Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Munkavállaló Nők X. Országos Konferenciája

2010.10.13

| Menüpont: HÍREK

Kép 2010. szeptember 29.-én a Liga Esélyegyenlőségi Tagozata részéről 9 fő vett részt a hat magyarországi szakszervezeti konföderáció szervezésében és FES támogatásával megrendezésre kerülő Munkavállaló Nők X. Országos Konferenciáján.
 

Kirúgások a közszférában: tiltakozik a szakszervezet

2010.10.12

| Menüpont: HÍREK

Kép A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) úgy értesült, hogy a költségvetési szervek jövő évi gazdálkodásának tervezésére vonatkozó körirat előírja a költségvetési szerveknek költségeik és létszámuk ötszázalékos csökkentését 2011-re; a szakszervezet elfogadhatatlannak tart bármilyen létszámcsökkentést.
 

A rendőrség még nem támogatta jelentős összeggel hősi halottja családját

2010.10.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Nem kapott még a rendőrségtől támogatást Radovics Dusán özvegye és árván maradt gyermeke – tudta meg a hvg.hu. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK)azt közölte, később adnak tájékoztatást arról, hogy a temetési segély mellett mivel segítik a családot.
 

A rendőrség segít a rendőrökön

2010.10.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Elkészítették vasárnapra a rendőrség szakemberei az iszapkatasztrófa sújtotta területeken élő rendőröket ért károk felmérésével. A felmérés elvégzését Hatala József országos rendőrfőkapitány rendelte el.
 

Adócsomag: mit akarnak a szakszervezetek?

2010.10.09

| Menüpont: HÍREK

Kép A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) nem szeretné, hogy a 16 százalékos, egykulcsos szja bevezetésével az alacsony jövedelműek rosszul járjanak - írja a Népszava.
 

Újabb cigány diákok válhatnak rendőrré

2010.10.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Újabb jó tanulmányi eredményeket produkáló roma fiatalok előtt nyílt lehetőség, hogy tanulmányaik befejezése után a rendőri pályát választhassák. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság határozott célja, hogy utánpótlás bázisát szélesítse.
 

Fegyveres rendőrök vigyázzák az iszapos településeket

2010.10.08

| Menüpont: HÍREK

Kép Nyolcvan egyenruhás rendőr - részben géppisztollyal felszerelve - őrzi az ajkai vörösiszap okozta katasztrófa térségének biztonságát csütörtök éjjel.
 

Flashmobot tartott a LIGA a tisztességes munkáért

2010.10.08

| Menüpont: HÍREK

Kép Flashmobot (villámakciót) tartott a Liga Szakszervezetek és a Fiatalok Ligája szakszervezeti tömörülés csütörtökön Budapesten a Moszkva téren - megfogalmazásuk szerint "a feketemunka egyik emblematikus helyén" - ezzel tiltakozva a tisztességtelen, embertelen és törvénytelen foglalkoztatás ellen.
 

Szükség van a szigorú, következetes törvényekre - interjú dr. Kontrát Károllyal

2010.10.08

| Menüpont: HÍREK

Kép Dr. Kontrát Károly a Belügyminisztérium államtitkára és Dr. Kovács Ferenc országgyűlési képviselő, Fidesz-KDNP polgármesterjelölt a héten ismét tárgyalásokat folytatott Nyíregyháza közbiztonságának megerősítéséről. Dr.Kontrát Károllyal a sajtótájékoztató után beszélgettünk.
 

Ahol tudunk, segítünk!

2010.10.07

| Menüpont: HÍREK

Kép Szakszervezetünk alapszabálya egyértelmű, idézet az alapszabályból: „… a Rendőrség állományába tartozó tagjaink érdekvédelme és képviselete.”
 

A bevetési alosztály állománya bevetési pótlékra jogosult!

2010.10.07

| Menüpont: HÍREK

Kép A címben szereplő állítás első hallásra teljesen természetesnek és egyértelműnek tűnik. De mégsem az.
 

Új rendőri vezetőket iktattak be

2010.10.07

| Menüpont: HÍREK

Kép Elbúcsúztatták a Győr-Moson-Sopron megye megbízott rendőrfőkapitányává kinevezett Takács Tibor ezredest, és egyben új rendőri vezetőket iktattak be hivatalukba a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság ünnepélyes állománygyűlésén szerdán Szombathelyen
 

Dugót okoztak a tiltakozó rendőrök

2010.10.07

| Menüpont: HÍREK

Kép Tiltakozó akciókat folytatnak a moszkvai Seremetyevo nemzetközi repülőtéren dolgozó rendőrök: elállják a repülőtéri parkoló mindhárom bejáratát, mert nem tetszik nekik, hogy az egyik terminálnál a tervek szerint nekik is fizetniük kell a parkolásért.
 

Utcára vonultak a szerb rendőrök

2010.10.06

| Menüpont: HÍREK

Kép Belgrádban rendőrök tüntettek a szerb kormány épülete előtt, ahol új kollektív szerződések megkötését követelték.
 

Magyar rendőr nyerte az IFAA Világbajnokságot

2010.10.05

| Menüpont: HÍREK

Kép A legnagyobb amatőr íjász szervezet, az IFAA legutóbbi világversenyén a legrutinosabb német íjászokat és az angol címvédőt is maga mögé utasította a magyar rendőr főtörzszászlós, Buzás Károly.
 

A szakszervezetek tárgyalni akarnak, nem levelezni

2010.10.05

| Menüpont: HÍREK

Kép Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerint nemcsak az alkotmánnyal, hanem az európai normákkal is ütközik, hogy kormány mintegy négy hónapig nem hívta össze az Országos Érdekegyeztető Tanácsot (OÉT), a jövőben pedig elsősorban írásos anyagokban kíván kommunikálni a szervezettel.
 

