Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Együttműködő rendőrök és cigány kisebbségi szervezetek

2011.01.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Bűnmegelőzésről, az áldozattá válás elkerüléséről és a cigány fiatalok rendőri pályára irányításáról is szól az az együttműködési megállapodás, amelyet 27 térségbeli cigányszervezettel kötött a nagykanizsai rendőrkapitányság.
 

Orbán Viktorral tárgyalna az Európai Szakszervezeti Szövetsége (ETUC)

2011.01.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Tárgyalásokat sürget Orbán Viktorral az Európai Szakszervezetek Szövetsége (ETUC), hogy egyeztessenek a válságról, az arra adott európai válaszokról, a szociális Európát veszélyeztető, az állami szektort és a dolgozók jogait érintő megszorításokról és egyéb intézkedésekről az Európai Unióban - derül ki az ETUC honlapján ismertetett közleményből.
 

Bérkiegészítést kapnak a közszférában - 22 milliárdot osztanak szét

2011.01.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Ugyan általános szakszervezeti tiltakozás mellett, de a kormány meghozta azt a rendeletet, amelyben szabályozza, hogy az adóváltozások által reálkereset-csökkenést elszenvedő közszolgálati dolgozókat hogyan kompenzálja. Az erre elkülönített közel 22 milliárd forint szétosztásáról azonban még kevés az információ.
 

Katonadolog: lehetséges ”mindkét fél számára előnyös együttműködés”

2011.01.24

| Menüpont: HÍREK

Kép A Honvédszakszervezet (HOSZ) rendkívüli közgyűlésén megválasztott tisztségviselők képviseletében bemutatkozó látogatást tettek a szentendrei MH Központi Kiképző Bázis (MH KKB) parancsnokánál.
 

Arcon köpte a rendőrt a villamoson cigiző hepatitiszes

2011.01.22

| Menüpont: HÍREK

Kép A Készenléti Rendőrség munkatársa élettársával tartott hazafelé 2011. január 17-én, mikor este 9 órakor szabadidős intézkedése során hivatalos személy elleni erőszak sértettjévé vált, Budapest IX. kerületében közlekedő villamossal történő utazása során.
 

Lendületet adni a bűnözés elleni harcnak

2011.01.22

| Menüpont: HÍREK

Kép A magyar elnökség lendületet kíván adni a szervezett bűnözés elleni küzdelemnek – erről tanácskoztak 2011. január 20-án az uniós belügyminiszterek a Budapesthez közeli Gödöllőn. Véleményt cseréltek a határigazgatásról és a belügyi tevékenységek költségvetési helyzetéről is.
 

Elnöki tájékoztató RRI átszervezéséről - Frissítve 2010.01.20.

2011.01.21

| Menüpont: HÍREK

Kép A tegnapi napon (2011. január 18., kedd) a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (a továbbiakban: RRI) Humán Szolgálata megbeszélést tartott az RRI átszervezésével (lásd korábbi cikkünk) kapcsolatban, melyre a szakszervezeteket meghívták.
 

Belügyi Érdekegyeztető Tanács: ahol az érdekek nem egyeznek

2011.01.20

| Menüpont: HÍREK

Kép A 2011. január 18.-án megtartott rendkívüli ülésen, dr. Felkai László államtitkár a feltett kérdésekre adott válaszait az alábbi felsorolásban foglaltam össze. Az érdekképviseleti reakciókat nem kívánom részletezni, de amint megkapjuk a szó szerinti jegyzőkönyvet, fel fogjuk tölteni (az ülésen hangrögzítés történt). Mindenkinek ajánlom, érdemes olvasmány.
 

Vészhelyzet a rendőrségnél - bélyegre sincs pénz a kapitányságokon?

2011.01.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Van olyan rendőrkapitányság a fővárosban, ahol még a postabélyegre sem futja - tudta meg a Hírszerző. Pedig a második Orbán-kormány nagyratörő tervekkel futott neki a ciklusnak rendészeti téren. Úgy tűnik azonban, a rendőrség átalakítására, minőségi javítására tett ígéretek egyelőre megrekedtek a szavak szinjtén. A hivatásosok fizetése nem nőtt, átalakították a cafeteria rendszert, elvették a ruhapénz egy részét és át kívánják szervezni a nyugdíjrendszert.
 

