Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Új gépjárműveket kapott a Bűnügyi Technikai Osztály

2010.08.14

| Menüpont: HÍREK

Kép 2010. augusztus 13-án Budapest Rendőr-főkapitányának Bűnügyi Helyettese ünnepélyes keretek között 14 darab, Volkswagen Caddy típusú gépkocsit adott át a BRFK Bűnügyi Technikai Osztálya részére.
 

Karambolozott Békés megye rendőrfőkapitánya

2010.08.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Karambolozott Békés megye rendőrfőkapitánya csütörtökön délelőtt Békéscsabán; a balesetnek nincs sérültje - közölte a rendőrség az MTI érdeklődésére.
 

Vámhatárőrség?

2010.08.13

| Menüpont: HÍREK

Kép A Népszabadság értesülése szerint előrehaladott tárgyalások folynak a szaktárcák között arról, hogy Románia és Bulgária jövő tavaszi schengeni csatlakozása után a vámőrség átvegye a rendőrségtől a határellenőrzést a határátkelőkön és a zöld határon egyaránt.
 

Védegylet: egy korszak lezárul, az új érdekképviseleti tanév pedig kezdődik…

2010.08.13

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet közgyűlése 2010. augusztus 11-én az elmúlt négy év érdekképviseleti, sport-kulturális és hagyományőrző szervezeti munkáját értékelte Kunszentmiklóson. A közgyűlés országos küldöttei elfogadták az országos elnökség 2006-2010. évi pénzügyi beszámoló jelentését, a szervezet gazdálkodásáról szóló független könyvvizsgálati revízió hitelesített pénzügyi eredmény és mérleg kimutatását.
 

Háborognak a szakszervezetek: a kormány kiveszi a kezükből az üdültetést

2010.08.12

| Menüpont: HÍREK

Kép Szállodákban, éttermekben, utazáshoz, több ezer helyen lehet üdülési csekkel fizetni. Idén és jövőre még biztos. Utána viszont már a csekk átalakul rekreációs kártyává. És megváltozik a  Nemzeti Üdülési Alapítvány felépítése is. Egy nemrég elfogadott törvény értelmében ugyanis a szervezetet úgy alakítják át, hogy az állam többségi tulajdonos lesz, míg az alapítványt létrehozó szakszervezetek kisebbségi tulajdonba kerülnek.
 

Bekeményítenek a rendőrök

2010.08.12

| Menüpont: HÍREK

Kép Az év elejétől a somogyi rendőrség 106 esetben alkalmazott szigorúbb fellépést bizonyos szabálysértéseknél – többségükben járművezetés alatti eltiltás idején történő vezetésért –, ami szabálysértési őrizettel és összesen 6,5 millió forintnyi pénzbírsággal járt.
 

Kitüntetik lövéséért a nagykátai rendőrnőt

2010.08.12

| Menüpont: HÍREK

Kép Befejeződött a vizsgálat a késelő férfit ártalmatlanná tevő rendőrnő ügyében: az eredmény szerint a nagykátai kapitányság munkatársa jogszerűen és szakszerűen használta fegyverét.
 

Pénteken temetik az Alsóörsön meggyilkolt rendőrt

2010.08.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Pénteken 11 órakor temetik el a szolgálat közben meggyilkolt rendőrt Balatonalmádiban, a vörösberényi városrészben lévő temetőben – tájékoztatta Keszey János, a város polgármestere kedden az MTI-t.
 

Új ruha a rendőröknek?

2010.08.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Úgynevezett "megelégedettség-mérést" rendelt el Pintér Sándor belügyminiszter a rendőrség állománya körében, az egyenruhával kapcsolatban. Augusztus 31.-ét szabta határidőnek arra, hogy a rendőrök a belső, intranetes információs hálózaton belül elérhető elektronikus kérdőíven, kötelezően nyilatkozzanak a jelenleg rendszeresített egyenruha viselésével kapcsolatos elégedettségükről.
 

Szolgálati halottá nyilvánították az Alsóörsön lelőtt rendőrt

2010.08.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Nem hősi, hanem szolgálati halottá nyilvánította a belügyminiszter a múlt héten Alsóörsön lelőtt rendőrt.

