Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Belügyminiszteri levélváltás

2011.03.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Az alábbiakban Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter szakszervezetünkhöz írt levelét, valamint válaszlevelünket olvashatják.
 

Statisztikákat hamisították a rendőrségen?

2011.03.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Hatala József országos rendőrfőkapitány egy budapesti és egy Pest megyei rendőrkapitányság illetékesei ellen feljelentést tett az ügyészségen statisztikahamisítás miatt – értesült a Népszabadság.
 

A Himnusz első sorával kezdődne az új alkotmány

2011.03.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Elkészült a Fidesz-KDNP alkotmánytervezete - jelentette be Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, aki a húsvéti alkotmány tervezetének nevezte a sajtótájékoztatón nyilvánosságra hozott szöveget.
 

Szijjártó: máshogy kell motiválni a rendőröket és katonákat

2011.03.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Az arányos adórendszer hasznos és jó döntésnek bizonyult, nincs napirenden ennek a megváltoztatása - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az InfoRádió Aréna című műsorában kedd este.
 

Egységes európai rendőrképzést szorgalmaz Pintér Sándor

2011.03.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Az egységes európai rendvédelmi képzést szorgalmazta Pintér Sándor belügyminiszter az Európai Rendőrakadémia (CEPOL) vezető testületének ülésén.
 

Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács ülése

2011.03.07

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács 2011. március 07-én ülést tartott, melyen a Rendőr Szakszervezetek Védegylete részéről Pósa Zoltán főtitkár és dr. Székely Zoltán r. fhdgy. jogi ügyvivő vett részt.
 

Reform a nyugdíjrendszerben: rendőrök, katonák a vesztesek között

2011.03.07

| Menüpont: HÍREK

Kép Azok lehetnek a kormány nyugdíjreformjának legnagyobb vesztesei, akik eddig korkedvezményes nyugdíjra voltak jogosultak. Nem véletlen, hogy a szakszervezet máris tiltakozott a múlt kedden bejelentett intézkedések ellen. A Széll Kálmán Tervvel foglalkozó sorozatunk harmadik részének fókuszában a nyugdíjreform szerepel.
 

4200 új rendőr áll szolgálatba jövő nyárig

2011.03.07

| Menüpont: HÍREK

Kép A jövő év nyaráig 4200 rendőr áll szolgálatba, ami - a fluktuációt is figyelembe véve - 3500-zal emeli az állomány létszámát - olvasható a Belügyminisztérium vasárnapi közleményében.
 

Orbán jobb fizetést ígér a rendőröknek

2011.03.06

| Menüpont: HÍREK

Kép Magyarország rendet és biztonságot akar - mondta a miniszterelnök a Hősök terén 1800, próbaidőre kinevezett tiszthelyettes rendőr ünnepélyes eskütétele után vasárnap.
 

A jogainkért megyünk! Európai Demonstráció április 9-én, Budapesten!

2011.03.04

| Menüpont: HÍREK

Kép Az Európai Unió Tanácsának Magyar elnöksége és az április 8-9-én Budapesten megrendezésre kerülő pénzügyminiszterek találkozója kapcsán, az Európai Szakszervezeti Szövetség a magyarországi szakszervezeti konföderációkkal közösen Euro-Demonstrációt szervez 2011. április 9-én, 14 órakor Budapesten.
 

Orbán-csomag: elvérezhet a rendőrség

2011.03.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Eddig egy rendvédelmi érdekképviselet emelt szót a korkedvezményes nyugdíj tervezett megszüntetése ellen. A közigazgatási miniszter fogalmazott úgy a szerkezet-átalakítási programot ismertetve, hogy egy nyugdíjkorhatár lesz és mindenkinek addig kell dolgoznia.
 

Bérlet, nyugdíj, átszervezések, képzés, egészségügy és ruházat – háttérinformációk és egyeztetések - Frissítve!

2011.03.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Félelmeink beigazolódtak, a kormány szőnyeg alá söpri a Szakszervezetek véleményét. Korábbi, január 11-én kelt cikkünk aktualitást nyert. Szakszervezetünk volt az első, aki aggodalmát fejezte ki a tervezett intézkedések ellen. Íme az eredeti cikkünk:

 

Széll Kálmán-terv: megszűnik a korengedményes nyugdíj

2011.03.01

| Menüpont: HÍREK

Kép Mindenkinek a nyugdíjkorhatárig kell majd dolgoznia a kormány kedden ismertetett reformprogramja szerint. A Széll Kálmán-terv értelmében 2012től új fenntartható nyugdíjrendszer lép életbe.
 

Ferihegyi szakszervezetek fordultak az uniós biztoshoz

2011.03.01

| Menüpont: HÍREK

Kép A Magyar Polgári Légiszállítási Szövetség (MAPLÉSZ) két ferihegyi tag-szakszervezete levélben kéri Siim Kallas uniós közlekedési főbiztost, hogy a repülőgépek földi kiszolgálásáról szóló irányelv idénre tervezett módosításában a szociális szempontok hangsúlyos szerepet kapjanak.
 

A LIGA Szakszervezetek temeti a népszavazás intézményét

2011.03.01

| Menüpont: HÍREK

Kép Nekrológ című közleményben búcsúztatja a népszavazás intézményét a LIGA Szakszervezetek, miután az Alkotmánybíróság (Ab) ma megsemmisítette az Országos Választási Bizottság (OVB) határozatát, amely nem talált kifogásolnivalót abban a népszavazási kezdeményezésben, amelynek kérése így szólt: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az öregségi nyugdíjkorhatár ne haladhassa meg a 62 évet?"
 

