Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

A tűzoltóság államosítása kinek az érdeke?

2010.12.11

| Menüpont: HÍREK

Kép A tűzoltóság államosítása érdeke az országnak, a finanszírozási gondokkal küzdő önkormányzatoknak, illetve a kiszámíthatóságot váró személyi állománynak - közölte Dobson Tibor tűzoltó ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalvezetője, aki a kormány katasztrófavédelmi koncepciója kapcsán adott online interjút a Lánglovagok.hu tűzoltóportálon.

 

Kedvezményes fenyőfa vásárlási akció tagjainknak!

2010.12.10

| Menüpont: HÍREK

Kép A Központi Rendőr Szakszervezet stratégiai szövetségese, a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet kedvezményes fenyőfa vásárlási akciót szervez, melyre várják tagjaink jelentkezését is december 15.-ig.
 

Hogyan lehetetlenítené el a kormány a szakszervezeteket?

2010.12.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Mint arról tegnap hírt adott a LIGA Szakszervezetek, egy várható törvényjavaslatban részletezi ismeretlen szerző, hogy milyen "apróbb" módosításokkal lehetne elérni, hogy beszorítsák a szakszervezeteket a lassú elmúlást jelentő sötét sarokba.
 

A közszolgálat volt a megszorítások célkeresztjében

2010.12.09

| Menüpont: HÍREK

Kép 16 százalékos reálbércsökkenést szenvedtek el a magyar közszolgálati dolgozók 2008 óta – állapította meg kutatásában a Közszolgálati Szakszervezetek Európai Szövetsége (EPSU).
 

Indoklás nélkül bocsáthatnak el köztisztviselőket az LMP szerint

2010.12.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Az LMP szerint a köztisztviselők jogállásáról szóló törvényjavaslat lehetővé teszi, hogy már a közigazgatásban is indoklás nélkül bocsáthassanak el munkavállalókat - írta az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében Szilágyi Péter.
 

Elfogadta a parlament a jövő évi költségvetés főszámait

2010.12.08

| Menüpont: HÍREK

Kép A jövő évi költségvetés bevételi oldala az eredetileg tervezetthez képest 72 milliárd forinttal, 13.151 milliárdra, a kiadási oldala 71 milliárd forinttal 13.838 milliárdra nőtt, míg a hiánya 1,5 milliárddal 687 milliárd forintra csökkent - döntött a parlament.
 

Sikernek tekintik a szakszervezetek az országos bérmegállapodást

2010.12.08

| Menüpont: HÍREK

Kép Borsik János, az ASZSZ elnöke szerint sikeresnek tekinthető, hogy nem csökken jelentős mértékben az átlagkeresetek nettó mértéke és a jelenlegi 89.500 forintról 94.000 forintra nő a szakmunkás minimálbér.
 

Javaslat a parlamenti bizottságoknak és képviselőknek

2010.12.07

| Menüpont: HÍREK

KépTagjaink megkeresésére a T/1817. számú törvényjavaslattal kapcsolatosan – amely a Kormány nevében a nemzetgazdasági miniszter előterjesztése és a Nyugdíjreform és  Adósságcsökkentő Alapról, és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról szól – javaslatot tettünk az illetékesek felé, melyben kértük, hogy aki az idei adóévben, saját döntése alapján került vissza a TB rendszerbe és a hivatásos állomány (vagy civil) aktív tagja, ne szenvedjen hátrányt korábbi döntése miatt.
 

Magyar-szlovák főkapitányi találkozó a Készenléti Rendőrségnél

2010.12.07

| Menüpont: HÍREK

Kép 2010. december 1-2. között dr. Hatala József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány fogadta a dr. Jaroslav Spisiak ezredes, a Szlovák Köztársaság Rendőrelnöksége vezetője által vezetett delegációt.
 

Roma fiatalokkal szerettetik meg a rendőrséget

2010.12.07

| Menüpont: HÍREK

Kép Rendészeti programot indított roma fiataloknak az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület (ERRBKE); az egyéves program során Magyarország keleti régióiban élő hátrányos helyzetű cigány fiatalok számára nyújtanak bűnmegelőzési, rendészeti és szabadidős foglalkozásokat - közölték a program elindítói hétfőn Budapesten.
 

Átalakul a rendőrségi szervezet, bevezetik a megbízhatósági vizsgálatot

2010.12.06

| Menüpont: HÍREK

Kép A rendőrség szervezetének átalakítását, a rendvédelem egységes belső ellenőrzési rendszerének megtemetését - benne a megbízhatósági vizsgálat bevezetését - is tartalmazza az egyes rendészeti tárgyú és az azokkal összefüggő törvények módosításáról szóló javaslat, amelyet hétfőn fogadott el az Országgyűlés.
 

Fokozott rendőri ellenőrzés a Ferihegyi repülőtér környékén

2010.12.06

| Menüpont: HÍREK

Kép A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság igazgatója 2010. december 06-án 08.00 órától 2010. december 12-én 20.00 óráig terjedő időszakban fokozott ellenőrzés végrehajtását rendelte el az igazgatóság illetékességi területén.
 

Mindent tudni akar a kormány a rendőrről

2010.12.06

| Menüpont: HÍREK

Kép Aki rendőrnek készül, annak arról is számot kell adnia, van-e hobbija, és melyik kocsmába jár – egyebek mellett ilyen kérdéseket is feltesznek majd egy készülő kormányrendelet szerint.
 

Mikulás ünnepség(1307)

2010.12.04

| Menüpont: HÍREK

Kép Idén is nagy sikerrel zajlott le a Központi Rendőr Szakszervezet és a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság közös, kakaó partival egybekötött Mikulás Ünnepsége.
 

