Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

II. Görcsönyi Horgászbajnokság

2010.09.01

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendőr Szakszervezetek Védegyletének Dél-nyugat Magyarországi Rendőr Szakszervezete szervezésében került sor a második görcsönyi horgászbajnokságra augusztus utolsó hétvégéjén.
 

Megalakult Terrorelhárítási Központ

2010.09.01

| Menüpont: HÍREK

Kép A belügyminiszter átadta az alapító okiratot az intézmény vezetőjének. Az eseményen jelenlévő Orbán Viktor szerint ma a terrorizmus a legnagyobb biztonsági kihívás.
 

Rendőrségi feljegyzés készült az Ignácz-jelentés alapján

2010.09.01

| Menüpont: HÍREK

Kép A Fidesz szerint a Magyar Nemzet keddi számában ismertetett rendőrségi dokumentumok azt bizonyítják, hogy a rendőrségen - az Ignácz-jelentés alapján - egy "összességében korrektnek nevezhető" jelentés született a 2006. szeptember 18-ai tévéostrom során elkövetett "szakszerűtlenségekről".
 

Az OÉT mielőbbi összehívását sürgetik a szakszervezetek és a munkaadók

2010.09.01

| Menüpont: HÍREK

Kép A szakszervezetek és a munkaadók is azt szeretnék, hogy a kormány mielőbb hívja össze az Országos Érdekegyeztető Tanácsot (OÉT), mivel lassan négy hónap telt el a legutóbbi tanácskozás óta. Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke kedden az MTI-nek hangsúlyozta: a kormány - annak ellenére, hogy tagja az OÉT-nek - négy hónapja nem hajlandó részt venni az OÉT munkájában. A kormány írásbeli konzultációt kezdeményez az oldalak képviselőivel az OÉT további működésének koncepciójáról.
 

Pintér: keményen vesszük a vagyon elleni bűncselekményeket

2010.09.01

| Menüpont: HÍREK

Kép A belügyminiszter várakozása szerint évente tízezres nagyságrendű lehet a tulajdon elleni szabálysértési ügyekben megszülető bírósági ítéletek száma.
 

SZÉF: Több kérdésben még nincs kompromisszum

2010.08.31

| Menüpont: HÍREK

Kép A hosszú nyári szünetet követően – az új kormányzati ciklusban – először ült össze a  Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma (SZÉF). Augusztus 30-án oldalegyeztetéssel indult, majd plenáris ülésen folytatódott a SZÉF. Napirenden ,,Koncepció a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjai illetmény- és nyugdíjrendszerének átalakításához” , valamint a ,,Koncepció a rendvédelmi szervek egységes moduláris alapú képzési rendszerének kialakításához” című témák szerepeltek.
 

Fegyelmi vétségek sora: ezért vallott kudarcot a rendőrség

2010.08.31

| Menüpont: HÍREK

Kép Titkos jelentés készült az országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) fegyelmi osztályán a rendőri vezetők által 2006 szeptemberében elkövetett jogsértésekről - írja a Magyar Nemzet a keddi számában a birtokába került dokumentumra hivatkozva.
 

Tovább halogatja a kormány az érdekegyeztetést

2010.08.30

| Menüpont: HÍREK

Kép Még mindig nem hívta össze a kormány az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) régóta tervezett ülését. A munkavállalói oldal soros elnöke, Gaskó István a Népszava kérdésére azt mondta: semmilyen jelzést nem kaptak.

 

Radovic Dusan Labdarúgó Emléktorna

2010.08.29

| Menüpont: HÍREK

Kép 2010. augusztus 28-án Radovic Dusan r. főhadnagy emlékére a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága kispályás labdarúgó rendezvényt szervezett. A labdarúgó emléktorna ötlete Radovic Dusán r. főhadnagy kollégáinak ötlete volt, és ezentúl minden évben, július 23-án kerül megrendezésre.
 

