Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Tájékoztató: RÉT ülés és a problémák

2011.02.18

| Menüpont: HÍREK

Kép Hétfőn (2011. február 14.) ismét soros Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács ülésen jártunk. Az RSZV-t Pach Dániel elnök és dr. Bögi Tamás jogi ügyvivő képviselte. A munkáltatót legmagasabb szinten Lajtár József vezérőrnagy úr, gazdasági főigazgató és Papp Károly dandártábornok úr, rendészeti főigazgató képviselte. A társszakszervezetek képviseletében a BRDSZ főtitkára és munkatársai, az FRSZ főtitkára és munkatársai, valamint az RKDSZ és a TMRSZ jogászai voltak jelen.
 

KRSZ közgyűlés

2011.02.17

| Menüpont: HÍREK

Kép A Központi Rendőr Szakszervezet 2011. március 3-án, 13 órai kezdettel közgyűlést tart a Rendőrség Teve utcai székházának auditóriumában. Mellékelten közzétesszük a közgyűlési meghívót.
 

Nyugdíjszámítási segédlet

2011.02.16

| Menüpont: HÍREK

Kép A szakszervezetek kérésére a Belügyminisztérium megküldte a szolgálati nyugdíjszámításhoz kapcsolódó segédletet, amit a következőkben ismertetünk:
 

Szakszervezetek: nincs szükség ellenőrző akciócsoportra

2011.02.16

| Menüpont: HÍREK

Kép A szakszervezetek a bérkompenzációt szükségesnek, az OÉT-bérmegállapodás betartásának ellenőrzésére felállított bér- és adómonitoring bizottság munkáját viszont szükségtelennek tartják, mert úgy vélik: az adórendszerről, annak kidolgozásakor kellett volna egyeztetni a szociális partnerekkel.
 

Új rendőrfőkapitányt kapott Miskolc

2011.02.16

| Menüpont: HÍREK

Kép A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének előterjesztése alapján Hatala József országos főkapitány 2011. február 16-ai hatállyal kinevezte a miskolci rendőrkapitányság vezetőjévé Bogyay Ferenc rendőr-alezredest.
 

Pintér Sándor a leváltásokról: Az utolsó kettő, akivel a legelégedetlenebb vagyok, ki fog esni

2011.02.15

| Menüpont: HÍREK

Kép Leginkább a vidéken élők tapasztalhatják, hogy javult a közbiztonság, de a kereskedelmi kamara jelentése szerint a nagyvárosokban is negyven százalékkal csökkent a bolti lopások száma - mondta a belügyminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában. Pintér Sándor arról is beszélt, hogy a kormány a ciklus végéig ki kívánja dolgozni a rendőri életpályamodellt.
 

Szja-csökkentés: közszolgák csaknem felének ki kell egészíteni a fizetését

2011.02.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Az új adórendszer miatt 264 ezer kormánytisztviselőnek és közalkalmazottnak ki kell egészíteni a fizetését ahhoz, hogy ne kapjon kevesebb pénzt, mint tavaly – írja a Vasárnapi Hírek.
 

MSZP: a törvényjavaslat a rendőrség minden tagját megalázza

2011.02.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy azonnal vonja vissza a semmisségi törvényjavaslatot, amellyel nyílt támadás indított a független igazságszolgáltatás és a rendőrség ellen - jelentette ki Harangozó Tamás országgyűlési képviselő, a szocialista párt elnökségi tagja.
 

Bérlet: háromból egy kipipálva, megyünk tovább

2011.02.10

| Menüpont: HÍREK

Kép A 2011. január 28-án rendezett érdekegyeztető ülésen javaslatot tettünk arra, hogyan oldható meg a hivatásos állomány bérlettel történő ellátása a cafeteria keret terhelése nélkül.
 

Bonyodalmak kolléganőink kedvezményes nyugdíja körül

2011.02.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Korábban két cikkünkben is foglalkoztunk a 40 éves jogosultsági időt szerzett kolléganőink kedvezményes nyugdíjba vonulási lehetőségéről. Tisztázni kellett, hogy pontosan ki is jogosult igénybe venni ezt a kedvezményt és mi vehető jogosultsági időként figyelembe, melyre vonatkozóan az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság tájékoztatója adott támpontot.
 

