Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Pintér nem tudja megoldani a problémákat több rendőrrel

2010.09.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Semmi esélye nincs Pintér Sándornak társadalmi problémákat rendőri erőkkel megoldani – vélte a Rendőrtiszti Főiskola tanára a Megbeszéljükben. Krémer Ferenc szerint amit a rendőrség tehet, hogy olyan feltételeket hoz létre, amelyek között a lakosok és a politikusok meg tudják oldani a problémákat.
 

Lehet-e rendőr, akinek bűnöző az apja?

2010.09.27

| Menüpont: HÍREK

Kép Vizsgálatát követően jogsértőnek találta Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, hogy egy jelentkezőt az édesapja "bűnözői múltja, esetleges jelene" miatt nem vettek fel a rendészeti szakközépiskolába, egy másikat pedig azért találtak alkalmatlannak, mert 15 évesen ügyészi megrovásban részesült - tájékoztatta az ombudsman hivatala vasárnap az MTI-t.
 

A Tettrekész Szakszervezet szakít a Jobbikkal

2010.09.27

| Menüpont: HÍREK

Kép A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) úgy döntött, hogy felbontja a korábban a Jobbikkal kötött szakmai együttműködési megállapodását, mert szerintük a párt részéről nem valósult meg az együttműködés.
 

SZÉF: További egyeztetések szükségesek - de már a honvédség nélkül

2010.09.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Átalakul a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma (SZÉF), amely a honvédség kiválásával a rendvédelmi szolgálati viszonyban állók érdekegyeztető fórumaként működik tovább - erről született megegyezés a SZÉF szeptember 24-i ülésén a munkavállalói és a kormányoldal között.
 

Sapkadobálással tüntettek a rendőrök az elnöki hivatal előtt, Bukarestben

2010.09.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Mintegy nyolcezer ember vett részt azon a tiltakozó megmozduláson, amelyet az Alfa Kartell tömbhöz tartozó rendőrszakszervezetek rendeztek pénteken Bukarestben. A rendőrök sapkáikat dobálták az elnöki hivatalnak otthont adó Cotroceni palota felé, és követelték, hogy Traian Băsescu elnök tárgyaljon velük. Nem sokkal a harcias kijelentések után azonban a a szakszervezeti vezetők feloszlatták a tüntetést.
 

A demonstráció elhalasztását kéri a belügyminiszter a rendvédelmi szakszervezetektől

2010.09.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Más célt szolgál az önkormányzati választások előtt egy nappal meghirdetett fegyveres és rendvédelmi dolgozók demonstrációja a belügyminiszter szerint, ezért Pintér Sándor arra kéri a szakszervezeti vezetőket, halasszák el megmozdulásukat.
 

Pintér: két év alatt 4500-zal nő a rendőrség létszáma

2010.09.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Két éven belül, 2012 júniusáig 4500 fővel növelik a rendőrség létszámát, amely a fluktuációt figyelembe véve azt jelenti, hogy 3500 egyenruhással több lesz az utcákon, mint jelenleg - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter azt követően, hogy Józsefváros polgármesterével a kerület közbiztonsági helyzetével ismerkedett pénteken.

 

Meghalt a rendőr - letiltották a motorokat

2010.09.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Nem használhatják szerdától a rendőrségnél a Suzuki Bandit típusú motorkerékpárokat - ezt az országos rendőrfőkapitány rendelte el a Magyar Nemzet értesülése szerint.
 

Az EBESZ bakui Irodája szervezésében azerbajdzsáni delegáció látogatott Magyarországra

2010.09.24

| Menüpont: HÍREK

Kép 2010. szeptember 20-22. között az EBESZ bakui Irodája szervezésében, az azeri Belügyminisztérium, illetve a bakui Főpolgármesteri Hivatal képviseletében delegáció látogatott Magyarországra, a látogatás célja a tömegrendezvények biztosítása rendőrségi aspektusainak megismerése volt.
 

