Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Szervezeti változás az RRI-n

2011.01.05

| Menüpont: HÍREK

Kép Dr. Török Zoltán r. ezredes, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság igazgatója 2010. január 04-én 13 órai kezdettel megtartott állománygyűlésen arról tájékoztatta az RRI állományát, hogy 2011. március 01-i hatállyal módosul a szervezet állománytáblája.
 

Kolléganőink kedvezményes nyugdíja

2011.01.05

| Menüpont: HÍREK

Kép Az Országgyűlés a legalább 40 év jogosultsági időt szerzett nők számára lehetővé tette a korhatár nélküli öregségi nyugdíjba vonulást.
 

KRSZ kirándulás

2011.01.04

| Menüpont: HÍREK

Kép A Központi Rendőr Szakszervezet 2011. január 22.-én (szombaton) autóbuszos kirándulást szervez a Bécstől 60 km-re délnyugatra található Felső-Stájerországi Spital am Semmering-be (Stuhleck).
 

Népszabadság: hatvan új motor és ötven új autó a rendőrségen

2011.01.04

| Menüpont: HÍREK

Kép Hatvan vadonatúj motorkerékpárt és ötven, az uniós konvojok felvezetésére alkalmas felső középkategóriás autó beszerzését tervezi a rendőrség a soros magyar uniós elnökséggel összefüggésben - írja a Népszabadság.
 

A szakszervezetek érdemi párbeszédet várnak a kormánytól

2011.01.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Valódi érdekegyeztetést, szociális párbeszédet várnak 2011-ben az MTI-nek választ adó szakszervezeti konföderációk vezetői, akik a kormánynak a munkavállalókat érintő eddigi intézkedésit elhibázottnak tartják és arra figyelmeztettek, hogy a bérből és fizetésből élők jövőre szembesülnek igazán helyzetük romlásával.
 

Fontosabb változások 2011. január 1-jétől

2011.01.01

| Menüpont: HÍREK

Kép A kormányzás eddigi féléve alatt hozott törvényeknek köszönhetően számos törvény lép életbe 2011. január 1-jén. Életbe lép Magyarország eddigi legkedvezőbb adórendszere, az egykulcsos, 16%-os arányos családi adózás. A lakosság kétharmada számára nem változik a gáz ára, jelentős változások lépnek életbe a nyugdíjrendszerben, a családtámogatá­sokban, a közfoglalkozta­tásban és megkezdődik Magyarország fél éves EU -elnöksége.
 

Pintér Sándor súlyos kérdésekről

2011.01.01

| Menüpont: HÍREK

Kép Pintér Sándor belügyminiszter a katasztrófákhoz kapcsolódó kormányhatározatokat nevezte tárcája szempontjából 2010-ben az emberek jövőjét leginkább elősegítő döntéseknek év végi nyilatkozatában.
 

Lakásügyünk jövője

2010.12.30

| Menüpont: HÍREK

Kép A Kormány eltökélt szándéka, hogy a Rendőrséget - tágabb értelemben értve ezalatt a teljes belügyi rendvédelmi ágazatot is - megreformálja, s ezáltal biztosabb erkölcsi és anyagi alapokra helyezze. Álláspontunk szerint erre a reformra valóban nagy szükség van, de nem mindegy, hogyan hajtják végre, és ezért kinek milyen áldozatot kell hoznia.
 

Több száz ellenőrzést végez 2011-től a Nemzeti Védelmi Szolgálat

2010.12.29

| Menüpont: HÍREK

Kép Több száz ellenőrzést végez 2011-ben a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a feladatokat ötszáz fővel, ügyészi engedéllyel végzik majd - mondta a Magyar Televíziónak Bolcsik Zoltán, a szolgálat főigazgatója kedden.
 

