Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Újra megnyitották a Mátrában balesetet szenvedett motoros rendőr aktáját

2010.11.24

| Menüpont: HÍREK

Kép A Nemzeti Nyomozó Iroda halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt vizsgálja Szegedi Henrik halálát
 

Fogházra ítélték a halálos balesetet okozó volt rendőrfőkapitányt

2010.11.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Nem jogerősen kilenc hónap letöltendő fogházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Városi Bíróság a halálos balesetet okozó Berta Attila volt Tolna megyei és budapesti rendőrfőkapitányt kedden.
 

Élettársa van? Óvatosan a cafeteriával!

2010.11.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Idén január óta közeli hozzátartozóként a munkavállaló bejegyzett élettársa után is kaphat üdülési csekket - ez jövőre sem változik, sőt az internet utalvány is ebbe a körbe kerül. Sokan azonban nem tudják, ki számít bejegyzett élettársnak, így egy esetleges adóellenőrzés után váratlan meglepetés érheti őket.
 

RSZV álláspont

2010.11.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Az alábbiakban a Rendőr Szakszervezetek Védegylete Elnökségének álláspontját olvashatják, a Hszt. hatálya alá tartozó fegyveres nyugdíjmegállapító szervek integrációja kérdésében.

 

Bérek, juttatások, nyugdíj és jövőkép 2011-ben és azután

2010.11.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Akik már találkoztak a Nemzeti Együttműködés Programja (a továbbiakban, egyesekben talán nosztalgiát ébresztve: NEP) című kormányprogramban leírtakkal, azok sejthették, hogy a NEP céljainak elérése érdekében alaposan át kell alakítani a belügyi ágazatot, beleértve a rendőrséget, a tűzoltóságokat (hivatásos és önkormányzati, a büntetés-végrehajtást és az egyéb fegyveres testületeket. Az alábbiakban azt kívánom bemutatni, hogyan „váltják aprópénzre” ezen ígéreteket, azaz hogyan történik a NEP céljainak megvalósítása.
 

Mikulás

2010.11.19

| Menüpont: HÍREK

Kép

 

Közgyülési meghívó(1284)

2010.11.19

| Menüpont: HÍREK

Kép A Központi Rendőr Szakszervezet 2010. november 25-én, 12:45 órakor rendkívüli közgyűlést tart a Rendőrség RIK teve utcai központjának télikertjében.
 

Országos Rendőrfőkapitány Úr látogatása az Interpolnál

2010.11.19

| Menüpont: HÍREK

Kép A látogatás az EU elnökség közeledtével a nemzetközi rendőri együttműködés fokozását célozza.
 

OÉT: 4,5-6 százalékos sávban emelkedhet a minimálbér

2010.11.19

| Menüpont: HÍREK

Kép Az MSZOSZ 10 százalékot meghaladó emelést akar, de kizárt, hogy ebbe a foglalkoztatók belemenjenek.
 

A szakszervezetek társadalmi szerepvállalása - munkahelyi érdekvédelem, és azon túl

2010.11.18

| Menüpont: HÍREK

Kép Már-már hagyománnyá kezd válni, hogy a Fiatalok Ligája a Friedrich Ebert Alapítvánnyal karöltve tart konferenciát a budapesti Best Western Hungária hotelben, ahol a lelkes fiatal résztvevők mindig új, a szakszervezeti munkával kapcsolatos releváns témával ismerkedhetnek meg.
 

Üldözik a közszolgálati dolgozókat?

2010.11.18

| Menüpont: HÍREK

Kép A félelem miatt a dolgozók teljesítménye nem nő, a kirúgás árnyékában a legtöbben nem tudnak a feladataikra koncentrálni. A rettegés nem motivál – állítják a szakemberek. Az indoklás nélküli elbocsátást megengedő törvények miatt is igen erős a bizonytalanság a közszférában, emellett most egy másik törvénytervezet is borzolja a kedélyeket.
 

Így változnak az adózási szabályok jövőre - Bérkalkulátorral!

2010.11.17

| Menüpont: HÍREK

Kép A Parlament által kedden megszavazott új jogszabályok egy része előzetesen már ismert volt, ám voltak nyitott kérdések, ahogy meglepetés is.
 

Kacziba: a rendőrségnek alkalmazkodnia kell a társadalmi folyamatokhoz

2010.11.17

| Menüpont: HÍREK

Kép Kacziba Antal, a Rendőrség Tudományos, Technológiai és Innovációs Tanácsának elnöke szerint a rendőrség munkájának állandóan alkalmazkodnia kell a társadalmi folyamatokhoz, változásokhoz, mert azok a bűnelkövetést is befolyásolják.
 

Tárgyalással is lehet eredményt elérni a BRFK-n!

2010.11.16

| Menüpont: HÍREK

Kép A Központi Rendőr Szakszervezet vezetősége megdöbbenve értesült a KOVÓ-n szolgálatot teljesítő tagjaitól 2010. október végén, hogy a BRFK vezetősége a szervezet korszerűsítéssel egyidőben - a létszámhiányra hivatkozva - a kombinált munkaidőrend 24 órás szolgálati időrendjét 12 órásra módosította.
 

Törvény mondaná ki, hogy hazudik a rendőr

2010.11.16

| Menüpont: HÍREK

Kép A rendőri vallomáson alapuló ítélet csak törvénysértő lehet – ez az üzenete az ötödik semmisségi törvénynek, amely szerint a 2006-os zavargások résztvevői ellen hozott valamennyi olyan verdikt semmis lenne, amelyet kizárólag rendőrök állításaira alapoztak.
 

