Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Tájékoztató a Rendőrség 2011. évi költségvetési javaslatáról

2010.11.08

| Menüpont: HÍREK

Kép A Kormány meghirdette a Nemzeti Együttműködés Programját, amelynek fő pillérei a munka, az otthon, a család, az egészség és a rend. Nemzeti ügy és nemzeti érdek, hogy Magyarországon rend legyen, olyan rend, amely igazságot szolgáltat, szigorú törvényeket alkot, mindenkinek védelmet garantál, új politikai értékrendet alakít ki és ezzel megteremti a nemzet felemelkedését.
 

Különadó: az érdekvédők többet akarnak

2010.11.08

| Menüpont: HÍREK

Kép Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács munkavállalói oldala szerint a szabadságmegváltás mellett a felmentési időre járó juttatásoknak is ki kell kerülniük a 98 százalékos különadó hatálya alól.
 

OÉT: a szakszervezetek sem hisznek a magyar csodában

2010.11.06

| Menüpont: HÍREK

Kép A munkavállalói oldal nem tartja megalapozottnak a kormány jövő évre vonatkozó, 3 százalékos gazdasági növekedési előrejelzését.
 

A rendőrség nem lesz érdekelt a bírságolásban?

2010.11.05

| Menüpont: HÍREK

Kép Jövőre 16 milliárd forint bevételt remél a költségvetés az objektív felelősség keretében a szabályszegő autósokra kiszabandó bírságból. A kormány szerint az, hogy a bevétel a belügy költségvetésében szerepel, komoly előrelépés - hiszen a rendőrség nem lesz közvetlenül érdekelt a bírságolásban.
 

Titkos megfigyeléssel ellenőrzi a rendőröket a kormány

2010.11.05

| Menüpont: HÍREK

Kép Megbízhatósági vizsgálat, környezettanulmány, törvényes bűncselekmények – rövid pórázra vette a rendőrséget az új törvény.
 

Lázár enged a szakszervezeti módosító javaslatoknak

2010.11.04

| Menüpont: HÍREK

Kép Az Országgyűlés már hétfőn este elfogadhatja a 98 százalékos különadó bevezetéséről szóló jogszabályt, amelynek szövegébe a Fidesz a szakszervezetek javaslatait is beépítené.
 

Felkészületlen rendőrök a gátakon

2010.11.04

| Menüpont: HÍREK

Kép A Belügyminisztérium a felsőzsolcai árvíz idején érkezett panaszok hatására egységes rendszerbe szervezi a veszélyhelyzet kezelésében részt vevő szervek ellátásának szabályozását - közölte az Országgyűlési Biztos Hivatala.
 

Kontrát: új rendőrségnek kell születnie

2010.11.03

| Menüpont: HÍREK

Kép A belügyi államtitkár szerint szakítanak az elmúlt évek gyakorlatával, amelyek szerint a rendőr az állami uralom jelképe és végrehajtója. Kontrát Károly a parlamentben leszögezte, a rendőrnek elsősorban védelmet és biztonságot kell szolgáltatnia.
 

Pintér Sándor hamar lezavarta a fejcseréket

2010.11.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Fél év alatt szinte a teljes rendőri vezérkart lecserélték a jelenlegi belügyminiszterhez és országos rendőrfőkapitányhoz lojális emberekre. A hvg.hu információi szerint november 10-étől a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, december 10-én pedig a Szolnok megyei élén lesznek újabb változások.
 

Felvételi tájékoztató a 2011. évben induló rendőr szakképzésről

2010.11.03

| Menüpont: HÍREK

Kép A Belügyminisztérium, valamint az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti szakközépiskolái érettségire épülő, nappali tagozatos szakképzést indítanak az országos képzési jegyzékben szereplő rendőr szakképesítés megszerzésére. Az iskolai végzettség a rendőrségnél tiszthelyettesi, zászlósi beosztás betöltésére jogosít.
 