A rendőrség fokozott ellenőrzést vezetett be Ferihegyen

2011.01.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Fokozott ellenőrzést rendelt el a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság igazgatója szerdától vasárnapig - közölte a rendőrség honlapján.
 

Cafeteria - Hiányzik, ha nincs

2011.01.19

| Menüpont: HÍREK

Kép A juttatási csomag nem növeli az elégedettséget, azonban az elégedetlenséget szül, ha nincs.

 

 

Magyar bérek: egyre jobban lemarad a közszféra

2011.01.19

| Menüpont: HÍREK

Kép Úgy látszik, ha lassan is, de véglegesen megszűnik az a sok szakember által bírált anomália a munkaerőpiacon, amely során jobban megérte a munkavállalóknak a közszférában elhelyezkedni, mint a privátban.
 

Gödöllő: gond van a magyarországi érdekegyeztetéssel

2011.01.18

| Menüpont: HÍREK

Kép Őszinte, nyílt párbeszéddel lehet a válságon úrrá lenni - mondta Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke az uniós tagállamok foglalkoztatásügyi minisztereinek és a szociális partnerszervezetek vezetőinek gödöllői informális találkozóját követően. Pataky Péter hozzátette: a magyar szakszervezetek a megbeszélésen kénytelenek voltak elmondani, hogy Magyarország nem mutat pozitív példát ebben a vonatkozásban.
 

Fordított bújócska a munkával

2011.01.18

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek arra szólítja fel a Magyar Köztársaság kormányát, hogy a gazdaságpolitika középpontjába a munkát állítva, vegye komolyan a szociális párbeszéd intézményeit, erősítse a munkavállalói jogokat, állítsa vissza az arányos és szolidaritás alapú adórendszert és társadalmi és szakmai konszenzuson alapuló irányvonalak mentén rendezze át a nagy szociális újraelosztó rendszereket.
 

Kiállunk a közalkalmazottak, kormánytisztviselők mellett is

2011.01.17

| Menüpont: HÍREK

Kép A múlt héten sikert értünk el a budapesti hivatásos állományú rendőrök bérletének ügyében. Ezzel kapcsolatban számtalan köszönő levelet kaptunk, melyekért nagyon hálásak vagyunk, mert mi is emberből vagyunk, jólesik a pozitív visszajelzés. Érkezett viszont másféle visszajelzés is, amely nem volt ennyire vidám. Elkeseredett közalkalmazott munkatársaink írták őket, akik ezt (is) csalódásként élték meg. Ez a cikk mellettük szól.
 

BRFK átszervezés

2011.01.14

| Menüpont: HÍREK

Kép A mai napon Pósa Zoltán KRSZ elnök és Bezeczki Ernő KRSZ csoportbizalmi részt vett a BRFK humánszolgálat által a 2011. 02. 01-tól hatályos állománytábláról adott tájékoztatón.
 

Az ONYF válasza a nők kedvezményes nyugdíjba vonulásával kapcsolatban

2011.01.14

| Menüpont: HÍREK

Kép A Kolléganőink kedvezményes nyugdíja című cikkünkben leírtakkal kapcsolatban több kérdés merült fel az érintett kolléganők részéről, ezért írásos megkereséssel éltünk az ONYF Jogi, Hatósági-felügyeleti és Méltányossági Ügyek Főosztálya felé.
 

Szombattól új rendőrkapitánya van Miskolcnak

2011.01.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Felmentette beosztásából Pásztor Albert miskolci rendőrkapitányt az országos rendőr-főkapitány. A rendőr ezredes péntektől október 13-ig felmentési idejét tölti, akkor - saját kérésére - nyugdíjba vonul.
 