A rendőrség feladata lesz az akkreditáció a magyar EU-elnökség idején

2010.09.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Nemcsak a biztosítási feladatok, de az akkreditáció is a rendőrség feladata lesz a jövő év első felében esedékes magyar európai uniós elnökség idején − közölte a Belügyminisztérium európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkára Nagykanizsán.
 

Magyar-szerb országos rendőrfőkapitányi találkozó Budapesten

2010.09.23

| Menüpont: HÍREK

Kép 2010. szeptember 22-én dr. Hatala József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány kétoldalú főkapitányi találkozó keretében fogadta Milorad Veljovic urat, a Szerb Köztársaság Belügyminisztériuma Rendőr Főigazgatóságának vezetőjét és az általa vezetett delegációt.
 

Átadták az „Év rendvédelmi dolgozója” címet

2010.09.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Szilágyi Zoltán rendőr törzszászlós és Kurilla János tűzoltó főtörzszászlós kapta 2010-ben az „év Józsefváros rendvédelmi munkatársa” kitüntetést. Az eseményen Kocsis Máté, a kerület polgármestere és Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára is hangsúlyozta: a kormány és a kerület is mindent megtesz, hogy jobb körülményeket és nagyobb megbecsülést biztosítson a rendvédelmi szerveknek.
 

Nyomoz a rendőrség a katasztrófavédelemnél

2010.09.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Az MTI hatósági forrásokból úgy tudja, a rendőrség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt több olyan szerződéssel kapcsolatban is vizsgálódik, amelyet a katasztrófavédelem korábbi két vezető munkatársa kötött az elmúlt években.
 

Vádat emeltek a volt II. kerületi kapitánnyal szemben

2010.09.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Magánokirat-hamisítás és nagy értékre elkövetett készpénzfizetési eszközzel való visszaélés miatt emelt vádat a Budapesti Nyomozó Ügyészség a volt II. kerületi rendőrkapitány, Hangyási Sándorral szemben – tudta meg a hvg.hu. A kapitány bűne az ügyészség szerint az volt, hogy szolgálati autóját a nyomozóknak átengedte, ő pedig a saját gépkocsijával intézte teendőit, és abba egy rendőrségi alapítvány által biztosított benzinkártyával tankolt.
 

Ferihegy nem civilizált repülőtér

2010.09.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Lekésett járatok, kulturálatlan biztonságiak, birkamódra terelt tömeg, civilizálatlan viszonyok. Tegnapi, a ferihegyi állapotokkal foglalkozó cikkünkre rengeteg reakciót kaptunk, az utasok szerint a helyzet a leírtnál is rosszabb.
 

Belső elhárítást tervez Pintér Sándor a rendőrségnél

2010.09.22

| Menüpont: HÍREK

Kép A belügyminiszter szerint lazult a fegyelem. Pintér magához rendeli a rendőrségi belső elhárítás felügyeletét.
 

Orbán: a szakszervezetek nem írhatják felül a választói akaratot

2010.09.22

| Menüpont: HÍREK

Kép „Soha nem látott stabil partnert kaptak önök, hiszen egy két harmados kormánykoalíció ül most itt”- jegyezte meg Orbán Viktor az Országos Érdekegyeztető Tanáccsal létrejött találkozón. A szakszervezetek már 5 hónapja várnak arra, hogy tárgyalóasztalhoz üljön velük a kabinet.
 

Pintér Sándor válaszlevele

2010.09.21

| Menüpont: HÍREK

Kép Az alábbi hírben Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Kónya Péternek, az FRDÉSZ elnökének küldött válaszlevelét olvashatják.
 

Kitört a közalkalmazotti sztrájk - vigyázzon, aki Romániába tart

2010.09.21

| Menüpont: HÍREK

Kép Országszerte több ezer rendőr sztrájkol Romániában az alacsony bérek és a rossz munkakörülmények miatt. Tiltakozásul fokozott ellenőrzési akciókkal nehezítik a forgalmat.
 