Kinevezték az új budapesti rendőrfőkapitányt

2010.11.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Schmitt Pál köztársasági elnök november 1-jei hatállyal dandártábornokká léptette elő, Pintér Sándor belügyminiszter pedig kinevezte Budapest rendőrfőkapitányának Tóth Tamás eddigi megbízott főkapitányt - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság.
 

Munkaköri leírás nélkül a Terrorelhárító Központ dolgozói

2010.11.02

| Menüpont: HÍREK

Kép A mai napig sincs munkaköri leírása azoknak a rendvédelmi dolgozóknak, akiket a szeptemberben működésbe lépett Terrorelhárító Központba (TK) rendeltek munkavégzésre - olvasható a Népszava keddi számában.
 

A közszféra lesz a jövő év vesztese

2010.11.02

| Menüpont: HÍREK

Kép A jövő évi költségvetésnek vesztesei is vannak, az ismertetett pontok alapján ez a közszféra lesz. Utóbbi terület jelenlegi 690 ezres létszámát jövőre 25-30 ezerrel kívánja csökkenteni a kormány.
 

Szakszervezeti kritika a büdzsé-tervezetnek

2010.11.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Nemtetszésüket fejezték ki a szakszervezek a szombaton bejelentett büdzsé-tervvel kapcsolatban: az MSZOSZ elnöke szerint a közszféra dolgozói már eddig is sok áldozatot hoztak, a mostani elképzelések pedig csak a költségvetési igényeket elégítik ki. A SZEF vezetője úgy véli, a kormány megszegte korábbi ígéreteit.
 

Négyezer új rendőr kiképzését tervezik

2010.10.30

| Menüpont: HÍREK

Kép A 2011-es költségvetés az állampolgárok védelmét és biztonságát jobban szolgáló szervezeti átalakításokhoz, a fejlesztésekhez és a fenntartás arányos növeléséhez biztosít többletforrásokat - tartalmazza a kormány által szombaton benyújtott költségvetés általános indokolása.
 

Ellenzik a fűnyíróelv szerinti létszámleépítést a szakszervezetek

2010.10.30

| Menüpont: HÍREK

Kép Ellenzik a fűnyíróelv szerinti létszámleépítést a közszférában a munkavállalói érdekképviseletek és hiányolják, hogy a kormány nem a feladatokhoz igazítja létszámot.
 

Ambíciózus a 2011-es költségvetés

2010.10.30

| Menüpont: HÍREK

Kép A költségvetés tervezete megjelent a Parlament honlapján, igaz, pár óra késéssel, mint az ígért közzétételi időpont. A 2011. évi költségvetésben az államháztartás hiánya 798,8 milliárd forint, a GDP 2,8 százaléka 16.197,5 milliárd forint bevétel és 16.996,2 milliárd forint kiadás mellett - olvasható az Országgyűlés honlapján elérhető törvényjavaslatban.
 

Saláta Pintér-módra - a kormány új rendőrséget épít

2010.10.30

| Menüpont: HÍREK

Kép A "forradalmi törvényhozás" lázában mintha elkerülné a közvélemény figyelmét az, amire a kormány a rendőrség, a büntetés-végrehajtási szervezet, a vám- és pénzügyőrség, az állami és hivatásos önkormányzati tűzoltóság, a polgári védelem, az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat hivatásos állományú tagjai, valamint az idegenrendészeti és menekültügyi hatóság, az állami adóhatóság és a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ munkatársainak átvilágítása címén készül. Pedig nem ártana figyelni, mert itt valóban "új rendőrség épül".
 

Lázár egyeztet a szakszervezetekkel a különadóról

2010.10.30

| Menüpont: HÍREK

Kép A jövő héten egyeztet a szakszervezetekkel a Fidesz frakcióvezetője, hogy a 98 százalékos különadó a közalkalmazottakat ne érintse.
 

Felszámolná a BA-t a Zóna

2010.10.29

| Menüpont: HÍREK

Kép Felszámolási eljárást kezdeményezett a Zóna Taxi a Budapest Airport ellen kifizetetlen számlái miatt - mondta el Veres István, a konzorcium szóvivője.
 

