Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Megússzák a műveltségi tesztet a hiánypótló rendőrtanoncok

2010.09.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Rendőröket toborzó felhívást tett közzé hétfőn a Belügyminisztérium. Érettségizett, 18 és 34 év közötti fiatalokat keresnek, a szintidőre teljesített kétezer méteres futás, az erkölcsi feddhetetlenség és a kifogástalan életvitel elengedhetetlen a sikeres pályázathoz, a műveltségi tesztet és a kétéves képzést viszont megússzák a jelentkezők.
 

Nyugállományba készül a Győr megyei rendőr-főkapitány

2010.09.14

| Menüpont: HÍREK

Kép A posztot tíz esztendeje - egy 17 hónapos országos főkapitány-helyettesi megbízatással megszakítva - betöltő főtiszt a testületnél eltöltött 38 évével indokolta kérését.
 

Orosházán áll fel a készenléti rendőrség új bevetési osztálya

2010.09.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Mintegy 150 fővel, orosházi központtal felállítják a készenléti rendőrség XI. bevetési osztályát - közölte Dancsó József, a város fideszes alpolgármestere, országgyűlési képviselője és polgármesterjelöltje hétfői sajtótájékoztatóján.
 

Szeptember 20-án összeül az OÉT

2010.09.13

| Menüpont: HÍREK

Kép Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 2010. szeptember 20-án 14 órára összehívta az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) plenáris ülését - közölte a tárca.
 

Sztrájkolnak és demonstrálnak a pilóták Ferihegyen

2010.09.13

| Menüpont: HÍREK

Kép Figyelmeztető sztrájkot tart a Hunalpa Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesülete hétfőn 10 és 12 óra között, ezzel egy időben a Malév pilótái előre bejelentett demonstrációt tartanak a Ferihegyi repülőtér 1-es terminálja előtt - közölte az érdekvédelmi szervezet vasárnap az MTI-vel.
 

A Kormány 100 napja

2010.09.13

| Menüpont: HÍREK

Kép 100 napja, hogy a kormány megalakult és gőzerővel akcióba lépett. Sajnos a gőz sikolya és a szíjjak csattogása miatt nem hallotta még meg a munkavállalók hangját, a felcsapó szénpor és füst miatt pedig nem látja, mit tipor el éppen a gép.
 

Kígyózó sorok Ferihegyen

2010.09.13

| Menüpont: HÍREK

Kép Közel 150 méteres sor alakult ki az utasbiztonsági ellenőrzőpontokon Ferihegy-1 repülőtéren vasárnap késő délután, miközben egyes repülőgépek már javában indultak volna - értesült a FigyelőNet. Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója szerint ez mindennapos eset.
 

Motoros rendőr halála: feljelentést tesznek

2010.09.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Katonai bűncselekmények gyanúja miatt feljelentést tett az országos rendőrfőkapitány a közúti balesetben augusztusban elhunyt tatai rendőrmotoros ügyében - tájékoztatta az ORFK pénteken az MTI-t.
 

Borsik szerint fogy a szakszervezetek türelme

2010.09.11

| Menüpont: HÍREK

Kép A kormány és az érdekképviseletek közötti párbeszéd elmaradása miatt az Európai Szakszervezeti Szövetséggel és a Szakszervezetek Nemzetközi Szövetségével is felvette a kapcsolatot az Autonóm Szakszervezeti Szövetség - közölte a szövetség elnöke a Népszavában.
 

MNÜA: Alkotmánybíróság és alapítói értekezlet

2010.09.11

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek Alkotmánybírósághoz fordult a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány „államosítása” miatt, amelynek eredményeképpen az alapító szakszervezetek tulajdonát, minden megelőző egyeztetés vagy további értesítés nélkül, egy törvénymódosítás következtében egy másik alapító, az állam veszi át.
 

Nemzet és védelem. Új aktuálpolitikai és hagyományőrző műsor a Magyar Televízióban

2010.09.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Az MTV közéleti főszerkesztősége pénteken új műsorral jelentkezik. A Nemzet és védelem című adás új szempontból mutatja be a hon védelmét, és választ keres arra a kérdésre, hogy jól sáfárkodtunk-e a reánk bízott javakkal, amelyeket egykor utódainknak kell továbbadnunk.
 

Családi nap Soltvadkerten

2010.09.10

| Menüpont: HÍREK

Kép A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya 2010. augusztus 28-án Soltvadkerten tartotta immár hagyományos családi napját.

 

Szabályos provokáció, színlelt vesztegetés, lebukott rendőr

2010.09.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Akár színlelt vesztegetési kísérlettel is provokálhatja majd a rendőrség belső bűnmegelőzési szolgálata a rendőrt. Ha például egy közlekedési szabálysértés „elkövetőjétől” a járőr elfogadja a csúszópénzt, abból büntetőügy lesz.
 

OÉT: a szakszervezetek egy mondattal válaszolnak a kormánynak

2010.09.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Az Országos Érdekegyeztető Tanács tagjai a választások óta várják, hogy összeülhessenek, a kormány egyelőre azonban csak a tanács működéséről beszélgetne velük. A munkaadók javaslataikban egyetértenek a kormánnyal abban, hogy hatékonyabbá kell tenni a tanács működését. A szakszervezetek ma tárgyalnak arról, hogy mi szerepeljen javaslatukban.
 

Nem foglalták el a tévészékházat az egykori rendőrkapitány szerint

2010.09.09

| Menüpont: HÍREK

Kép A rendőröknek lett volna idejük felkészülni az MTV-székház 2006-os ostromára, az épületet nem a tüntetők foglalták el, hanem a rendőrök hagyták el a füst miatt, parancsra - mondta Ignácz István egykori Pest megyei rendőrkapitány a 2006-os zavargások során történt jogsértéseket is vizsgáló parlamenti albizottság előtt. Az albizottság szerette volna meghallgatni Szilvásy György korábbi titokminisztert is, de ő nem ment el az ülésre.
 

