 

Cigány fiatalok ismerkednek a rendőrséggel

2010.07.27

| Menüpont: HÍREK

Kép Harminc roma származású fiatal táborozik hétfőtől egy héten keresztül Nagykovácsiban, az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában. A rendezvény célja, hogy a fiatalok megismerkedjenek a rendőri hivatással.
 

Kiképzés nélkül üldözi a rendőr a gengsztert

2010.07.27

| Menüpont: HÍREK

Kép Rendőrök életébe kerülhet, hogy semmiféle kiképzést nem kapnak üldözésre, és az ámokfutók kocsiból való kiszedésére. E tudás birtokában vélhetően Radovic zászlós is másképp járt volna el.
 

Így változik az adózás! Jön a bankadó, a közszférában a bérplafon

2010.07.26

| Menüpont: HÍREK

Kép A parlament csütörtökön elfogadta a gazdasági és pénzügyi törvénycsomagot, amelyhez a zárószavazás előtt számos módosítást nyújtott be a nemzetgazdasági miniszter. A bankadó hatálya alól végül kivonták a három éven belül alakult biztosítókat, s az eredeti javaslatnál normatívabb módon oldották meg a takarékszövetkezetek kedvezményezését.
 

Helyi szarkákat füleltek le a reptéri zsaruk

2010.07.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Több tolvajt is elfogtak a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) nyomozói a héten. A rendőrség alig pár órával a bejelentéseket követően elcsípte a tetteseket és ellenük büntetőeljárást indított.
 

Nem a megfutamított kisrendőrökön kell elverni a port

2010.07.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Hatala József országos rendőrfőkapitány a székházostromról és a nyugdíjig tartó továbbképzésekről. Népszabadság interjú.
 

Több százan gyújtottak gyertyát a halálra gázolt rendőr emlékére

2010.07.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Több százan gyűltek össze a XIV. kerületi rendőrkapitányság épülete előtt pénteken este, hogy gyertyát gyújtsanak annak a fiatal rendőrnek az emlékére, akit délután gázolt halálra egy menekülő autós Budapesten, a Keleti pályaudvarnál. A helyszínen megjelent Pintér Sándor belügyminiszer, Hatala József országos és Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány is.

 

Életét adta hivatásáért

2010.07.24

| Menüpont: HÍREK

Kép 2010. július 23-án 14 óra 20 perc körüli időben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága 2 járőre a Budapest XIV., Nagy Lajos király útján ellenőrzés alá akart vonni egy fekete színű BMW típusú terepjárót, melynek sofőrjét közlekedési szabálysértésen érték.
 

Megemlékezés

2010.07.24

| Menüpont: HÍREK

| Fényképek: Megemlékezés

Kép 2010. július 23-án pénteken este, gyertyás megemlékezést tartottak szolgálatteljesítése közben elhunyt kollégánk, Radovic Dusán rendőr zászlós emlékére a BRFK XIV. kerületi kapitányságának épülete előtt. A Rendészeti Védegylet és a Központi Rendőr Szakszervezet tagsága nevében ezúton is részvétünket és együttérzésünket fejezzük ki elhunyt kollégánk hozzátartozói felé. A megemlékezésen szervezetünket Pósa Zoltán KRSZ elnök, Pach Dániel  KRSZ főtitkár, valamint a vezetőség és szakszervezetünk több tagja képviselte. 
 

Autós üldözés és lövöldözés közben meghalt egy rendőr Budapesten

2010.07.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Egy rendőr meghalt péntek délután, amikor elgázolta egy menekülő autó a Keleti pályaudvar közelében. A rendőrök üldözték az autót, és több lövés is eldördült.
 

Alapkőletétel Jánoshidán épülő rendőrségi lakóparkban

2010.07.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Országosan egyedülálló kezdeményezésként a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és Jánoshida Önkormányzata rendőrségi lakóparkot építtet, melynek ünnepélyes alapkőletételére 2010. július 23-án került sor.
 

Törvényi szigorítás a közbiztonság javítása érdekében

2010.07.23

| Menüpont: HÍREK

Kép A kormány megalakulásakor – a kormányprogramnak megfelelően – megígérte, hogy a kistelepülések közbiztonságának helyreállítása érdekében gyors intézkedéseket fog tenni – emlékeztetett a kormányszóvivői tájékoztatón Pintér Sándor belügyminiszter.
 

A rendőr és katona szakszervezetek elutasítják a lex Borkait

2010.07.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Egységesen elutasítják a rendőrök, katonák, nemzetbiztonságiak passzív választójogát tiltó alkotmánymódosítást a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma (SZÉF) munkavállalói oldalát alkotó szakszervezetek, és minden hazai és nemzetközi fórumot felhasználnak, hogy visszaálljon a jelenlegi szabályozás − közölte Kónya Péter, a munkavállalói oldal elnöke.
 

Magyar szóvivője lesz a szlovák belügyminiszternek

2010.07.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Grendel Gábor, a Markíza televízió szerkesztője szeptember elsejétől a belügyminiszter, Daniel Lipąic szóvivője lesz.
 