Új főkapitánya lesz Nógrád megyének

2010.10.29

| Menüpont: HÍREK

Kép Mihály István ezredest, a gödöllői kapitányság vezetőjét jelölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének az országos rendőrfőkapitány, a kinevezést egyhangúlag támogatja a megyei önkormányzat. A testület erről pénteki rendkívüli ülésén szavazott.
 

Határőrként kezdte az új rendőrfőkapitány

2010.10.29

| Menüpont: HÍREK

Kép Hatala József országos rendőrfőkapitány Csizmadia Gábort nevezte ki Komárom-Esztergom megye rendőrfőkapitányává, döntéséhez a megyei közgyűlés csütörtöki ülésén kérte, és meg is kapta a képviselők támogatását – tájékoztatta a közgyűlés sajtóreferense az MTI-t.
 

Hadbírósággal fenyegették az elhunyt motoros rendőrt a család ügyvédje szerint

2010.10.29

| Menüpont: HÍREK

Kép A kopott gumik miatt meg akarta tagadni, hogy motorra üljön, mire hadbírósággal fenyegették azt a motoros rendőrt, aki augusztus 16-án vesztette életét.
 

Egykulcsos adó - a munkavállalók 80 százalékra rosszabbul jár

2010.10.29

| Menüpont: HÍREK

Kép A kormánynak gyakorlatilag nincs programja, az emberek bizonytalanságérzetét pedig nagyban növeli, hogy végig nem gondolt eseti döntések születnek - mondta Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) elnöke csütörtökön Salgótarjánban sajtótájékoztatón.
 

Devizahitel-törlesztés cafeteriából?

2010.10.28

| Menüpont: HÍREK

Kép A Cafetéria Egyeztető Tanács azt javasolja, hogy legyen adómentesen juttatható a devizahitelnek az a része, amely az eredeti törlesztőrészlet és a jelenleg fizetendő törlesztőrészlet nagysága között van.
 

A rendőrségnél landolt a reptéri taxitender

2010.10.28

| Menüpont: HÍREK

Kép A Zóna Taxi résztulajdonosa a rendőrségen is megtámadta a Budapest Airport taxitenderét. Szerinte a reptérüzemeltető jogtalanul járt el, amikor előzetes tárgyalásokat folytatott más fuvarszervezőkkel.A cég szerint azonban az egyeztetés a tenderek velejárója, és el is várható egy ekkora megbízás esetén.
 

Budapest rendőrfőkapitány-helyettesét is fel akarták robbantani

2010.10.27

| Menüpont: HÍREK

Kép A budapesti rendőrfőkapitány közbiztonsági helyettesének kocsijára szerelt bombát a Hunnia Mozgalom néhány katonája 2008 októberében - írta szerdai számában a Magyar Nemzet "a Budaházy György nevével fémjelzett büntetőügy nyomozati dokumentumaira" hivatkozva.
 

Jönnek a közszférában a leépítések

2010.10.27

| Menüpont: HÍREK

Kép A kormány jövőre és 2012-ben is folytatja Magyarország pénzügyi konszolidációját: fenntartja a válságadókat, reálértéken tartja az állami költségvetés kiadási oldalát, és ahol lehet, csökkenti a dologi kiadásokat, hogy 2013-tól az ország újra visszakerüljön az Európai Unió (EU) élvonalába – mondta Matolcsy György az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki plenáris ülésén.
 

Elmaradt juttatásaik miatt demonstráltak a vámosok

2010.10.27

| Menüpont: HÍREK

Kép Elmaradt juttatásaik és a jövő évi bértábla módosítása miatt tartott fáklyás tiltakozást a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezete (VPFSZ) a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt. A szervezők becslése szerint mintegy 250-en vettek részt a demonstráción.
 

Menesztették a 2006 őszi eseményekben érintett rendőrkapitányt

2010.10.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Az államfő a belügyminiszter előterjesztésére december 30-i hatállyal felmentéssel megszünteti Szabadfi Árpád rendőr dandártábornok szolgálati viszonyát, és az év utolsó napjával szolgálati nyugállományba helyezi őt.