Pintér elégedett a budapesti főkapitány munkájával

2011.01.14

| Menüpont: HÍREK

Kép A Népszava pénteki, a budapesti főkapitány menesztésének lehetőségét felvető cikkére reagálva közleményben tudatta a belügyminisztérium, hogy a tárcát vezető Pintér Sándor és az országos rendőrfőkapitány, Hatala József elégedett Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány szakmai munkájával.
 

Hamarosan új budapesti rendőrfőkapitány lehet

2011.01.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Tóth Tamás főkapitány szinte már beszélő viszonyban sincs vezetőtársaival. A Népszava szerint hamarosan menesztik.
 

Alacsonyabb beosztásba kérte magát a rendőrkapitány

2011.01.14

| Menüpont: HÍREK

Kép A kaposvári rendőrkapitány Kemény Gábor alezredes saját jogán kérte alacsonyabb beosztásba helyezését – írta pénteki számában a Magyar Nemzet.
 

Jöttünk, láttunk, holnap kiosztják a bérletet a budapesti hivatásos állománynak

2011.01.12

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendőr Szakszervezetek Védegyletének tisztviselőiként részt vettünk a Fővárosi Közgyűlés 2011. január 12-i ülésén, továbbá az ülés napján írásos indítványt nyújtottunk be, melyről korábbi cikkünkben írtunk.
 

Döntés a bérletekről

2011.01.12

| Menüpont: HÍREK

Kép Ma 14 órától tárgyalják a Fővárosi Közgyűlésben a Rendőrség BKV-n utazását érintő rendelet módosítását.
 

Lerasszistázható a rendőrség

2011.01.12

| Menüpont: HÍREK

Kép Felmentettek egy, a testületet a fenti kritikával illető tüntetőt - olvasható a Társaság a Szabadságjogokért honlapján.
 

Adóelőleg-nyilatkozatok a 2011. évre

2011.01.10

| Menüpont: HÍREK

Kép A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban: szja‑törvény) 2010. január 1-jétől hatályos rendelkezései szerint az állami adóhatóság nem rendszeresít adóelőleg‑nyilatkozatokat.
 

Siessen az adókedvezményéért!

2011.01.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Ha január 20-ig nem adja le adóelőleg-nyilatkozatát, csak sokára juthat az adókedvezményekből származó pluszpénzhez - írja a privátbankár.hu a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján megjelentek alapján.
 

Bakondi: változások lesznek a tűzoltóságnál és a polgári védelemnél

2011.01.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Még idén alapjaiban megreformálják a tűzoltóságot és újjászervezik a polgári védelmet, amely komoly változást eredményez mind a katasztrófák elleni felkészülésben, mind pedig a jogszabályalkotásokban - mondta a katasztrófavédelmi kormánybiztos a távirati irodának adott interjújában, melyben a konkrét veszélyhelyzetek kezelésére hivatott egyik újonnan bevezetendő kezdeményezést, a „köteles polgári védelmi szolgálat" intézményét is bemutatta.
 

Közlekedési bérletek

2011.01.07

| Menüpont: HÍREK

Kép Mivel az ügyben egyeztetésre a mai napig nem került sor (várhatóan az a jövő héten történik meg – 1. számú melléklet) ezért szakszervezetünk kénytelen egyoldalúan állást foglalni a helyi és helyközi közlekedési bérletek, illetve egyáltalán az utazás tárgyában.
 

KRSZ kifogás BKV bérletek ügyében

2011.01.06

| Menüpont: HÍREK

Kép Szakszervezetünk nevében Pósa Zoltán, a Központi Rendőr Szakszervezet elnöke kifogást nyújtott be a munkáltató felé, a helyi közlekedési bérletek ügyében kialakult helyzet miatt. A levél a hírben olvasható.
 

BM tájékoztatás a 2011. évi helyi közlekedési bérletekkel kapcsolatban

2011.01.05

| Menüpont: HÍREK

Kép A hírben közölt levélben, Dr. Tóth Lászlónak, a Belügyminisztérium Gazdasági és informatikai helyettes államtitkárának a szakszervezetek részére küldött tájékoztató levele olvasható.