Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Ab: alkotmányellenes a 98 százalékos különadó

2010.10.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Alkotmányellenesnek nyilvánította az Alkotmánybíróság (Ab) a 98 százalékos különadót és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette.
 

Levél a belügyminiszternek

2010.10.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Tíz rendvédelmi szakszervezet, köztük a Rendőr Szakszervezetek Védegylete, levélben fordult a belügyminiszterhez a bérek, a béren kívüli juttatások, az 1/2 –es szorzójú beosztások meghatározásának elmaradása és a rendkívüli szolgálatot ellátók díjazásai tárgyában.
 

A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Parancsnoksága idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját

2010.10.26

| Menüpont: HÍREK

Kép A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Parancsnoksága idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. E jeles alkalomból kerül megrendezésre 2010. október 30-án Budapesten az RSZKK Vágóhíd utcai telephelyén a rendőrségi dolgozók, valamint a meghívottak és hozzátartozóik számára látogatható, számos programmal egybekötött, sajtónyilvános ünnepség.
 

Jön az egységes ételutalvány - interjú az adóügyekért felelős helyettes államtitkárral

2010.10.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Évente kell számítani jelentősebb adóváltozásokra, az évközi módosításokat szeretnénk elkerülni - mondta az [origo]-nak Balog Ádám, az adóügyekért felelős helyettes államtitkár. Balog szerint egyelőre nincs napirenden az eva és az ekhó megszüntetése, a megújulási kártya január 1-jétől jelenhet meg, a hidegételes és a melegételes utalvány közötti különbséget pedig megszüntetik, és jön az egységes ételutalvány.
 

Beszakadt a Ferihegyi repülőtér betonja

2010.10.26

| Menüpont: HÍREK

Kép A FedEx fuvarozócég felszállásra váró repülőgépe letért a kijelölt gurulóútról és beszakadt alatta a beton. A műszaki mentés 12 órán át tartott.
 

Megbízhatósági vizsgálatot vezethetnek be a rendőröknél

2010.10.26

| Menüpont: HÍREK

Kép A rendőrség szervezetének átalakítását, a rendvédelem egységes belső ellenőrzési rendszerének megteremtését - benne a megbízhatósági vizsgálat bevezetését - tartalmazza egyebek mellett a belügyminiszter által az Országgyűlésnek benyújtott javaslat, melyről a Népszabadság cikkezik.
 

Október végén derülhet ki, mi lesz a közszférával

2010.10.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Nem cáfolta a közszféra 10 százalékos létszám-leépítésértől szóló híreket Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az OÉT ülésén, véleménye szerint a hónap végi büdzsétárgyalások után lehet egyeztetni létszámról.
 

Ünnepi megemlékezés és elismerések átadása

2010.10.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Nemzeti ünnepünk, október 23-a, az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének 54., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 21. évfordulója alkalmából az Országos Rendőr-főkapitányságon megrendezett ünnepi megemlékezésen vehették át elismeréseiket a rendőrségi dolgozók.
 

OÉT: tárgyalnak az adótervekről

2010.10.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Plenáris ülést tart ma az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT), amelyen a szociális partnerek többek között megvitatják a kormány adóterveit.
 

Minőségromlás előtt a közszféra

2010.10.22

| Menüpont: HÍREK

Kép A kormány intézkedései miatt egyre kevésbé vonzó a közszféra, ám ez egyelőre nem látszik, mert a válság miatt mindenki ragaszkodik az állásához. Hosszabb távon viszont komoly minőségi romlás várható, és csak kevesen fogják a közszférát választani.
 

Kedden határoz az AB a magánszemélyek különadójáról

2010.10.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Az Alkotmánybíróság október 26-án ismerteti határozatát a LIGA Szakszervezetek által megtámadott 98%-os különadóról szóló törvénycikkről, melyben remélhetőleg megsemmisíti azt.
 

Csökkent az átlagbér a közszférában

2010.10.21

| Menüpont: HÍREK

Kép A közfoglalkoztatás bővülése egyfelől növelte az alkalmazásban állók létszámát, másfelől lehúzta a költségvetési szféra átlagbérét. Az szja-változások miatt több maradt a zsebünkben.
 

Pénteken véget ér a rendőrségi toborzás

2010.10.21

| Menüpont: HÍREK

Kép Október 22-e, péntekig adhatják be a jelentkezésüket azok az érdeklődők, akik februártól szeretnének rendőrként dolgozni.
 

Pesszimista találgatások: ötvenezres elbocsátás a közszférában?

2010.10.21

| Menüpont: HÍREK

Kép Tömeges elbocsátásra készül az Orbán-kormány a közszférában jövő év elejétől - írja csütörtöki számában a Népszava.
 

Nemzeti munkavédelmi politikát akar az OÉT

2010.10.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Mielőbb életbe kell léptetni a nemzeti munkavédelmi politikát, és olyan rendszert kell kialakítani, amely feleslegessé teszi a foglalkozási megbetegedések eltitkolását - mondta Mandrik István, az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) Munkavédelmi Bizottsága munkáltatói oldalának elnöke kedden Budapesten háttérbeszélgetésen.
 

A szakszervezetek szerint romlott a katonák helyzete

2010.10.20

| Menüpont: HÍREK

Kép A katonák egyre rosszabbodó szociális helyzetére, a szolgálati nyugdíjrendszer megszűnésének veszélyére fókuszál a visegrádi négyek - Magyarország, Szlovákia, Lengyelország és Csehország - (V4) katonai érdekvédelmi szervezeteinek konferenciája, amely kedden kezdődött meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Erdőbényén.
 