Lakásügyünk jelene - Frissítve!

2011.02.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Korábbi cikkünkben (Lakásügyünk jövője) arról tájékoztattuk Tisztelt Tagjainkat, látogatóinkat, hogy lakásügyi javaslatcsomagot nyújtottunk be a Belügyminisztériumnak azzal a szándékkal, hogy előmozdítsuk kollégáink lakáshoz jutását.
 

Ismét biztonsági problémák Ferihegyen?

2011.02.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Egymás után többször is megbukott a repülőtér utasbiztonsága, mivel megint át tudtak juttatni az ellenőrzési pontokon imitált robbanóanyagot – értesült a hvg.hu. A repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. szóvivője, Hardy Mihály nem kommentálta az információt.
 

Kifogástalan életvitel, kifogásolható jogalkotás

2011.02.09

| Menüpont: HÍREK

Kép A hétfői napon, este 6 óra körül kaptunk egy Hszt. módosítás tervezetet a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkárának megbízásából, azzal, hogy véleményezzük keddre, délelőtt 10 óráig (de legalább előre, udvariasan megköszönték a gyors intézkedést). A tervezet a „kifogástalan életvitel” szabályainak módosítására vonatkozik. Hasonló tárgyban már érkezett korábban egy szakmailag minősíthetetlen tervezet, amelyre szintén megadtuk a választ.
 

A BM szerint szabályos a milliárdos rendőrségi beszerzés

2011.02.08

| Menüpont: HÍREK

Kép A Belügyminisztérium szerint szükséges és szabályos az a közbeszerzés nélküli vásárlás, amelynek során motorosruhákat, motorokat, kisbuszokat és számítástechnikai eszközöket szereznek be a rendőrségnek egymilliárd forintért.
 

Felfüggesztett börtönt kapott a volt budapesti rendőrfőkapitány

2011.02.07

| Menüpont: HÍREK

Kép Hivatali befolyással üzérkedésért két év börtönt kapott, három év próbaidőre felfüggesztve Berta Attila nyugalmazott rendőrtábornok, volt budapesti főkapitány hétfőn, első fokon a Fővárosi Bíróságon. Bertát korábban halálos gázolás miatt ítélték el, akkor kilenc hónap fogházbüntetést kapott.
 

A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényt vizsgálta az Alkotmánybíróság

2011.02.07

| Menüpont: HÍREK

Kép A teljes AB határozat eredeti helyénA testülethez a jogszabály azon részének alkotmányosságát kifogásoló beadvány érkezett, amely szerint a közalkalmazott fizetési osztályát (besorolását) az ellátandó munkakör betöltésére előírt annak a legmagasabb iskolai végzettségnek, illetve szakképesítésnek, szakképzettségnek, doktori címnek, tudományos fokozatnak alapján kell meghatározni, amellyel a közalkalmazott rendelkezik - az AB határozat letölthető innen.
 

Kétségbe vonják szavunk igazát

2011.02.04

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendőr Szakszervezetek Védegyletének tudomására jutott, hogy 2011. február 02-én az Országgyűlés felé Dr. Balsai István képviselő úr, a FIDESZ frakció tagja T/2227. számon benyújtotta a jelen cikkünkhöz csatolt törvényjavaslatot.
 

Reggel behívatták és kirúgták az újpesti rendőrkapitányt

2011.02.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Felmentette a szolgálat alól az újpesti rendőrkapitányt a budapesti rendőrfőkapitány - értesült a HavariaPress. A döntést nem indokolták.
 

A rendőrségnek kell rendet tenni a ferihegyi taxisháborúban?

2011.02.03

| Menüpont: HÍREK

Kép A belügyminiszterhez fordult, és rendőri segítséget kér a Budapest Airport, mert a Ferihegyi repülőtér termináljaiban - a szabályokat megszegve - zaklatják az utasokat az egykori partner, a Zóna Taxi munkatársai. Az új szolgáltató, a Főtaxi szerint a "kalózok" nap mint nap sértegetik a sofőrjeiket, akik közül sokan nem akarnak visszamenni a reptéri drosztra.
 