Megállapodtak a jövő évi bérekről az OÉT-en

2010.12.03

| Menüpont: HÍREK

Kép A jövő évi minimálbér 78.000, a garantált bérminimum 94.000 forint lesz, az országos béremelési ajánlás 4-6 százalék közé esik, ebben állapodtak meg az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) csütörtöki ülésén.
 

A LIGA Szakszervezetek tárgyalást kezdeményeznek a miniszterelnökkel

2010.12.03

| Menüpont: HÍREK

Kép A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (LIGA Szakszervezetek) tárgyalni kíván Orbán Viktor miniszterelnökkel a szerintük a jogállamisággal összeegyeztethetetlen és a munkavállalók számára hátrányos kormánydöntések megváltoztatásáról - közölte Gaskó István, a szakszervezeti szövetség elnöke.
 

Pintér: Aki rendőrre lő, az viszonzásra számíthat

2010.12.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Aki rendőrre lövést ad le, várhat a viszonzásra, ami célba talál - ezt mondta Pintér Sándor belügyminiszter, amikor több rendőrnek és civilnek adott át kitüntetést szerdán a minisztérium épületében.
 

Szakszervezeti egyeztetés a közös fellépésről

2010.12.01

| Menüpont: HÍREK

Kép 2010. november 23-án a belügyi ágazati érdekképviseletek a közös fellépésről egyeztettek. A Rendőr Szakszervezetek Védegyletét Dr. Székely Zoltán képviselte. Összefoglalója a mai napi tárgyalásokról, az alábbiakban olvasható.
 

Halált okozó, sufnituningolt rendőrmotorokat vett a BRFK

2010.12.01

| Menüpont: HÍREK

Kép A Nemzeti Nyomozó Iroda foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen a tavalyi rendőrmotoros baleset ügyében - írja a Népszabadság. A lap szerint a balesetet a szabálytalanul átalakított rendőrmotor okozta, melyből több darabot is vásárolt a BRFK.
 

A Real Madrid elnöke veheti meg a Ferihegyi repülőteret

2010.12.01

| Menüpont: HÍREK

Kép A német pénzügyi felügyelet jóváhagyta a Real Madrid futballklub elnöke, Florentino Pérez által vezetett építőipari konszern, az ACS ajánlatát. Eszerint a spanyolok további részesedést vehetnek a legnagyobb német építőipari- és repülőtér-üzemeltető vállalatként számon tartott Hochtiefben, mely a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport egyik legnagyobb tulajdonosa.
 

Felmentették a rendőrfőkapitányt

2010.11.30

| Menüpont: HÍREK

Kép Első fokon felmentették Bencze József, volt országos rendőrfőkapitányt és Soczó László megyei főkapitányt a hivatali visszaélés vádja alól.
 

Soros elismerések átadása

2010.11.30

| Menüpont: HÍREK

Kép Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és dr. Hatala József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány soros elismerésekben részesítette az állomány több tagját.
 

Cafeteria: további részletek derültek ki az új elemről

2010.11.30

| Menüpont: HÍREK

Kép Várhatóan a következő napokban elkészül a Széchenyi Pihenő Kártyáról szóló kormányrendelet tervezete.
 

Magyar-szerb együttműködés a rendőrképzés terén

2010.11.29

| Menüpont: HÍREK

Kép Még a tavalyi év decemberében a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola közös pályázatot adott be a szerb Alapfokú Rendőrképzési Központ Sremska Kamenica-i testvériskolával. A pályázatot a Magyarország-Szerbia IPA (International Police Association) Határon átnyúló együttműködési program keretében, oktatásfejlesztési és együttműködési kategóriában nyújtották be.
 

Adózni fog az eddig adómentes cafetéria is

2010.11.29

| Menüpont: HÍREK

Kép A kormány összevonja jövő évtől a hideg- és a meleg- étkezési utalvány, amely nem csak a napi ebéd árához járulhat hozzá, hanem az üzletekben akár dohányáru, vagy szeszes ital vásárlásához is felhasználható lesz.
 

Minimálbér és nyugdíjak: erre jutott az OÉT pénteken

2010.11.27

| Menüpont: HÍREK

Kép Nem sikerült megállapodniuk a szociális partnereknek a jövő évi bérekről az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki plenáris ülésén - jelentette az MTI. A nők 40 év utáni nyugdíjlehetőségét több kritika is érte.
 

Nem támogathatóak Matolcsy nyugdíjtervei

2010.11.26

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek bár programja szerint 1998 óta következetesen nem támogatta a magán-nyugdíjpénztári rendszer bevezetését, és azóta is folyamatosan szorgalmazta az önkéntes visszalépés lehetőségének megteremtését, a tegnap este Matolcsy György miniszter által bejelentett tervezetet elutasítja.
 

Hamarosan nyit az új ferihegyi repülőtér és giga bevásárlóközpont

2010.11.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Jövő március végén adják át a budapesti repülőtér új, egyesített terminálépületét, amely az elmúlt 12 év legnagyobb és leglátványosabb fejlesztése Ferihegyen. A SkyCourtban mintegy 4300 négyzetméteren lehet majd “shoppingolni” – a legnagyobb bérlőt tegnap mutatták be a sajtó képviselőinek.
 

Matolcsy: pénzt kapnak az adórendszer vesztesei

2010.11.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Akinek jövőre csökken a bére a közszférában, az extra fizetésemelést kap – mondta a FigyelőNetnek adott interjújában Matolcsy György.
 

Német vita a belbiztonságról, rendőrségről, Bundeswehrről

2010.11.25

| Menüpont: HÍREK

Kép A német rendőrség teljesítőképességének a határán dolgozik, az utóbbi évek létszámleépítésének folytatása helyett friss erők fölvételére van szükség - hangoztatta a rendőrszakszervezet (GdP) elnöke egy keddi tanácskozáson.