Szívdobbanásmérőket venne az ORFK

2010.07.22

| Menüpont: HÍREK

Kép A szerkezeteket a határátkelőknél telepítenék, és a járművekben csempészett emberek felderítésére használnák.
 

Nem érzi úgy Béndek, hogy marionett bábu lenne

2010.07.21

| Menüpont: HÍREK

Kép Bár az ügyfélbarát hatóság jelmondatot Arnold Mihály, egy korábbi vámparancsnok már a zászlajára tűzte, Béndek József altábornagy, a Vám- és Pénzügyőrség július 15-én kinevezett országos parancsnoka azt vallja: a jónál is van jobb. Kiemelt feladatának tekinti, hogy az államot megillető adóbevételeket beszedjék, sőt azt még növelni is tudják. Új vámhatósági stratégiát ígér. Szerinte az adó- és a vámhatóság között mellérendeltségi viszony lesz.
 

BM célja: A rendőrök átlagbére 30%-al növekedjen!

2010.07.21

| Menüpont: HÍREK

Kép dr. Felkai László államtitkár úr tájékoztató levele érdekképviseletünk részére: 2010. július 19-én dr. Felkai László BM közigazgatási államtitkár levélben tájékoztatta a Rendészeti Védegyletet a Hszt. és egyéb jogszabályok módosításával kapcsolatban. Az államtitkár tájékoztatást adott arról is, hogy az egyes szabályozandó kérdéseket illetően a belügyminiszter döntéseket hozott.

 

Az MSZP visszavonja a katonákra vonatkozó módosító indítványait

2010.07.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Az MSZP a szakszervezetekkel történt egyeztetés után visszavonja azon módosító indítványait, amelyeket a Lázár János és Kocsis Máté (Fidesz) által benyújtott alkotmánymódosítási javaslathoz adott be - közölte Lamperth Mónika. Az alkotmánymódosítási javaslat szerint a honvédség, a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos állományú tagjai leszerelésüket követően három évig nem lehetnének polgármester- vagy képviselőjelöltek.
 

A Rendészeti Védegylet álláspontja a katonák és a rendőrök politizálásáról

2010.07.20

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet az elmúlt években több nyilvános közleményben hangsúlyozta, hogy a politizálást katonához és rendőrhöz méltatlan „emberi” tevékenységnek tarja. A fegyveres és rendvédelmi szervek hivatásos állománya a saját élet és szolgálati körülményeik javítása érdekében kifejtett hivatalos érdekvédelmi munkája során sem silányulhat olyan fogásokhoz, mely a politizálás szintjét eléri.

 

Béren kívüli juttatás: összegek és szempontok

2010.07.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Mekkora összegben adható cafeteria? A távozó munkavállalótól visszakérhető a kiadott béren kívüli juttatás? Milyen szempontok alapján célszerű átalakítani a cafeteria-rendszert? Olvasóink kérdéseire az Adózóna cafeteria-szakértője, a Sodexo válaszol.

 

Szakszervezetek: hamarosan elszakad a cérna!

2010.07.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Nincs társadalmi párbeszéd – ezt állítják a szakszervezetek. A szolidaritás.hu című műsorunkban Pataki Péter a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és Dávid Ferenc, a Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára úgy vélte: azt nem csinálhatja a kormány, hogy nem ül le az érdekképviseletekkel egyeztetni.
 

Elvették a jutalmat a köztisztviselőktől - tízmilliárdos lehet a megtakarítás

2010.07.19

| Menüpont: HÍREK

Kép Mindenféle előzetes bejelentés nélkül a kormány megszüntette a teljesítményértékelést a köztisztviselői körben. Aki az eddigi teljesítménye alapján kiérdemelte volna a jutalmat, az egy fillér bónuszt sem fog kapni.
 

Szakszervezet, a fekete ló: ez még viccnek is erős

2010.07.19

| Menüpont: HÍREK

Kép Ha léteznek valódi, elszabadulással fenyegető „hajóágyúk" a hazai demokrácia világában, akkor a szakszervezetek biztosan azok. Bármikor betoppanhat a színre egy magyar Walesa.
 

Vezetőcserék a fővárosi rendőrségnél

2010.07.17

| Menüpont: HÍREK

Kép Vezetőket váltottak a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz tartozó több kerületi rendőrség élén. Néhány kerület rendőri vezetésében és az ellenőrzési szolgálat élén történtek változások.
 

Orbán: Pintér szabad kezet kapott

2010.07.17

| Menüpont: HÍREK

Kép Magyarországon új közbiztonsági stratégiára és büntetőpolitikára van szükség – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Belügyminisztérium állománygyűlésén. Aláhúzta: a rendőrség sikeres működésének nem lesz pénzügyi akadálya. A kormányfő életpályamodellt is ígért a rendőröknek.
 

Pintér: egyre nagyobb a nyomás

2010.07.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Egyre nagyobb nyomás hárul az Európai Unió határaira menekültügyben, és Magyarország támogatja a belga EU-elnökség azon törekvését, hogy 2012-re egységes eljárási módszerekben, szabályokban állapodjanak meg a tagállamok - mondta Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön Brüsszelben, az uniós országok belügyminisztereinek informális tanácskozásán.