Tolvajokat keresnek Ferihegyen

2010.12.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Fokozott ellenőrzést tart a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) csütörtökön a Ferihegyi repülőtérnél. Az autósokat, a járműveket ellenőrzik, valamint kiemelten figyelnek az esetleges alkalmi tolvajokra - értesült a HavariaPress.
 

Ferihegyi, a régió legdinamikusabban fejlődő repülőterévé válhat

2010.12.28

| Menüpont: HÍREK

Kép A ferihegyi új terminál, a SkyCourt (Égi Udvar) műszaki átadása folyamatos, nincs az építkezésen komolyabb csúszás, 2011-ben pedig a teherszállítási központot fejleszti a Budapest Airport, amivel Közép-Kelet Európa egyik meghatározó cargo bázisa jöhet létre és a ferihegyi, a régió legdinamikusabban fejlődő repülőterévé válhat - mondta el Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-nek.
 

Még többen kerülhetnek utcára a közszférából

2010.12.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Egyes becslések szerint legalább 40-50 ezer embert elküldhetnek jövőre a közszférából - írja a Népszava.
 

A rendőrök hozzátartozóit is ellenőrzik januártól

2010.12.27

| Menüpont: HÍREK

Kép A rendőrök hozzátartozóit is ellenőrzik a jövőben, nyilatkozniuk kell, hogy ehhez hozzájárulnak-e. A kifogástalan életvitel ellenőrzését is magába foglaló törvény január 1-től lép hatályba.
 

Svédország hőse a magyar származású rendőrnő

2010.12.27

| Menüpont: HÍREK

Kép Tavaly ilyenkor a magyar sajtóban olvastam egy taxisofőrről, aki kocsijában egy szülni készülő nővel tartott a kórház felé. Ám az élet úgy hozta, hogy a férfi kezei között jött a világra az a kisgyerek. A taxis nem tett mást, mint amit tehetett: segítséget nyújtott – s a két kezét. Aztán hívta a mentőket. Nem nagy dolog – de nem is kicsi! A cikkben azonban, a nevét sem írták le.
 

Kiemelkedő informatikai fejlesztés a rendőrségen

2010.12.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Újabb informatikai eszközöket kapott a BRFK Józsefvárosi Rendőrkapitánysága a kerülettől. A nagy összegű fejlesztéssel a kerületben dolgozó rendőrök új számítógépeket és digitális kamerákat kaptak.
 

Átkeresztelhetik a Ferihegyi repülőteret

2010.12.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Minden idők egyik legnagyobb zongoraművészének nevét venné fel a Ferihegyi repülőtér – értesült az MTV Híradója.
 

Brüsszel: az unió a munkaidőt szabályozná

2010.12.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Újabb konzultációkba kezdett az Európai Bizottság az európai uniós munkaidő-irányelv felülvizsgálatáról - jelentette be kedden Andor László, a foglalkoztatásért, a szociális ügyekért és a társadalmi összetartozásért felelős biztos.

 

A sztrájktörvény korlátozásáról

2010.12.21

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek számára elfogadhatatlan, hogy a kormány ismét egyéni képviselői indítványok mögé bújva változtat meg kétharmados törvényeket, miközben teljes mértékben kerüli az érintettekkel való egyeztetés látszatát is.

 

A budapesti rendőrfőkapitány is vitt ajándékokat a Mikulásgyárba

2010.12.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Összesen 18 zsáknyi ajándékot vitt el a fővárosi rendőrök nevében Tóth Tamás, budapesti főkapitány a Hősök terénél felállított Mikulásgyárba.
 

Elnöki tájékoztató a 2010. december 15-én tartott Belügyi Érdekegyeztető Tanács üléséről

2010.12.19

| Menüpont: HÍREK

Kép A BÉT ülés tárgya és napirendje – egyebek mellett – az állományt érintő jelenlegi legfontosabb kérdések: a Belügyminisztérium költségvetésével kapcsolatos személyi és egyéb juttatások megvitatása volt.
 