Ötven új autót kap a rendőrség

2011.02.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Ötven új, RS Skoda Octavia típusú gépkocsit kap a rendőrség a magyar soros EU-elnökséggel kapcsolatos feladatok ellátására - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.
 

VII. Maraton Rendőr Világbajnokság

2011.02.28

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendőr Sport Világszövetség felkérésére Csehország rendezi a VII. Rendőr Maraton Világbajnokságot 2011. május 06. és 09. között Prágában.
 

Orbán Viktor a közbiztonságról - 2000 új rendőr, új Btk., büntethetőségi korhatár leszállítása

2011.02.27

| Menüpont: HÍREK

Kép Napirenden van a büntethetőségi korhatár leszállítása, új Büntető törvénykönyvet terveznek, március 6-án pedig majdnem 2 ezer új rendőr áll szolgálatba - derül ki Orbán Viktor Facebook oldalára szombaton felrakott bejegyzésből. Orbán Viktor a bejegyzésben a közbiztonsággal kapcsolatban hozzá intézett kérdésekre válaszolt.
 

Háromszáz új rendőr áll munkába Pest megyében

2011.02.27

| Menüpont: HÍREK

Kép Háromszázzal nőhet a rendőrök létszáma az elkövetkező hetekben Pest megyében, a külterületi nyaralók és tanyák biztonságát például huszonhat motoros rendőr munkába állításával erősíthetik - jelentette be Ármós Sándor dandártábornok a megyei önkormányzat pénteki közgyűlésén.
 

Pintér: a rendőrség idei fő feladata az uniós elnökséghez kapcsolódik

2011.02.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Az elnökség idején 260 rendezvénnyel összefüggésben a rendőrség feladata a résztvevők biztosítása, szállítása és maguknak a programoknak a biztosítása.
 

Hajdu: a terrorelhárítók is rendőrök

2011.02.25

| Menüpont: HÍREK

Kép A Terrorelhárítási Központ (TEK) a tavaly szeptemberi megalakulása óta több mint 50 veszélyes, felfegyverkezett bűnözőt fogott el, segítve ezzel több tucat rendőri szerv munkáját - mondta Hajdu János, a szervezet főigazgatója az MTI-nek adott interjúban.
 

Szakszervezetek: A rendőröknek legyen joguk a sztrájkhoz

2011.02.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Horvátországhoz hasonlóan a magyarországi szakszervezetek is azt szeretnék elérni, hogy a rendőröknek legyen joguk a sztrájkhoz; ehhez kapcsolódóan megújították együttműködésüket horvát kollégáikkal, így a jövőben a határ mentén és az átkelőknél szolidaritási akciókat tarthatnak, de a szervezetek vezetői konkrét tiltakozást egyelőre nem terveznek.
 

Hat év börtönre ítéltek egy rendőrkapitányt

2011.02.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Hat év hat hónap börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Ítélőtábla egy főhadnagyot, mert cigarettacsempésznek segített.
 

Elvonási tünetek a rendőrségnél?

2011.02.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Komoly elvonásra számíthat a rendőrség - írja a Népszava. A helyzetet a lap szerint nehezíti, hogy 900 próbarendőr áll hamarosan szolgálatba, miközben mintegy 35 milliárdos elvonást tervez a kormány a Belügyminisztériumtól.
 

Kompas utazási iroda 2011. évi ajánlata a Rendőr Szakszervezetek Védegylete tagjai számára

2011.02.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Irodánk a szakszervezet valamennyi tagja részére a 2011-es évben egyedi és exclusive kedvezményes nyaralási lehetőséget biztosít: horvát, szlovén, bosznia-hercegovinai, montenegrói és olaszországi nyaralóprogramjából valamint a prágai szálláshelykínálatunkból.
 

Munkavállalói járulék fizetése

2011.02.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Egyre többen keresik meg szakszervezetünket, hogy foglaljunk állást arról, hogy kell-e munkavállalói járulékot fizetnie annak, aki rendelkezik 25 év tényleges szolgálati viszonnyal.
 

Zebrán ütöttek el két rendőrtanulót

2011.02.21

| Menüpont: HÍREK

Kép Az MTI információi szerint a 18 és 19 éves tanulók a kollégiumból tartottak az iskolába. Már az úttesten voltak, a külső sávban ugyanis megállt az autós, hogy átengedje őket.
 

Belügyminisztérium: lesz pénz a közbiztonságra

2011.02.21

| Menüpont: HÍREK

Kép A Belügyminisztérium(BM) tájékoztatása szerint, a költségvetési zárolás nem gátolja a közbiztonságot helyreállító intézkedéseiket.
 

Cafeteria utasítás tervezete

2011.02.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Az ORFK 2011. évi cafeteria utasításának tervezete ITT olvasható!
 

Sorozatosan vagy esetenként hazudtak a rendőrök?

2011.02.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Ha az Országgyűlés elfogadja a fideszes Balsai István törvényjavaslatát, akkor semmisnek tekintik majd azokat a bírósági ítéleteket, amelyeket a 2006-os őszi fővárosi zavargások után kizárólag a rendőri tanúvallomások alapján hoztak.