 

Már tavaly tudtak Ferihegy hiányosságairól

2010.08.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Már tavaly tudtak a Ferihegyi repülőtér hiányosságairól – írja a Napi Gazdaság. A lap úgy tudja: egy novemberi hatósági bejárás az EU-bizottságéhoz hasonló hibákat tárt fel, de a repülőtér üzemeltetője a többszöri egyeztetések ellenére sem reagált érdemben ezekre.
 

Kalandváró gyerekek a Kalandvár-ban

2010.08.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Megkezdődött a Központi Rendőr Szakszervezet idei gyerektábora Parádfürdőn. Budapestről 24, Balassagyarmatról pedig 7 gyerek érkezett ma a festői környezetben lévő táborba, ahol vasárnapig sok érdekes és izgalmas kalandban lesz részük a szervezők és a kíséretükben lévő 2 fő nevelő jóvoltából.
 

A közszféra miatt csökkent tavaly a magyar munkaerő költsége

2010.08.09

| Menüpont: HÍREK

KépEnyhén csökkent 2009-ben az előző évihez képest az egy főre jutó havi munkaerőköltség  nemzetgazdasági szinten a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozások és a költségvetési intézmények teljes vonatkozási körében - derül ki a KSH 2010 júliusi statisztikai tükréből.
 

Százmilliárdos biznisz lesz az üdülési kártya

2010.08.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Százmilliárd forintos kártyabiznisszel vigasztalódhat a különadóval sújtott bankszféra, pontosabban valamelyik jelentős lobbierővel bíró pénzintézet. Nagyjából ekkora forgalommal kecsegtet ugyanis az üdülési csekket várhatóan már a jövő évtől felváltó, a főként a hazai fürdőkben, panziókban és szállodákban különféle szolgáltatásokra jogosító, úgynevezett Széchenyi rekreációs kártya.
 

Az irány helyes az út nem jó - a kormány nyugdíjtervei

2010.08.07

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek jó iránynak tartja ugyan a kormány azon szándékát, hogy a nyugdíjkorhatár helyett a szolgálati idő legyen a nyugdíjba vonulás időpontjának meghatározási alapja, de a jelenlegi elképzelés több sebből vérzik és komoly alkotmányossági aggályokat is felvet.
 

Béndek József: a Nemzeti Ellenőrzési Hatóság létrehozására rá kell szánni a jövő évet is

2010.08.07

| Menüpont: HÍREK

Kép A Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnoka nem tart attól, hogy az APEH és a vámhatóság összevonásával az adóhatóság domináns szerephez jutna. Béndek József az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt: a vámhatóság felkészült arra, hogy fellépjen a pálinkafőzés új szabályait megszegők ellen.
 

A jövő rendőrautója

2010.08.07

| Menüpont: HÍREK

Kép A Carl Archambeault által tervezett Scarab rendőrségi jármű száz százalékosan elektromos, önálló robotrendszerrel ellátott jármű, a nagysebességű üldözésekben a rendőrség hatékonyságának növelésére kifejlesztve.
 

Megbüntették a Malév leányvállalatát, mert diszkriminálta a szakszervezetist

2010.08.06

| Menüpont: HÍREK

Kép Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) egymillió forintos bírságot szabott ki a Malév egyik leányvállalatával, a földi kiszolgálással foglalkozó Malév GH Zrt.-vel szemben, mert az diszkriminálta egy munkavállalóját szakszervezeti tevékenysége miatt.
 

Rendőrgyilkosság - megemlékezés Alsóörsnél

2010.08.06

| Menüpont: HÍREK

Kép Veszprém megye rendőri vezetői és a balatonalmádi kapitányság állományának tagjai rótták le kegyeletüket néma főhajtással és mécsesek gyújtásával csütörtökön este Alsóörsön, a szerdai rendőrgyilkosság helyszínén. Kegyeleti megemlékezést tartott a tragédia színhelyén az ugyancsak meggyilkolt Németh Ádám 21 éves főiskolás szülőfalujának, Alibánfának mintegy hetven lakosa is; élükön a falu polgármesterével.
 