Korlátoznák a sztrájkjogot

2010.12.18

| Menüpont: HÍREK

Kép Már megtalálható a parlament honlapján az a módosító javaslat, ami a sztrájk megtartását a még elégséges szolgáltatásról történő megállapodáshoz kötné: azaz jogellenes lenne a sztrájk, ha nincs döntés az elégséges szolgáltatásról.
 

Alkotmánybíróságon támadnák meg a közszolgálati törvénymódosítást

2010.12.17

| Menüpont: HÍREK

Kép A Jobbik Alkotmánybírósághoz fordul, amennyiben az Országgyűlés változatlan formában fogadja el a köztisztviselők jogállásáról szóló törvénymódosítási javaslatot.
 

Átcsoportosítás: 8 milliárddal több jut a rendőrségnek

2010.12.17

| Menüpont: HÍREK

Kép A rendőrségnek, a büntetés-végrehajtásnak, a katasztrófavédelemnek, valamint az adóhatóságnak csoportosított át 19 milliárd forintot a kormány az idei költségvetés általános tartalékából.
 

Mi lesz a Rendőrtiszti Főiskola és a nemzetvédelmi egyetem sorsa?

2010.12.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Összevonják a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemet, a Rendőrtiszti Főiskolát és Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Karát: a Magyar Közlöny legfrissebb számában közzétett kormányhatározat alapján 2012. január 1-jén jön létre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem.
 

Rendelettervezet a közszféra minimálbéréről

2010.12.15

| Menüpont: HÍREK

Kép A december 2-i OÉT megállapodás minimálbérét és garantált bérminimumát terjeszti ki a kormány a közszférára is - az erről szóló kormányrendelet tervezete a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján olvasható - írja az MTI.
 

Tájékoztató a RÉT ülésről

2010.12.14

| Menüpont: HÍREK

Kép A 2010. 12.13-i RÉT ülésen szakszervezetünket Pósa Zoltán az RSZV főtitkára és Tarsoly Lajos a KRSZ gazdasági titkára képviselte. A munkáltatói oldalt Lajtár József r. vezérőrnagy vezette.
 

Magyar-román rendőrségi akció indult a hajdú-bihari határszakaszon

2010.12.13

| Menüpont: HÍREK

Kép Közös ellenőrzési akciót indított a Hajdú-Bihar megyei és a romániai Bihor megyei rendőrség vasárnap az ünnepek közeledtével megnövekedett határ menti forgalom miatt; a január közepéig tartó ellenőrzésekben 163 magyar és román rendőr vesz részt.
 

VDSZ: lecsap a kormány a szakszervezetekre

2010.12.13

| Menüpont: HÍREK

Kép "Lecsap a szakszervezetekre a kormány, még karácsony előtt egyszerre három jól irányzott ütéssel totálisan megsemmisíti a hazai érdekvédelmi rendszert" – olvasható a vegyipari szakszervezet közleményében.
 

Konföderációk: Nyílt hadüzenet a szakszervezetek ellen(?)

2010.12.11

| Menüpont: HÍREK

Kép „Egyöntetűen és határozottan követeljük a kormánytól, hogy akadályozza meg annak a jelenleg még szerző nélküli törvénymódosítási javaslatnak az országgyűlési beterjesztését, amely alapvető munkavállalói és szakszervezeti jogokat akar korlátozni” — áll az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ÁSZSZ), Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) Szakszervezetek.hu-hoz eljuttatott közleményében.

 

Fontos változás a cafeteriában!

2010.12.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Jelentősen átalakulhat jövőre a béren kívüli juttatások alkalmazása, köszönhetően annak, hogy alapvető változások lépnek életbe a szabályozásban. Első pillantásra a legfontosabbnak az tűnhet, hogy jövőre 19 százalék lesz a kedvezményes juttatások adótartalma a mostani 25 helyett, ám a valódi átalakulást nem ez hozza majd.