Mintegy nyolcvan határrendőrt és vámost vettek őrizetbe Romániában

2011.02.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Mintegy nyolcvan határrendőrt és vámost vettek őrizetbe csütörtökön Romániában korrupció gyanúja miatt - közölte a román korrupcióellenes ügyészség.
 

Több ezer rendőr sztrájkol Szerbiában

2011.02.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Mintegy 13 ezer rendőr lépett sztrájkba csütörtökön Szerbiában magasabb fizetést és munkakörülményeik javítását követelve - adta hírül a Beta szerb hírügynökség.
 

Baranya megyében lezárult a bevetési pótlék ügye!

2011.02.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Végleg lezárult Baranya megyében a bevetési pótlék ügye, tekintettel arra, hogy 2011. február 2.-án az utolsó öt érintett tagunk számlájára is megérkezett az elmaradt bér jellegű juttatás.
 

Új rendészeti képzést indít egy Baranya megyei szakközépiskola

2011.02.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Belügyi, rendészeti orientációval indul a következő tanévben a vajszlói szakközépiskola.
 

Több rendőrkapitányság új vezetőt kap

2011.02.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Nyugdíjba vonult január 1-től Kozma Károly rendőr alezredes, az Érdi Rendőr-főkapitányság eddigi vezetője. A váci és a szigetszentmiklósi kapitányság élére is új vezető kerül.
 

Orbán Viktor az Európai Szakszervezeti Konföderáció főtitkárával egyeztetett

2011.02.02

| Menüpont: HÍREK

Kép A találkozó résztvevői egyetértettek abban, hogy a mostani gazdasági válságra olyan választ kell adni, ami új munkahelyek teremtésével jár. Elfogadhatatlannak nevezték azt a gazdaságpolitikát, amely a válságkezelést új munkahelyek létrehozása nélkül képzeli el.
 

Elnöki Tájékoztató a 2011. január 28-án, 12 órától tartott érdekegyeztető fórumok üléseiről

2011.01.31

| Menüpont: HÍREK

Kép Pénteken három egyeztető fórum is ülésezett a Belügyminisztérium 108-as tárgyalójában, melyeken az RSZV-t Pach Dániel elnök és dr. Bögi Tamás jogi ügyvivő képviselte.
 

Döntésre vár a közszféra

2011.01.29

| Menüpont: HÍREK

Kép Nincs a nyugdíjhoz mérhető tolongás az Alkotmánybíróságon a különböző különadók miatt, ám abban már közös a sorsuk, hogy ezek sem szerepelnek jelenleg a testület napirendjén. Pedig a közszféra volt dolgozói közül többeknek már februárban bevallást kell beadniuk. Ráadásul a beadványok rossz hivatkozás miatt elbukhatnak.
 

Közel 400 ezren használták az internetes nyugdíjszámító kalkulátort

2011.01.27

| Menüpont: HÍREK

Kép Összesen 381 ezer alkalommal használták január 25-én délig a magánpénztárak által kifejlesztett, a www.tajekozodjon.com honlapon elérhető nyugdíjszámító kalkulátort - közölték a honlapot üzemeltetők.
 

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek két rendőrt a 2006. őszi események miatt

2011.01.27

| Menüpont: HÍREK

Kép Felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtott szerdán jogerősen két rendőrt a Fővárosi Ítélőtábla azért, mert 2006. október 23-án Budapesten az utcán demonstrálók közül felszólítás nélkül, durván kiemeltek és bántalmaztak egy férfit, aki könnyű sérüléseket szenvedett.
 

Találkozó az ETUC főtitkárával Budapesten

2011.01.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Január 23-án Magyarországra látogatott John Monks, az ETUC (Európai Szakszervezeti Szövetség) főtitkára, hogy megtárgyalja a hat magyar szakszervezeti konföderáció elnökeivel az ETUC kampányának folytatását.