Eltemették a tatai motoros rendőrt

2010.08.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Díszsortűzzel búcsúztatták pénteken a baji temetőben Telegdi Zsolt főtörzsőrmestert, aki augusztus 16-án az M1-es autópályán szolgálati feladat teljesítése közben a kitörő felhőszakadásban motorjával megcsúszott és életét vesztette.
 

Európai Akciós Nap, ETUC Demonstráció

2010.08.28

| Menüpont: HÍREK

Kép "Ne legyen több elvonás, legyen növekedés!" "Állítsuk meg a megszorító intézkedések bevezetését, élvezzen prioritást a munka és a növekedés." A megszorító intézkedések a recesszió kockázatával fenyegetik Európát. A számlát a bankok fizessék meg és ne a munkások! A kialakult helyzet komoly veszéllyel sújtja a szociális Európát!
 

A Salzburg Fórumon tárgyalnak a belügyminiszterek

2010.08.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Elsősorban a közlekedésbiztonságról és a jelentős sportesemények biztonságáról tárgyalnak a csütörtökön kezdődő Salzburg Fórumon részt vevő közép-európai országok belügyminiszterei, köztük Pintér Sándor, a magyar belügyi tárca vezetője.
 

Kevesebb pénzt kaptak az árvízi védekezésért a tűzoltók

2010.08.27

| Menüpont: HÍREK

Kép A nekik járó összeg tizedét sem kapták meg - a járandóságon felül óránként alig 90 forint körüli summát vehettek fel − azok közül a tűzoltók közül sokan, akik részt vettek a borsodi árvízi védekezésben − írta a Somogyi Hírlap.
 

Repült a repülőtéri rendőrség parancsnoka

2010.08.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Hatala József országos rendőrfőkapitány szerdán azonnali hatállyal, indoklás nélkül visszavonta Dúzs József dandártábornok, a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság (RRI) parancsnokának vezetői megbízását – értesült repülőtéri forrásokból a Népszabadság. Utódjáról később döntenek.
 

Nem volt műszaki szemlén Telegdi Zsolt motorja

2010.08.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Már biztos, hogy nem vett részt az előírt műszaki szemlén annak a tragikus balesetben elhunyt rendőrmotorosnak a járműve, amelynek abroncsproblémái miatt sofőrje rendszeresen panaszkodott.
 

Ferihegy belendült

2010.08.24

| Menüpont: HÍREK

Kép A ferihegyi repülőtéren az idén júliusban összesen 897.783 induló és érkező utast regisztráltak, ez a szám 3,1 százalékkal magasabb, mint az előző év azonos időszaki - közölte a Budapest Airport (BA) Zrt. kedden az MTI-vel.
 

Meleg rendőrök: amiről a testület tudni sem akar

2010.08.24

| Menüpont: HÍREK

Kép A 45 ezer fős rendőrségben körülbelül négyezer ember lehet meleg, de a rendőri vezetők nem hajlandók érdemi párbeszédre az ügyben.
 

Mostantól közbiztonság és szigor

2010.08.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Életbe lépett csütörtökön a közbiztonsági törvénycsomag, amely a szabálysértési törvény mellett mintegy féltucatnyi jogszabályt módosít annak érdekében, hogy hatékonyabban léphessenek fel a hatóságok, elsősorban a tulajdon elleni szabálysértésekkel szemben.
 

Létrejön a Terrorelhárítási Központ, plusz pénz jut a közbiztonságra

2010.08.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Két tételben nyúlt hozzá a kormány a költségvetés általános tartalékához csütörtökön megjelent határozatában: 2,45 milliárd forintot csoportosított át egyebek közt a bíróságokhoz, a rendőrséghez, a Külügy- és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz; 1,6 milliárd forintot pedig a közbiztonság megerősítésére biztosított. A kormány elfogadta a Terrorelhárítási Központ létrehozásáról szóló rendeletet is.
 

Rendőrök, erdészek és mezőőrök együtt járőröznek

2010.08.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Közösen járőröznek az erdészek, a mezőőrök és a rendőrök a következő hónapokban, hogy elejét vegyék a termény- és falopásoknak Putnok környékén.
 