Rendőrlakás lehet a leégett miskolci panellakásból

2010.08.05

| Menüpont: HÍREK

Kép Önkormányzati bérlakás vagy szolgálati lakás lesz abból a miskolci panellakásból, ahol tavaly augusztusban tűz pusztított - tudta meg a Blikk.
 

Fejlövés végzett a rendőrrel, a fiú szívlövésbe halt bele

2010.08.04

| Menüpont: HÍREK

Kép Gamauf János törzsőrmestert fejbe lőtték, az ellenőrzésnél várakozó kocsiban ülő 19 éves fiatalt pedig szíven lőtték az alsóörsi lövöldözés során.
 

Budapest új főkapitánya: majdnem „nulla tolerancia”

2010.08.04

| Menüpont: HÍREK

Kép Gyorsabb, hatékonyabb, udvariasabb rendőrséget ígér a BRFK új vezetője. „A rendőr ne menjen el szó nélkül egyetlen szabályszegés mellett sem”, szögezte le a Népszabadságnak nyilatkozva Tóth Tamás, Budapest 38 éves megbízott főkapitánya.
 

Agyonlőttek egy fiatal rendőrt - keresik a gyilkost

2010.08.04

| Menüpont: HÍREK

Kép Lövöldözés volt Alsóörsön szerda hajnalban, egy rendőr és egy autó utasa meghalt. A helyszínt lezárták, az M7-es autópályán és Budapesten is gépfegyveres rendőrök ellenőrzik az autósokat.
 

Nagyváradi rendőrök Hajdúszoboszlón

2010.08.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Hajdúszoboszlón teljesít szolgálatot két nagyváradi rendőr törzsőrmester a romániai Bihar Megyei Rendőr-főfelügyelőség kötelékéből; a magyarul és románul is beszélő rendőrök hétfőtől augusztus végéig nyújtanak segítséget a fürdővárosba érkező román turistáknak.
 

Érdemi intézkedések helyett dolgozóit fenyegeti a Hochtief-Budapest Airport

2010.08.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Nem meglepő, hogy Ferihegy megbukott a biztonsági ellenőrzésen: a területért felelős Hochtief-Budapest Airport évek óta hagyja romlani a munkakörülményeket, sokévi béremeléssel és komoly technikai fejlesztésekkel is adós. Aki kinyitja a száját, az állásával fizethet, jönnek a kölcsönzött munkavállalók.
 

Navracsics: a kormány beindította a közbiztonsági reformot

2010.07.31

| Menüpont: HÍREK

Kép A kormányzás első, bevezető, megalapozó szakasza véget ért - közölte Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter az Orbán-kormány első hatvan napját értékelve.
 

Meghalt egy Rendőr

2010.07.31

| Menüpont: HÍREK

Kép Sajnos olyan világban élünk, ahol ez a hír a médiának jól jön, az átlagembernek érdekesség. De nekünk Rendőröknek és rendvédelemben dolgozóknak az egyik legszörnyűbb esemény, mi történhet.
 

SZÉF: Válaszolt a belügyminiszter

2010.07.30

| Menüpont: HÍREK

Kép A Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának kezdeményezésére született levélre megérkezett a válasz. Ebben dr. Pintér Sándor belügyminiszter - a nyári szabadságolásokra és az országgyűlés eddigi feszített tempójára való hivatkozással - azt javasolja, hogy augusztus második felében tartson ülést a SZÉF. A levél tartalma a hírben olvasható.
 

Támogatás a hősi halált halt rendőr családjának

2010.07.29

| Menüpont: HÍREK

Kép A Magyar Köztársaság Rendőrsége létrehozott egy számlaszámot, amelyre a hősi halált halt Radovic Dusán rendőr főhadnagy úr családja részére továbbíthatók az adományok.
 

Eltemették az elgázolt rendőrt

2010.07.29

| Menüpont: HÍREK

Kép Végső nyugalomra helyezték Radovic Dusán rendőr főhadnagyot csütörtökön a Borsod megyei Ózdon, a Gyári temetőben.