Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Pénz helyett szabadidő: jogsértő eljárás a rendőrökkel szemben?

2012.03.23

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgVizsgálatot rendelt el Hatala József országos főkapitány amiatt, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) félretájékoztatta a túlórákról – tudta meg a hvg.hu. Szerkesztőségünk értesülései szerint ugyanis a főrendőr és gazdasági vezetője úgy tudta, hogy a BRFK-n nincs túlóra, amivel el kellene számolni, ám kiderült, hatvanezer óra pluszmunkáért mintegy százmillió forintot kell a dolgozóknak kifizetni.

 

Titkolózik a BRFK a szállók ügyében

2012.03.22

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgMagas rangú belügyi vezető cége is érdekelt lehet egy budapesti rendőrszálló üzemeltetésében - értesült a Népszava. A rendőrség ugyanis országszerte számos helyen bérel lakást, illetve szálláshelyet a távolabb lakó beosztottak számára.

 

Tájékoztató a tagdíjlevonásról

2012.03.20

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgMint ahogy erről korábbi cikkünkben is beszámoltunk, minden tagunk szembesült azzal a ténnyel, hogy illetményéből a januári februári és várhatóan a márciusi tagdíjat nem vonták, nem vonják le, egy belügyi átirat eredményeként.

 

Tájékoztató a márciusi RÉT ülésről

2012.03.14

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA 2012. március 12-én tartott RÉT ülésen Pach Dániel elnök, Pósa Zoltán főtitkár és dr. Ilovics Tamás jogi ügyvivő képviselte a Rendőr Szakszervezetek Védegyletét, a munkáltatói oldal részéről Lajtár József r. vezérőrnagy és Gömbös Sándor r. ezredes és Zakor Sándor úr vett részt a megbeszélésen.

 

Szakszervezeti konzultáció, avagy egyoldalú BM tájékoztató

2012.03.11

| Menüpont: HÍREK

bmlogo.jpgA Belügyminisztérium egyenruházati utánpótlási ellátmány tárgykörben 2012. március 9-ére konzultációs megbeszélésre hívta össze a szakszervezeteket. Az ülésen a Belügyminisztérium részéről Dr. Tóth László úr a BM gazdasági és informatikai helyettes államtitkára, valamint Zsinka András úr a BM személyügyi főosztályvezetője vettek részt.

 

A jövő elkezdődött

2012.03.04

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgKibővített elnökségi ülést tartott a Rendőr Szakszervezetek Védegyletének elnöksége, ahol megvitatták a rendészeti szakszervezetek körül kialakult helyzetet, áttekintették a legfontosabb teendőket és elfogadták a további működés feltételeit szabályzó legfontosabb feladatokat.

 

Felmentették a Pest megyei bűnügyi igazgatót

2012.03.01

| Menüpont: HÍREK

logo_webre.jpgFelmentették a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) bűnügyi igazgatói posztjáról Papp Péter rendőr ezredest, aki március elsejétől Budapest XXI. kerületének, Csepelnek a rendőrkapitányaként dolgozik tovább – közölte a megyei rendőr-főkapitányság csütörtökön.

 

Összeírnák az ütlegelő rendőröket

2012.02.27

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA parlament alkotmányügyi bizottsága hétfőn támogatta azt a Balsai-jelentéshez benyújtott módosító javaslatot, amely felkéri a kormányt, készítsen jelentést többi közt arról: a 2006-os őszi események során bizonyítottan törvénytelenül fellépő rendőrök közül hányan rendelkeznek ma is aktív szolgálati jogviszonnyal.

 

Felszólító levél

2012.02.24

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA Rendőr Szakszervezetek Védegylete nevében, Pach Dániel RSZV elnök felszólító levelet küldött a Magyar Államkincstár részére, a tagdíjlevonási együttműködés kérdésében.

 

Elbúcsúztattuk a telet

2012.02.20

| Menüpont: HÍREK

LOGÓ.jpgA KRSZ tagjainak is elege lett a nagy télből, ezért farsangvasárnap fogtuk magunkat és egy jó hangulatú kirándulás keretében részt vettünk az idei mohácsi busójáráson. Útközben megtekintettük a sombereki vízimalmot és a mohácsi csata emlékhelyét, majd a városban a busókkal és a nagy számú résztvevővel együtt, elűztük az idei telet. Reméljük akciónk sikeres és tartós lesz, mi mindenesetre jól éreztük magunkat.