Sztrájkot terveznek a rendőrök is

2010.10.19

| Menüpont: HÍREK

Kép A hét közepén, szerdán Duąan Miąčević, a sztrájkbizottság vezetője bejelentette: a 21 szakszervezet befejezi a tiltakozásokat. Közben a kormány újabb megszorító intézkedéséről adott hírt az RTV Slovenija, miszerint a világon működő mintegy 56 szlovén lektorátus közül tízet zárnának be.
 

Szakszervezetek: Hiányoznak a konkrétumok az akciótervből

2010.10.19

| Menüpont: HÍREK

Kép A miniszterelnök által hétfőn bejelentett második akcióterv kapcsán elemzők biztató kilátásokról beszélnek, míg a szakszervezetek hiányolják a részleteket, a munkaadók üdvözlik a bürokrácia csökkentését, az agrárszektor pedig örül a Széchenyi-kártya bevezetésének.
 

Újabb rendőri vezetőnek kellett távoznia

2010.10.19

| Menüpont: HÍREK

Kép A mai nappal visszavonták a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rendészeti igazgatójának, Bozsó Zoltánnak a vezetői megbízását. A tábornok távozása – mint arról beszámoltunk – már másfél héttel ezelőtt felmerült. Bozsó helyére – információink szerint – Markó Attila III. kerületi rendőrkapitány kerül. A rendőrség holnap jelenti be a személycserét.
 

Megosztottak a szakszervezetek

2010.10.18

| Menüpont: HÍREK

Kép Megosztja a munkavállalói szakszervezeteket a jövő évi adótörvények tervezete. A Munkástanácsok Országos Szövetsége támogatja a kormány elképzeléseit és indokoltnak tartja a válságadót is.
 

33 rendőrkapitányság kap támogatást

2010.10.18

| Menüpont: HÍREK

Kép Több mint 70 millió forintnyi támogatást oszt szét a Belügyminisztérium országszerte a rendőrkapitányságok között a közbiztonság javítása érdekében.
 

Tudja meg, mennyi pénz maradhat a zsebében jövőre!

2010.10.17

| Menüpont: HÍREK

Kép Egykulcsos, 16 százalékos szja, növekvő, több gyerek után jelentősen megugró családi adókedvezmény, kevesebb adóbevallás. Benyújtotta az új adótörvényeket a kormány. Ismerje meg a részleteket!
 

Körözött személyeket is átengedhetnek a határőrök - az ORFK tájékozódna

2010.10.17

| Menüpont: HÍREK

Kép A Bukarestben megjelenő Adevarul című napilap elektronikus változatának pénteki közlése szerint a román és a magyar határőrök 400 euró kenőpénzért körözött személyt is hajlandók átengedni a határon, a lejárt érvényességű iratokkal rendelkezők esetében pedig száz euróért hunynak szemet a törvénytelenség fölött.
 

Karambolozott az országos rendőrfőkapitány

2010.10.15

| Menüpont: HÍREK

Kép Karambolozott az országos rendőrfőkapitány péntek reggel Budapesten. Hatala József a szolgálati autójában ült utasként, amikor – vélhetően a másik autós szabálytalansága miatt – a két jármű összeütközött.
 

Bírálja a kormányzati intézkedéseket az Autonóm Szakszervezet

2010.10.15

| Menüpont: HÍREK

Kép A jövő év első negyede lesz a "szembesülés" időszaka, amikor a munkavállalók a gyakorlatban is megtudják, milyen hatásai vannak az eddigi kormányzati intézkedéseknek - mondta csütörtöki győri sajtótájékoztatóján Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke.
 

Kényszerkölcsönbe venné az állam a nyugdíjakat

2010.10.15

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek csak reméli, hogy a miniszterelnök tegnapi beszédében elhangzott – nehezen értelmezhető – nyugdíjpénztári elvonást csak a sajtó értette félre, és valójában az állam nem tervezi a magánnyugdíj-pénztáraknak szánt pénzek visszatartását.
 

Újabb rendőr kezén kattant a bilincs

2010.10.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Jelenleg 14 rendőr van előzetes letartóztatásban, a szeptember elején őrizetbe vett hét rendőr közül egyet - aki együttműködött a hatósággal - az ügyészség egyetértésével kiengedtek kétmillió forint óvadék ellenében, a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.
 

Tiltakozik a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma

2010.10.14

| Menüpont: HÍREK

Kép A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ügyvivő Testülete keddi ülésén elfogadott közleményben tiltakozott a kormány közszolgálatban dolgozókat sújtó tervezett intézkedései ellen.
 

Új adócsomag: nagy változás előtt a cafeteria

2010.10.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Kedvez a gyerekvállalásnak az új adócsomag, ugyanakkor jelentős adó terhelheti majd az igen népszerű béren kívüli juttatásokat, s így pórul járhatnak a munkavállalók - vélik adószakértők az egyik hírportál birtokába jutott kormányzati adóelképzelésekre reagálva.
 

Nógrádi rendőrök karitatív munkája Devecserben

2010.10.13

| Menüpont: HÍREK

Kép Az iszappal elöntött házak kármentesítésére érkezett Devecserbe tegnap hajnalban Nógrád megyéből egy nyugdíjas és aktív rendőrökből álló 23 fős csoport.