Milliárdokat fordítanak a rendőrség fejlesztésére

2010.08.21

| Menüpont: HÍREK

Kép 2,4 milliárd forinttal csökkentette a kormány a költségvetés általános tartalékát. Az összeg háromnegyedét a Belügyminisztériumhoz csoportosították át. A rendőrség 1,5 milliárd forintot kap belőle, jórészt dologi kiadásokra és intézményi beruházásokra.
 

A rendőrök elutasítják a szolgálati szám viselését

2010.08.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Aki már tapasztalta, tudja: a német rendőrök általában jól képzett, udvarias emberek. De ki gondolná, hogy évtizedek óta határozottan elutasítják nevük, vagy szolgálati szám viselését? A berlini hatóságok is igénylik, hogy a polgár azonosíthassa a rend őrét – ám a rendőr-szakszervezet elutasítja a tervet és bojkottra készül az ügyben.
 

Horvát rendőrök is szolgálnak Pécsett

2010.08.19

| Menüpont: HÍREK

Kép Együttműködési megállapodás született a magyar és a horvát rendőri szervek között a 2010. évi idegenforgalmi szezonban történő szakmai együttműködésről.
 

Családtagjai, kollégái siratták az elhunyt rendőrt

2010.08.18

| Menüpont: HÍREK

Kép Sírtak, zokogtak, némaságba menekültek. Így emlékeztek a tatai Telegdi Zsolt rendőrfőtörzsőrmesterre szerda délelőtt halálának helyszínén az M1-es autópálya 63. kilométerkövénél. Szerettei, munkatársai, barátai.
 

Üdülési csekkek: próbaper egy jó üzletért

2010.08.18

| Menüpont: HÍREK

Kép A hazai turizmusban és vendéglátásban az üdülési csekkek forgalmazása több tízmilliárd forintos üzlet, így érthető azoknak a fölháborodása, akik kimaradtak belőle. Egy debreceni vendéglátós nem kapott engedélyt a csekk elfogadására, ezért a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult, amely megállapította: az elbírálás során hátrányos diszkrimináció történt.
 

Az új főkapitány átvilágítja a BRFK-t

2010.08.17

| Menüpont: HÍREK

Kép Átvilágítja a Budapesti Rendőr-főkapitányságot és felülvizsgálja az elődje idején létrehozott bűnügyi régiós rendszert Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya - írta a Magyar Nemzet.
 

Meghalt egy rendőr az M1-esen

2010.08.16

| Menüpont: HÍREK

Kép A baleset miatt lezárták a sztráda Budapest felé vezető oldalát, több kilométeres a torlódás. Balaskó László, a tatabányai mentők mentésvezetője elmondta: a rendőr a motorkerékpárral - eddigi tisztázatlan körülmények között - megcsúszott az úttesten, feltehetően a kezdődő felhőszakadás miatt.
 

Új rendőrség - régi gondok

2010.08.16

| Menüpont: HÍREK

Kép A második Orbán-kormány megalakulása a rendfenntartó szerveken, így a rendőrségen belül is személycserék sorozatát hozta magával, melyek a Fidesz kommunikációja szerint közbiztonság helyreállítása és a rendőrség eredményesebb működése érdekében születtek. A nyilatkozatokból kiderül, miként képzelhetjük el a közbiztonságot és a rendőrséget érintő reformokat.
 

Ferihegyi hibák

2010.08.16

| Menüpont: HÍREK

Kép A magyar légügyi hatóság már tavaly novemberben hasonló biztonsági hibákat talált a Ferihegyi repülőtéren, mint idén az uniós ellenőrök. Az ellenőrzések folytatódnak - írta a hvg.hu.
 

Végső búcsú az alsóörsi gyilkosság rendőr áldozatától

2010.08.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Délelőtt temették el az alsóörsi kettős gyilkosság rendőr áldozatát. A 29 éves Gamauf Jánost Balatonalmádiban, a vörösberényi temetőben helyezték örök nyugalomra. A gyászszertartásra a család kérésére nem engedték be a sajtót.