 

Tájékoztató a strasbourgi eljárásról

2012.02.20

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA szolgálati nyugdíjak eltörlése – és járandósággá alakítása – valamint összegének csökkentése miatt szakszervezetünk a Magyar Helsinki Bizottsággal közreműködve az Alkotmánybírósághoz, valamint az Európai Emberi Jogi Bírósághoz kíván fordulni.

 

Rövid tájékoztató a RÉT ülésről

2012.02.14

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA RÉT 2012.02.13-i ülésén az RSZV-t Pach Dániel elnök úr és Pósa Zoltán főtitkár úr, míg a munkáltatói oldalt Lajtár József vezérőrnagy úr, Gazdasági Főigazgató és Gömbös Sándor ezredes úr, Jogi Főosztályvezető úr képviselte.

 

Beszélgetés egy volt kollégával

2012.02.12

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgBaráti beszélgetés Nógrádi Ferenc Zsolttal, aki 2011. szeptemberéig a szakszervezetünk Baranya Megyei Titkára volt. Több mint 15 évig látta el társadalmi munkában a szakszervezeti tisztségét. Ma is jó barátunk, ma is számíthatunk rá! Barátsága megtisztelő, és büszkék vagyunk arra, hogy a barátai lehetünk.

 

Ismét egy felmondás

2012.02.09

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgBudapest Rendőrfőkapitánya levélben tájékoztatta a szakszervezeteket, hogy a 2010. október 13-án aláírt együttműködési megállapodást, 2012. május 1-jei hatállyal felmondja.

 

GEI-k átszervezése

2012.02.08

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA 2012. február 6-án tartott egyeztető megbeszélésen - amelynek célja a korábbi átszervezésekhez hasonló együttműködési megállapodás előkészítése volt - szakszervezeti szövetségünket Pósa Zoltán főtitkár és dr. Ilovics Tamás jogi ügyvivő képviselte.

 

Fideszes belügy: vasakarat, vasprefektus, vasfüggöny

2012.02.03

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgPintér Sándorról sok mindent el lehet mondani, de hogy inába szállt volna a bátorság, azt aligha. Bátran elintéztette a minisztérium egyik vezető munkatársával a belügyi szakszervezeteket, úgy, hogy még neki sem volt hozzá semmi köze.

 

Kommentár nélkül

2012.01.31

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgMiután tegnap tudomást szereztünk róla, hogy a Belügyminisztérium leállíttatta a rendvédelmi szervek állományába tartozó dolgozók szakszervezeti tagdíjának illetményből történő levonását, addig a mai napon azzal kellett szembesülnünk, hogy az ORFK vezetője felmondta a szakszervezetekkel kötött korábbi együttműködési megállapodást.

 

Nem tiltakozunk, perelünk!

2012.01.30

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgSzakszervezetünk a mai napon értesült arról, hogy a Belügyminisztérium utasításban megtiltotta a Magyar Államkincstár számára, hogy a szakszervezeti tagdíjat az állomány béréből levonja, és azt a szakszervezet részére átutalja.

 

Tízezrek veszítik el a kedvezményes BKV-bérletet áprilistól

2012.01.26

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgMintegy 47 ezer ember veszíti el jogosultságát március 31-étől arra, hogy nyugdíjas bérletet vehessen a BKV-nál – mondta a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke a Klubrádióban. A változás az öregségi nyugdíjkorhatár alattiakat érinti.

 

A gyermekek számától is függ majd a közalkalmazott törlesztőrészlete

2012.01.23

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA gyermekek számától is függ majd, hogyan alakul az állami alkalmazottak devizahiteles törlesztőrészlete. Giró-Szász András kormányszóvivő többek között erről is beszélt a Kossuth Rádióban. A hitelterhek enyhítésére kidolgozott kamattámogatott árfolyamrögzítés részleteiről napokon belül levélben tájékoztatják az érintetteket.

 

Összefoglaló a nyugdíjakkal kapcsolatos változásokról

2012.01.21

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgAz alábbiakban az Országos Nyugdíjbiztosító Főigazgatóság honlapján található információkat ismertetjük, a 2012. évtől hatályos nyugdíj és nyugellátásokkal kapcsolatos változásokról:

 

Felhívás véradásra!