Három rendőrt marasztaltak el a motoros rendőr halála miatt

2010.11.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Három rendőrt elmarasztaltak a nyáron meghalt motoros rendőr ügyében - közölte az RTL Klub Híradója. Az egyikük egy osztályvezető, akinek tudnia kellett volna, hogy a motor rossz állapotban van, és hogy nem vizsgálták át. A rendőrség nem árulta el, hogy a három rendőr milyen büntetést kapott.
 

RÉT ülés 2010. november 15-én

2010.11.15

| Menüpont: HÍREK

Kép A RÉT ülésen az RSZV-t Pósa Zoltán főtitkár és Dr. Bögi Tamás jogtanácsos képviselte. Az ülésen szakszervezetünk az előzetesen írásban feltett kérdéseken kívül a BRFK túlóra kérdésével és az ORFK  Információtechnológiai és Műszaki főosztályon kialakult bérfeszültséggel foglalkozott.
 

Focikupa

2010.11.15

| Menüpont: HÍREK

Kép Mai napon került megrendezésre az ORFK Rendvédelmi Szervek Kiképző Központjának Vágóhíd utcai sporttelepén, a Központi Rendőr Szakszervezet és a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság első, közös szervezésű focikupája.
 

Újabb megszorítás a rendőrségnél

2010.11.14

| Menüpont: HÍREK

Kép A Belügyminisztérium korábban megígérte, hogy jövőre is megkapják a rendvédelmi szervek az idei évi cafeteriát, ám most úgy tűnik mégsem. Pach Dániellel, a Rendőr Szakszervezetek Védegyletének elnökével beszéltünk.
 

Visszakapta a biztonságos státuszt a ferihegyi repülőtér

2010.11.12

| Menüpont: HÍREK

Kép A Budapest Airportot újra "biztonságos európai repülőtérnek" nyilvánították az EU és Magyarország repülőtér-biztonsági szakemberei által végrehajtott utóellenőrzést követően.
 

Koszorúzás a hősi halottak emléktáblájánál

2010.11.12

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendőrség Igazgatási Központ aulájában elhelyezett hősi halottak emléktáblája koszorúzási ünnepsége 2010. november 2-án volt, amelyen részt vettek a rendőrség országos vezetői, a megyei főkapitányi klub elnöke, valamint az elhunytak hozzátartozói és a szakszervezetek képviselői.
 

Van Kollektív Szerződése a BRFK-nak!

2010.11.12

| Menüpont: HÍREK

Kép A BRFK-n működő szakszervezetek – a TMRSZ kivételével – a tegnapi nap folyamán, a BRÉF keretében  aláírták a Kollektív Szerződést, így többek között a közalkalmazottak 2010. január 01-től visszamenőleg megkaphatják a 3 évenkénti előresorolásnál a +5000 ft. munkáltatói juttatást.
 

Ferihegy, szegénységi bizonyítvány

2010.11.12

| Menüpont: HÍREK

Kép Magyarország központi reptere felett elszállt az idő: kinőtte magát, infrastruktúrája és kommunikációja szegényes, ügyfélszolgálata nem megbízható, ráadásul egyes biztonsági követelményeknek sem felel meg, ennek következtében pedig leminősítették. Milyen szerepe van Ferihegynek az országunkról kialakult kép formálásában, illetve elég-e, ha hivatalosan újból nyugat-európai minősítést kap?
 

Heves új rendőrkapitánya csapaterőt és több egyenruhást szeretne

2010.11.12

| Menüpont: HÍREK

Kép Akár száz rendőrrel is bővítené a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság jelenleg csaknem 700 fős létszámát Ormossy Attila, a megye újonnan kinevezett rendőrfőkapitányaA rendőr ezredes, aki eddig a főváros XIII. kerületi kapitányságát vezette, erről csütörtökön beszélt bemutatkozó sajtótájékoztatóján Egerben.
 

RSZV levél a Belügyminiszternek

2010.11.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Szakszervezeti szövetségünk levélben fordult Dr. Pintér Sándor Belügyminiszterhez, a 2011. évi cafeteria tárgyában.
 

Újabb lépcsőfok a magyar-román rendőri együttműködésben

2010.11.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Dr. Hatala József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány 2010. november 4-én és 5-én Petre Toba, a román rendőrség parancsnoka meghívására romániai látogatáson vett részt Aradon.
 

Pintér visszavonta a Heves megyei főkapitány megbízását

2010.11.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Pintér Sándor belügyminiszter visszavonta vezetői megbízását Juhász István Heves Megyei Rendőr-főkapitánynak - közölte az ORFK. A döntésben szerepet játszott a hvg.hu tudomása szerint az, hogy Juhász István nem vállalta azt a főkapitányokkal szemben támasztott elvárást, hogy a megye székhelyére, Egerbe költözzön.
 

Bérezés: Bakondi kezd tárgyalásokat a tűzoltók szakszervezeteivel

2010.11.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Az országos katasztrófavédelmi főigazgató a Belügyminisztérium közvetlen irányítása alá tartozó tűzoltók illetménykiegészítésére vonatkozó igények kifizetési ütemezéséről tárgyal a szakszervezetekkel.
 

Alkotmányt és nemzetközi jogot sért az indoklás nélküli elbocsátás

2010.11.09

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek szerint alkotmányellenes, nemzetközi szerződésekbe ütközik, és morálisan is elfogadhatatlan a Fidesz három képviselője által T/1494 számon egyéni képviselői indítványként az Országgyűlés elé terjesztett javaslat, amely a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény hatálya alá tartozók esetében is lehetővé tenné az indokolás nélküli felmentést.
 

OÉT - Átmenetileg különleges intézkedésekkel, brutális beavatkozással tartható a hiány

2010.11.09

| Menüpont: HÍREK

Kép A minimálbér legalább 4,5 százalékos, havi 76.800 forintra emelését javasolja 2011. január 1-től a kormány - mondta nemzetgazdasági miniszter az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ülésén.