OÉT: októberben kezdődnek a munkálatok

2010.09.21

| Menüpont: HÍREK

Kép Összeült az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) hétfőn, a tanácskozáson a munkavállalók és munkaadók is üdvözölték, hogy az új kormány részvételével a plenáris ülésen megkezdték a munkát, és októberben már érdemi kérdésekről tárgyalhatnak, az ülés időpontjáról a soros elnökök egyeztetnek még.
 

Rendőr mégsem csalhat csapdába rendőrt

2010.09.21

| Menüpont: HÍREK

Kép Az eredeti tervekkel ellentétben a belső bűnmegelőzés nem alkalmazhat majd színlelt vesztegetést.
 

RSZV delegáció Horvátországban

2010.09.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Festői környezetben, a híres adriai üdülőhelyen és sport centrumban, az isztriai félszigeten fekvő Umag városában rendezte meg idén a VI. Nemzetközi Sport Játékokat a Horvát Rendőr Szakszervezet (Sindikata Policije Hrvatske SPH) 2010. szeptember 16 és 19-e között.
 

Bács-Kiskun megyei labdarúgótorna

2010.09.20

| Menüpont: HÍREK

Kép 2010. szeptember 17.-én került megrendezésre a már hagyományosnak mondható Bács-Kiskun megyei labdarúgótorna , melyet a Rendőr Szakszervezetek Védegyletének Dél-alföldi Rendőr Szakszervezete ( DARSZ ) támogatott.
 

Dobozi bocsánatot kért az ostromban megsérült rendőröktől

2010.09.20

| Menüpont: HÍREK

Kép A 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság hétfői ülésén Dobozi József volt Rebisz-parancsnok nyilvánosan bocsánatot kért azoktól a rendőröktől, akik az MTV-székház ostromában megsérültek, miután megfelelő felszerelés nélkül vezényelték ki őket. Révész Márius képviselő felvetette a kártalanítás lehetőségét.
 

Székházostrom: a rendőröket is kártalaníthatják

2010.09.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Révész Máriusz szerint meg kellene fontolni a székházostromkor megsérült rendőrök kártalanítását, mert nem tehettek róla, hogy megfelelő védőfelszerelés nélkül vezényelték ki őket az MTV épületéhez 2006 szeptemberében.
 

A szocialisták eltörölnék a közszféra végkielégítéseit sújtó különadót

2010.09.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be az állami végkielégítések 2 millió forint feletti részét sújtó 98 százalékos különadó eltörlése érdekében.
 

Elhunyt Dr. Ujhelyi János nyugállományú határőr orvos dandártábornok

2010.09.15

| Menüpont: HÍREK

Kép Dr. Ujhelyi János nyugállományú határőr orvos dandártábornok, akinek a Határőrség élete első és utolsó munkahelye volt 87 éves korában tegnap éjjel elhunyt.
 

Lefejezték a Köztársasági Őrezredet

2010.09.15

| Menüpont: HÍREK

Kép Indoklás nélkül menesztette az országos rendőrfőkapitány az őrezred két vezetőjét. Kardos Imre és Sevcsik László leváltása nem volt meglepetés, a rendőrök további személycseréket is prognosztizálnak.
 

Ülésezett a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács

2010.09.15

| Menüpont: HÍREK

Kép Soros ülést tartott 2010. szeptember 13-án a Rendőrség Érdekegyeztető Tanácsa (RÉT).  A fórumon az előre meghirdetett napirendi pontok előtti felszólalás erejéig az ORFK vezetője, dr. Hatala József r. altábornagy úr, valamint az ORFK Humánigazgatási Szolgálat Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztályának vezetője, dr. Horpácsi Ferenc r. ezredes úr is jelen volt.
 

Holtan találták a Bükkben a diósgyőri rendőrőrs parancsnokát

2010.09.15

| Menüpont: HÍREK

Kép Holtan találták szolgálati autójában a Bükkben a miskolci rendőrkapitányság diósgyőri rendőrőrsének parancsnokát, a rendőri vezető az elsődleges adatok alapján szolgálati fegyverével, önkezével vetett véget életének.