2012.01.20

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgSegítségért fordulunk tagjainkhoz, mivel kollégánk 15 éves korú gyermeke súlyos szívbeteg, azonnali szívműtétet kell 2012. január 25-én elvégezni. Ezért kérjük tagjainkat, kollégáinkat, hogy aki teheti, adjon vért az Országos Vérellátó Szolgálatnál: 1113. Budapest, Karolina út 19-21.

 

Tájékoztató a Belügyminisztériumban január 18.-án tartott szakszervezeti konzultációról

2012.01.19

| Menüpont: HÍREK

bmlogo.jpgAz 1996. évi XLIII. törvény (Hszt.) 2012. január 1.-jei hatályú módosulása következtében megváltozott az ágazati érdekegyeztetés fórumrendszere, mellyel összefüggésben a Belügyminisztérium konzultációra hívta össze a rendvédelmi érdekképviseleteket. A megbeszélésre a fenti napon a minisztérium hivatalos helyiségében került sor a munkáltatói és szakszervezeti oldal képviselőinek részvételével.

 

Tájékoztató a kifogástalan életvitel ellenőrzéséhez szükséges hozzátartozói nyilatkozat benyújtásáról

2012.01.17

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgTöbb tagunk azzal a kérdéssel kereste meg szakszervezetünket, milyen következménnyel jár, ha a vele egy háztartásban élő hozzátartozója nem hajlandó aláírni a Hszt. 37/B. §. (5) bekezdésében szabályozott, és a törvény 8. sz. mellékletet képező, a kifogástalan életvitel ellenőrzéséről szóló tájékoztatót, amelyet – az ugyanezen törvényhely (6) bekezdésével együtt olvasva – a hivatásos állomány tagjának saját nyilatkozatával együtt 2012. február 28. napjáig kell benyújtania a munkáltatóhoz.

 

Tisztogatás a rendőrségi szóvivők között?

2012.01.16

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgAz ORFK sajtófőnökének posztjáról történő eltávolítása és a BRFK szóvivője ellen indult lejárató kampány hátterében is a rendőrségen belüli, pozíciókért folyó harcok állhatnak - értesült a STOP rendőrségi forrásból. Neve elhallgatását kérő informátorunk több részletről is beszámolt Tímár Zoltán ORFK-sajtófőnök és Horváth Katalin Fanni BRFK-szóvivő ügyével kapcsolatban.

 

Volt kollégánk hajléktalan lett! - Kidobták Ferenc anyjának hamvait

2012.01.13

| Menüpont: HÍREK

LOGÓ.jpgNem tudta kifizetni albérlete harmincezres lakbérét, ezért utcára rakta Veres Ferencet főbérlője. A férfi most ügyvéd útján követeli ingóságait, köztük az édesanyja hamvait tartalmazó urnát.

 

Több ezer embert küldenek el a közszférában

2012.01.11

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgTöbb mint 6700 álláshely szűnik meg a közszférában a kabinet döntése értelmében. A létszámleépítésről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg. A legtöbb dolgozót, több mint 2300-at a kormányhivataloktól kell elküldeni, írja az MTI.

 

Ma már az is hír, hogy nincs még döntés?!

2012.01.10

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA 2012. január 09-én tartott RÉT ülésen, Pach Dániel elnök, Pósa Zoltán főtitkár és dr. Ilovics Tamás jogi ügyvivő képviselte a Rendőr Szakszervezetek Védegyletét, a munkáltatói oldal részéről Lajtár József r. vezérőrnagy és Zakor Sándor r. ezredes vett részt a megbeszélésen.

 

Drága lett a BKV-bérlet a zsarunak

2012.01.06

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgNyolcezer budapesti rendőr dühöng, mert sok év után először idén nem kapnak éves BKV-bérletet. A cafetériajuttatásukból viszont 140 170 forintért megvehetik a 107 600 forintos bérletet.

 

Új rendőri vezetők

2012.01.04

| Menüpont: HÍREK

logo_webre.jpg2012. január elsejével változott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői állománya, valamint új rendőri vezetőket neveztek ki Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is.