30 éves a lengyel Szolidaritás

2010.09.09

| Menüpont: HÍREK

Kép A „Szolidaritás” lengyel szakszervezetek 2010. Augusztus 30-án ünnepelte fennállása 30. évfordulóját. A LIGA Szakszervezetek jó kapcsolatokat ápol a lengyel „Szolidaritással”, melynek keretein belül többek között közös nemzetközi projektek valósulnak meg.
 

Szerződéssel segítik a rendőri pályára készülő romákat

2010.09.09

| Menüpont: HÍREK

Kép A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság idén második alkalommal hirdetett pályázatot cigány származású középiskolás fiatalok számára, hogy ösztönözze a rendőri pálya választását. Ennek eredményeként kedden egy 15 éves szügyi fiúval kötött szerződést a rendőrség – közölte a megyei főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.
 

Ellopták a Terrorelhárítási Központ egyes tervrajzait

2010.09.08

| Menüpont: HÍREK

Kép Ellopták egy felújításokat végző vállalkozó kocsijából hétfőn, Budapesten a nemrég megalakult Terrorelhárítási Központ épületének egyes tervrajzait.
 

Éles szakszervezeti bírálatokat kapott a kormány

2010.09.08

| Menüpont: HÍREK

Kép A munkaadók üdvözlik a kormány eddigi, a vállalkozások helyzetének javítása érdekében hozott intézkedéseit, velük szemben a szakszervezeti vezetők keményen bírálták a kabinet eddigi munkáját, elsősorban az érdemi lépéseket, a társadalmi párbeszédet és az OÉT összehívását hiányolták.
 

„Paranormális”: sokk, döbbenet és összeomlás a rendőrségnél

2010.09.07

| Menüpont: HÍREK

Kép Csődöt mondott a bűnügyi felderítés, a helyszíni parancsnok sokkot kapott, feladatának átvételére nem volt alkalmas rendőr - emelte ki a legfontosabb problémákat a tévészékház 2006-os ostroma után elkészült rendőri jelentésekben közreműködő Magyar István alezredes, egyetemi adjunktus.
 

Kitiltaná az utcáról a hajléktalanokat a Belügyminisztérium

2010.09.07

| Menüpont: HÍREK

Kép Megtiltaná a Belügyminisztérium az utcán lakást, akár meg is lehetne büntetni a fedél nélkül élőket. Az egyik hajléktalanügyi szakértő szerint ez nem megoldás.
 

Az OÉT-ről konzultálna Matolcsy

2010.09.07

| Menüpont: HÍREK

Kép Már kedden elküldheti Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a meghívókat az Országos Érdekegyeztető Tanács munkáját előkészítő konzultációra.
 

Használtteszt: Ford- és Skoda-rendőrautók

2010.09.06

| Menüpont: HÍREK

Kép Itthon a belügynek nincs kerete speciális rendőrautókra. Pénzszűkében ugyanazok a szempontok döntenek a járőrautók kiválasztásakor, mint az átlagos családokban: a kedvező vételár, az elfogadható fenntartási költség és a viszonylag kényelmes belső tér, nagy csomagtartóval.
 

Erőt koncentrál a belügy

2010.09.06

| Menüpont: HÍREK

Kép A Nemzeti Védelmi Szolgálat létrehozásával a hatékonyság javítása és a párhuzamosságok megszüntetése a cél. A hatékonyság javítása, a párhuzamosságok megszüntetése és az erők koncentrálása a célja a Belügyminisztériumnak a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) létrehozásával.
 

Beiskolázási támogatást adott át a belügyminiszter

2010.09.06

| Menüpont: HÍREK

Kép Beiskolázást segítő támogatásban részesítette a fegyveres testületek szolgálatteljesítés közben elhunyt tagjainak gyermekeit Pintér Sándor belügyminiszter.
 

Rendőrautók karamboloztak

2010.09.04

| Menüpont: HÍREK

Kép Összeütközött két rendőrautó Budapesten szombat reggel, a Király utca és az Eötvös utca sarkánál, a balesetben senki nem sérült meg - közölte a rendőrség.
 

Mi lesz a Vám- és Pénzügyőrség sorsa? - Tiltakozik a szakszervezet

2010.09.04

| Menüpont: HÍREK

Kép Döntött a kormány a VP és az APEH összevonásáról, a kivitelezés részletei azonban még homályosak, így a pénzügyőr szakszervezet demonstrációt fontolgat
 

Mégsem hívják össze az OÉT-et

2010.09.04

| Menüpont: HÍREK

Kép Czomba Sándor államtitkár levélben tájékoztatta az Országos Érdekegyeztető Tanács tagjait, hogy a kormány számára továbbra is fontos a társadalmi párbeszéd, melynek rendszerét ugyanakkor át kívánják tekinteni.
 

Rengeteg rendőri vezetőt fognak kirúgni

2010.09.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Több megyében, hét budapesti kerületben és harmincnál több városban menesztik a rendőri vezetőket az önkormányzati választások után - értesült a Népszava.
 

Új vezetés a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon

2010.09.02

| Menüpont: HÍREK

Kép A Magyar Köztársaság Belügyminisztere 2010. szeptember 01. hatállyal Dr. Török Zoltán rendőr ezredest kinevezte a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság Igazgatójává, valamint Dr. Tímár Emil rendőr ezredest az Igazgató általános helyettesévé.