Változások a budapesti rendőrségnél

2010.10.04

| Menüpont: HÍREK

Kép A budapesti rendőrfőkapitány javaslatára az országos rendőrfőkapitány 2010. október 4-ei hatállyal visszavonta vezetői kinevezését és egyidejűleg nyugállományba helyezte Dr. Béres László r. ezredes urat, a BRFK IX. kerületi Rendőrkapitányság vezetőjét és egyben megbízta a kapitányságvezetői feladatok ellátásával Dr. Lóczi Zsolt r. ezredes urat, aki korábban a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatói feladatait látta el.
 

Tagadta bűnösségét a volt budapesti rendőrfőkapitány

2010.10.04

| Menüpont: HÍREK

Kép Tagadta bűnösségét a korrupcióval vádolt Berta Attila egykori budapesti rendőrfőkapitány a Fővárosi Bíróságon hétfőn megkezdődött büntetőperében, amely összefügg az UD Zrt.-vel.
 

Kétoldalú együttműködés az osztrák és a magyar rendőrség között

2010.10.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Dr. Herbert Anderl úr, az osztrák Szövetségi Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója meghívása alapján osztrák-magyar országos rendőrfőkapitányi találkozóra került sor Bécsben.
 

Nem demonstrálnak a fegyveres és rendvédelmi dolgozók szombaton

2010.10.01

| Menüpont: HÍREK

Kép Nem demonstrálnak szombaton a fegyveres és rendvédelmi dolgozók szakszervezetei; a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma (SZÉF) munkavállalói oldalának képviselői pénteken közölték döntésüket a Belügyminisztériumban (BM) tartott plenáris ülésen.
 

SZÉF: Közelednek az álláspontok

2010.10.01

| Menüpont: HÍREK

Kép Ha a pénteki ülésén sikerül a megállapodást rögzíteni, nem lesz rendvédelmi demonstráció.
 

Sztrájkol a szlovén közszféra a bérbefagyasztás ellen

2010.10.01

| Menüpont: HÍREK

Kép Mintegy 80 ezer szlovén rendőr, vámtisztviselő, újságíró kezdett hétfőn nyílt végű sztrájkot Szlovéniában: a közszolgálati alkalmazottak tiltakoznak a kormány terve ellen, amely két évre befagyasztaná a közalkalmazotti béreket.
 

Még nem tudni, mi lesz az OÉT-tel

2010.10.01

| Menüpont: HÍREK

Kép Az adó- és járuléktörvények módosítása, a költségvetést megalapozó törvények, valamint a bértárgyalások megkezdése – lapunk információi szerint többek között ezekkel a kihívásokkal kell megküzdenie az Országos Érdekegyeztető Tanácsnak (OÉT) októberben.
 

Egész Európa tiltakozik: Ne a dolgozó fizessen a válságért!

2010.09.30

| Menüpont: HÍREK

Kép Magyarországtól Portugáliáig és Litvániától Ciprusig az egész kontinensen átívelő tüntetés-sorzottal tiltakoztak szerdán szakszervezetek a szerte Európában tervezett vagy bevezetett kormányzati megszorítások ellen. A demonstráción a LIGA Szakszervezetek is képviseltette magát.
 

Szakértők ideje

2010.09.30

| Menüpont: HÍREK

Kép Horn Gyula mondandójával kísértetiesen csengenek egybe a minap megnyilvánuló Pintér Sándor szavai. A belügyminiszter szerint a gazdasági válság hatására „egyre több olyan jelenség lesz, ami a rendvédelmi szervek nélkül nem lesz megoldható". Növekszik majd a korrupció, szaporodnak az utcai bűncselekmények és a fegyveres rablások, amelyeknek csak megerősített rendőrséggel lehet gátat vetni.
 

Pintér miatt nem tudták elvágni Orbán testőrének torkát

2010.09.29

| Menüpont: HÍREK

Kép „Pintér idején azért nem tudták elvágni a torkom, mert nála ez nem volt olyan könnyű” – mondta egy két évvel ezelőtti interjúban Hajdú János, Orbán Viktor testőre annak kapcsán, hogy a 2002-es kormányváltás után szerinte ellehetetlenítették a rendőrségen. Hajdút nemrég dandártábornokká nevezték ki, hogy az újonnan felállított Terrorelhárítási Központot vezesse.
 

Egymilliárddal adós a BRFK - elképesztő összegekkel tartozik az állam

2010.09.29

| Menüpont: HÍREK

Kép A költségvetési intézmények kifizetetlen számlaállománya augusztusban elérte a 30,6 milliárd forintot, ami az előző hónaphoz képest 2,3 milliárd forint növekedést jelent. Rendőrök, kórházak, de még az Opera sem fizet a szállítóinak.
 

Bencze: revansból lőttek a rendőrpalotára

2010.09.29

| Menüpont: HÍREK

Kép Bencze József meggyőződése, hogy a rendőrség tudja, kik voltak az elkövetők. A volt országos rendőrfőkapitány erről a 2002-2010 közötti jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság keddi ülésén beszélt.
 

Éhezik a családja, folyik a nyomozás a motoros rendőr ügyében

2010.09.28

| Menüpont: HÍREK

Kép A motoros rendőr édesanyja elkeseredésében Orbán Viktorhoz fordul segítségért.
 

Tisztes munka világnapja

2010.09.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Október 7-e a Tisztes Munka világnapja, melynek alkalmából idén is a világ számos pontján, különböző akciókkal hívják fel a szakszervezetek a figyelmet arra, hogy munkavállalók tízmilliói dolgoznak tisztességtelen feltételekkel, embertelen körülmények között, törvénytelenül.